Έντυπη Έκδοση

Τον πίεσαν να μην πάει σε εκδήλωση

Αγριο παρασκήνιο για να πειστεί ο Αριστοτέλης Παυλίδης να μην είναι παρών στη σημερινή εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον φόβο να επισκιάσει με την παρουσία του τα αποκαλυπτήρια ο Αριστοτέλης Παυλίδης, του ασκήθηκαν πιέσεις από υψηλόβαθμα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη να μην παραστεί στη σημερινή τελετή. Τελικά, αναγκάστηκε να υποκύψει και να εκδώσει νέο δελτίο Τύπου, με το οποίο δηλώνει ότι αδυνατεί να παραστεί στην τελετή, χωρίς να δικαιολογεί αυτή την ξαφνική απόφαση.

Προχθές είχε εκδοθεί από το πολιτικό γραφείο του Δωδεκανήσιου βουλευτή δελτίο Τύπου, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εν συνεχεία ο κ. Παυλίδης θα παραστεί στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Χθες εκδόθηκε νέο δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επ' ευκαιρία των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο βουλευτής Δωδεκανήσου τ. υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης δήλωσε: "Εκφράζω κατ' αρχήν τη λύπη μου, διότι αδυνατώ να παραστώ στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή"».

Στη συνέχεια αναφέρεται για το «άγαλμα», την Ιστορία, την Ελλάδα, το «Γλυκύ Φως της Ρόδου» και καταλήγει πως «οι Δωδεκανήσιοι δεν λησμονούν τους ηγέτες που τους αγάπησαν και τους υπηρέτησαν», χωρίς όμως να μιλά για την «αδυναμία» του να παραστεί στη σημερινή εκδήλωση.

Τα αποκαλυπτήρια θα πραγματοποιήσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ θα παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και ο Αχιλλέας Καραμανλής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αντιπολίτευση
Ζητούν παραπομπή Παυλίδη
Αριστοτέλης Παυλίδης
Τον πίεσαν να μην πάει σε εκδήλωση
Βατοπέδιο
...Αλλά ο Σανιδάς αρνείται και επιμένει στα περί «παραπλανηθέντων υπουργών»
Ποιά πολιτικά πρόσωπα έχουν εμπλακεί στις «ιερές ανταλλαγές»
Ε.Ε.
Εως και ημερομηνία για Σκόπια!
Κανονιοφόρος «Ναυμάχος»
Περιπολίες για... στήριξη
Καραμανλής - Χριστόφιας
Συντονισμένα βήματα
Κυπριακό
4 σενάρια για Κυπριακό
ΠΑΣΟΚ
Ενστάσεις για τις 55 προσλήψεις στο υπ. Αμυνας
Σκοπιανό
Χίλαρι: Αντιλαμβανόμαστε τις ελληνικές ευαισθησίες για την ονομασία
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»
Άλλες ειδήσεις
Αμελλητί στη Βουλή ο φάκελος Βατοπεδίου, ζητούν εισαγγελείς
Από Μάιο η προσωποποίηση των διώξεων για Siemens - C4Ι
Τατούλης για το «αγροτικό κανάλι»