Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση μετά την απόφαση του ΛΑΟΣ να τραβήξει το «δεκανίκι» που φαινόταν να της δίνει για τον Παυλίδη. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από το να μην υπάρχει τελικά δυσάρεστη έκπληξη στην ψηφοφορία για την παραπομπή Παυλίδη μέχρι διπλές εκλογές ή ακόμη τον Καραμανλή να παίρνει μεγάλες αποφάσεις ανεξάρτητα από την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας, κάτω από τον κυκεώνα των σκανδάλων που έρχονται ξανά στο προσκήνιο (Βατοπέδι, Γερμανός κ.λπ.).

Πονοκέφαλος για Ζαγορίτη (αριστερά) και Τραγάκη η στάση των βουλευτών στη μυστική ψηφοφορία Πονοκέφαλος για Ζαγορίτη (αριστερά) και Τραγάκη η στάση των βουλευτών στη μυστική ψηφοφορία «Οι εκτιμήσεις που γίνονται ότι αν παραπεμφθεί ο κ. Παυλίδης, τότε θα έχουμε εξελίξεις στην πολιτική σκηνή είναι σεβαστές» δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λ. Ζαγορίτης. «Ασφαλώς και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό από δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ. που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Παυλίδη (π.χ. Μανώλης) ή θέτουν θέμα συνεδρίου του κόμματος ώστε να συζητηθούν όλα και η αλλαγή ηγεσίας αν το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αρνητικό (Γιακουμάτος).

Οσο για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επανήλθε δριμύτερος και εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη. Την κατηγορεί ότι μεθοδεύει την πτώση Καραμανλή, γι' αυτό και δεν θέλει τη συνεργασία Ν.Δ. - ΛΑΟΣ. Ο Ζαγορίτης απαξίωσε τις συγκεκριμένες δηλώσεις και είπε ότι η Ν.Δ. επανειλημμένα αποποιήθηκε τα «σωσίβια» που ήταν πρόθυμος να της δώσει ο Γ. Καρατζαφέρης. Την Ντόρα υπερασπίστηκε και ο Γιακουμάτος χαρακτηρίζοντας τον ΛΑΟΣ ένα κόμμα «αρτζιμπούρτζι και λουλάς».

Η Ρηγίλλης γνωρίζει ότι η έννοια της κομματικής πειθαρχίας δεν έχει αντίκρισμα σε μία μυστική ψηφοφορία έστω κι αν ο Λ. Ζαγορίτης, ο Γ. Τραγάκης και ο Μ. Δασκαλάκης κάνουν συνεχώς επαφές και μετρούν ένα ένα τα «κουκιά». Γνωρίζουν πολύ καλά όμως ότι ο οποιοσδήποτε δυσαρεστημένος βουλευτής θα ήθελε να τιμωρήσει την κυβέρνηση ή τον Καραμανλή μπορεί να το κάνει χωρίς να στιγματιστεί λόγω της μυστικότητας της ψήφου. Εκτός κι αν η κάλπη αναδείξει και κάποιους «σωτήρες» από άλλα κόμματα που αντίστοιχα θα θελήσουν να «τιμωρήσουν» τους δικούς τους αρχηγούς.

Με τον παράγοντα Παυλίδη, η Ρηγίλλης θα ασχοληθεί όταν θα έχει διαμορφωθεί το τελικό κλίμα. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί ούτε θα ανεξαρτητοποιηθεί, δεν θα δεχθεί να γίνει το φορτίο που το πετάνε στη θάλασσα και μάλιστα χωρίς αποζημίωση για να σωθούν. Στις δηλώσεις του αυτές τις οποίες έκανε στη Βουλή παρέπεμπε χθες και ο συνήγορός του Αντώνης Φούσσας. Αν όμως ψηφιστεί η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, θα έχει πρόβλημα και ο ίδιος αν επιμείνει στη μη παραίτηση και με δεδομένη τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Ν.Δ. διότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να δεχθεί να στηρίζει την κυβέρνησή του στην ψήφο ενός υπόλογου ή στην ψήφο ανοχής του ΛΑΟΣ όπως έχει διαμηνύσει. «Αν η κυβέρνηση πέσει εξαιτίας του, δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά» δήλωσε στην «Ε» κορυφαίος υπουργός. Οι μέρες που ακολουθούν θα είναι κρίσιμες για όλους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»
Για το ίδιο θέμα
Τον πίεσαν να μην πάει σε εκδήλωση
Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»
Ζητούν παραπομπή Παυλίδη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αντιπολίτευση
Ζητούν παραπομπή Παυλίδη
Αριστοτέλης Παυλίδης
Τον πίεσαν να μην πάει σε εκδήλωση
Βατοπέδιο
...Αλλά ο Σανιδάς αρνείται και επιμένει στα περί «παραπλανηθέντων υπουργών»
Ποιά πολιτικά πρόσωπα έχουν εμπλακεί στις «ιερές ανταλλαγές»
Ε.Ε.
Εως και ημερομηνία για Σκόπια!
Κανονιοφόρος «Ναυμάχος»
Περιπολίες για... στήριξη
Καραμανλής - Χριστόφιας
Συντονισμένα βήματα
Κυπριακό
4 σενάρια για Κυπριακό
ΠΑΣΟΚ
Ενστάσεις για τις 55 προσλήψεις στο υπ. Αμυνας
Σκοπιανό
Χίλαρι: Αντιλαμβανόμαστε τις ελληνικές ευαισθησίες για την ονομασία
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»
Άλλες ειδήσεις
Αμελλητί στη Βουλή ο φάκελος Βατοπεδίου, ζητούν εισαγγελείς
Από Μάιο η προσωποποίηση των διώξεων για Siemens - C4Ι
Τατούλης για το «αγροτικό κανάλι»