Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Το τρικ πώλησης του δικτύου της ΔΕΗ

Νομοθετική ρύθμιση μεθοδεύει η κυβέρνηση για το Ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ που έχει αναγνωρισμένα δικαιώματα στην περιουσία του ομίλου, ελπίζοντας έτσι να ξεπεράσει τη νομική εμπλοκή που προκαλεί, με την πώληση του δικτύου διανομής (ΑΔΜΗΕ).

Ραντεβού στα κεντρικά γραφεία του ομίλου ΔΕΗ δίνουν στις 15:30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι Ραντεβού στα κεντρικά γραφεία του ομίλου ΔΕΗ δίνουν στις 15:30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι Το σωματείο των συνταξιούχων της ΔΕΗ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ αναμένονται κι άλλες νομικές ενέργειες, καθώς το θέμα συνδέεται με την περιουσία των εργαζομένων, από τις εισφορές των οποίων έγιναν επί χρόνια επενδύσεις της ΔΕΗ.

Το αποτέλεσμα ήταν, προκειμένου να εισαχθεί η ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να πουληθεί τμήμα της (μετοχές της), να αναγνωρισθούν με νόμο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην περιουσία της ΔΕΗ, στη δημιουργία της οποίας συμμετείχαν προσφέροντας τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης πραγματοποιούν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, στις 3.30 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

Την αποκάλυψη για «ρύθμιση στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ» έκανε, χωρίς να δώσει άλλη εξήγηση, στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου. Οπως είπε, «ήδη μελετάμε ρύθμιση η οποία θα έρθει στη Βουλή, προφανώς, μέσα στις επόμενες ημέρες γιατί χρειάζεται και τη συνδρομή του υπουργείου Εργασίας και τη σύμφωνη γνώμη του, για την οποία είμαστε σε συνεννόηση». Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη όταν θα έρθει το νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στην Ολομέλεια.

Ωστόσο «διαβασμένοι» για την ανάγκη της κυβέρνησης να φέρει νομοθετική ρύθμιση για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι οι εργαζόμενοι αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανοιχτή διαβούλευση που οργάνωσε στη Βουλή με συμμετοχή των εργαζομένων στη ΔΕΗ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε και ο ειδικευμένος στα εργασιακά θέματα, νομικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Στην επιτροπή της Βουλής, οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΗ πέτυχαν να αποδείξουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ουσιαστικό επιχείρημα για την παραχώρηση του μονοπωλίου των δικτύων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνον έξι χώρες στην Ε.Ε. έχουν πουλήσει τα δίκτυα σε ιδιώτες, ενώ στην Ελλάδα ακολουθείται το σύστημα ΙΤΟ, όπως και στη Γαλλία, με το οποίο έχει διαχωρισθεί η ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ, όπως επιτάσσει η Ε.Ε., έχοντας δώσει επιλογή μεταξύ τριών μοντέλων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ιδιωτικοποιήσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΔΕΗ
Σχετικά θέματα: ΔΕΗ
Πρόστιμα - κατασχέσεις για χρέη άλλων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Σώματα ασφαλείας
Εως 65% το μαχαίρι στους ενστόλους
ΟΑΕΕ
Εκτός ρύθμισης χρεών όσοι διώκονται ποινικά
Αυθαίρετα
Αυθαίρετα: μπόνους μόνο για δοσατζήδες
ΔΕΗ
Πρόστιμα - κατασχέσεις για χρέη άλλων
Το τρικ πώλησης του δικτύου της ΔΕΗ
Κινητή Τηλεφωνία
Στην εθελούσια έξοδο 50 της Vodafone
Τράπεζες
Ζητείται φόρμουλα για την αύξηση κεφαλαίου
ΓΣΕΕ
Εκστρατεία ΓΣΕΕ κατά των απολύσεων
ΑΕΠ
Πρωτογενές πλεόνασμα με το ζόρι
Διεθνείς αγορές
«Υψηλός ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης»
Απασχόληση
Αδιάβαστος συνελήφθη ο Κεδίκογλου
Επιχειρηματικότητα
Λαϊκή αγορά από ιδιώτη