Έντυπη Έκδοση

Στην εθελούσια έξοδο 50 της Vodafone

Συνεχίζονται τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες. Μετά τα 1.827 άτομα στον ΟΤΕ, τα 460 στη HOL, σειρά παίρνουν (τουλάχιστον) άλλα 50 στη Vodafone. Η θυγατρική του βρετανικού κολοσσού ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο απευθύνεται κυρίως στα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών και ανθρώπινου δυναμικού.

Το τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στη Vodafone πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013, οπότε απομακρύνθηκαν περισσότερα από 150 άτομα. Αν και ο στόχος της νέας εθελουσίας είναι 50 άτομα, αυτός αναμένεται να υπερκαλυφθεί. Ξέχωρα του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, από τη Vodafone αναμένεται να αποχωρήσουν άλλα 150 άτομα, στο πλαίσιο δημιουργίας, με τη Wind, τεχνικής εταιρείας (network sharing).

Σήμερα στη Vodafone Ελλάδας υπολογίζεται ότι απασχολούνται περί τα 1.750 άτομα, έναντι 2.122 στις αρχές του 2012. Το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, όπως και η δημιουργία «τρίτης» εταιρείας για τη συντήρηση του δικτύου, έχουν θορυβήσει τους εργαζομένους, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Η συρρίκνωση προσωπικού έχει να κάνει, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, με την κάμψη εσόδων. Κατά το α' εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2013), η Vodafone Ελλάδας παρουσίασε πτώση εσόδων 23,8% (313 εκατ. στερλίνες, έναντι 411 εκατ.). Η πτώση αποδόθηκε στη μείωση των τελών τερματισμού στα δίκτυα κινητής, αλλά και στις μειωμένες πωλήσεις συσκευών από το δίκτυο καταστημάτων της Vodafone, καθώς οι καταναλωτές, εν μέρει, προτιμούν τις εκπτώσεις στο πάγιο, παρά την απόκτηση νέας συσκευής.

Η Vodafone Ελλάδας απασχόλησε την επικαιρότητα με την απόκτηση, έναντι 8 εκατ. ευρώ, του 6,51% της Forthnet, με στόχο να αποτρέψει τυχόν επιθετική εξαγορά της εταιρείας από τη Wind.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κινητή Τηλεφωνία
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Σώματα ασφαλείας
Εως 65% το μαχαίρι στους ενστόλους
ΟΑΕΕ
Εκτός ρύθμισης χρεών όσοι διώκονται ποινικά
Αυθαίρετα
Αυθαίρετα: μπόνους μόνο για δοσατζήδες
ΔΕΗ
Πρόστιμα - κατασχέσεις για χρέη άλλων
Το τρικ πώλησης του δικτύου της ΔΕΗ
Κινητή Τηλεφωνία
Στην εθελούσια έξοδο 50 της Vodafone
Τράπεζες
Ζητείται φόρμουλα για την αύξηση κεφαλαίου
ΓΣΕΕ
Εκστρατεία ΓΣΕΕ κατά των απολύσεων
ΑΕΠ
Πρωτογενές πλεόνασμα με το ζόρι
Διεθνείς αγορές
«Υψηλός ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης»
Απασχόληση
Αδιάβαστος συνελήφθη ο Κεδίκογλου
Επιχειρηματικότητα
Λαϊκή αγορά από ιδιώτη