Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ * ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Ο Σαρκοζί ποινικοποιεί τις κουκούλες σε διαδηλώσεις

«Δεν θα αποδεχθώ να έρχονται αλήτες να διαδηλώνουν με κουκούλες», είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος, ανακοινώνοντας σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν και ποινές φυλάκισης τριών ετών (φωτ. Reuter)
Μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας από οργανωμένες ομάδες, στα οποία περιλαμβάνεται η ποινικοποίηση της «κουκούλας» στις διαδηλώσεις, εξήγγειλε ο Νικολά Σαρκοζί. Μερικές εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Γάλλος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της περιφρούρησης της ασφάλειας, εκφράζοντας την πρόθεση εφαρμογής σκληρών ποινικών μέτρων για την αποθάρρυνση ταραχοποιών.

Πλήρες θέμα...

 • Barry Eichengreen

  • BARRY EICHENGREEN Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΚΛΕΪ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ «Δεν έχουμε ακόμη επέμβει χειρουργικά στις τράπεζες»
   «Η απερίσκεπτη άρση των χρηματο-οικονομικών ελέγχων και τα διεστραμμένα κίνητρα στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν αυτά που δημιούργησαν μια φούσκα, που στο τέλος έσκασε...» Ο Barry Eichengreen είναι καθηγητής στην έδρα (George C. Pardee and Helen Ν. Pardee) Οικονομικών και Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, όπου διδάσκει από το 1987, και θεωρείται παγκόσμια αυθεντία στα θέματα λειτουργίας του διεθνούς νομισματικού και χρηματοοικονομικού συστήματος.
 • CIA

  • Πολιτικός ελιγμός Ομπάμα για τους βασανιστές
   Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι που διέταξαν τους πράκτορες της CIA να κάνουν χρήση βασανιστηρίων και ανακοίνωσε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής Ο Ομπάμα, κατά τη γνωστή πλέον μέθοδο λειτουργίας του, κινήθηκε γρήγορα και για να «προλάβει» τους Αμερικανούς νομοθέτες (φωτ. Reuter) Μετά τη γενική κατακραυγή που προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι διαπράξαντες τα άγρια βασανιστήρια πράκτορες της CIA δεν πρόκειται να διωχθούν ποινικά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα έκανε πίσω κι άφησε, τώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθούν οι υπεύθυνοι που διέταξαν τους βασανισμούς.
 • Κούβα

 • Ρώσος υπουργός Ενέργειας

  • Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ... Με... αέριο στα πανιά του
   Πεπεισμένος ότι το ρωσικό φυσικό αέριο δεν έχει να φοβηθεί κανέναν ανταγωνισμό και θα παραμένει πάντοτε λίγο φθηνότερο από οποιοδήποτε άλλο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό σε στρογγυλό τραπέζι με ανταποκριτές βαλκανικών ΜΜΕ, επιμένοντας ότι στη σύγκριση εναλλακτικών αγωγών όπως οι «South Stream» και «Nabucco» ωφέλιμη δεν είναι η πολιτική ρητορική, αλλά η επιχειρηματική λογική.
  • «Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη» και «South Stream» θα ολοκληρωθούν και μάλιστα φθηνότερα...
   Τη βεβαιότητά του ότι οι αγωγοί πετρελαίου «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» και φυσικού αερίου «South Stream» θα υλοποιηθούν στον προβλεπόμενο χρόνο και ότι -λόγω της κρίσης- η κατασκευή τους θα αποδειχθεί μάλιστα φθηνότερη εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό κατά τη συνάντησή του με ανταποκριτές βαλκανικών ΜΜΕ, εν όψει της διαδοχικής συμμετοχής του στις ενεργειακές διασκέψεις της Τουρκμενίας σήμερα και της Βουλγαρίας αύριο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ν. Αφρική: Οι κάλπες θα βγάλουν πάλι τον Ζούμα, που αθωώθηκε από κατηγορίες για διαφθορά
   Τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του, μετά την κατάργηση του απαρτχάιντ, αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα της Νότιας Αφρικής, καθώς αναμένεται μεν να νικήσει στις εκλογές που έγιναν χθες, όχι όμως και να διατηρήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δύο τρίτων που έχει σήμερα και που του επιτρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.
  • Κίνα: απειλή η γήρανση του πληθυσμού
   Γερνάει ο πληθυσμός της Κίνας κι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα που απειλεί την κοινωνική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς δεν προλαβαίνει να ευημερήσει για να το χειριστεί αποτελεσματικά, διαπιστώνει έκθεση.
  • Νέο «πυροτέχνημα» Ζαβού για κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα
   Ο Παναγιώτης Ζαβός δήλωσε ότι δημιούργησε κλωνοποιημένα έμβρυα, τα οποία εμφύτευσε σε γυναίκες, χωρίς όμως να προκύψουν επιτυχείς εγκυμοσύνες... (φωτ. ΑΠΕ) Ενα ακόμη βεγγαλικό στον αέρα έριξε χθες ο γνωστός, κυπριακής καταγωγής Αμερικανός επιστήμονας, Παναγιώτης Ζαβός, δηλώνοντας ότι δημιούργησε κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα που εμφύτευσε σε γυναίκες χωρίς να προκύψουν επιτυχείς εγκυμοσύνες και διατεινόμενος ότι μέσα σε ένα-δυο χρόνια θα καταφέρει να δημιουργήσει τον πρώτο κλωνοποιημένο άνθρωπο.