Έντυπη Έκδοση

Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»

Πέντε στοιχεία προκύπτουν από την κίνηση των λογαριασμών των οικογενειών Παυλίδη και Μανούση, που εστάλησαν χθες από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στην προκαταρκτική επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Στοιχεία που πάντως μέχρι στιγμής δεν διαφωτίζουν περαιτέρω την υπόθεση, εν αναμονή και της έκθεσης των εμπειρογνωμόνων της ΤτΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από τους λογαριασμούς που έχει στη διάθεσή της η «Ε» προκύπτει ότι πράγματι ο αδελφός του Αριστοτέλη Παυλίδη, στις 19 Ιουλίου του 2005, μετέφερε από έναν από τους λογαριασμούς που διατηρεί στο υποκατάστημα της ΕΤΕ στη Βουλή, το ποσό των 210.000 ευρώ.

Ποσό που τόσο ο ίδιος όσο και ο πρώην υπουργός και η κόρη του έχουν καταθέσει πως δόθηκε στην Αγγελική Παυλίδη για την αγορά του περίφημου διαμερίσματος στο Ν. Ψυχικό.

Στοιχείο δεύτερο, η Αγγελική Παυλίδη καταθέτει σε επιταγές στις 24/11/2006 στο υποκατάστημα της ΕΤΕ, στην πλατεία Συντάγματος, ποσό 126.750 ευρώ (φωτογραφία). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στο δάνειο που η ίδια είχε λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τον Ιούλιο του 2006, προκειμένου να επιστρέψει στον θείο της Αναστάσιο μέρος των 210.000 ευρώ.

Στοιχείο τρίτο, η θυγατέρα του πρώην υπουργού, στις 8/01/2007, κάνει ανάληψη από το ίδιο υποκατάστημα ποσού 100.000 ευρώ.

Στην επιτροπή έχει καταθέσει ότι το ίδιο εκείνο διάστημα αποπλήρωσε το δάνειό της.

Βουλευτές-μέλη της επιτροπής επισήμαναν πάντως ότι από μια πρώτη ανάγνωση δεν φαίνονται τα ποσά των 80.000 και 20.000 αντίστοιχα, που οι Αριστοτέλης και Αναστάσιος Παυλίδης έδωσαν ως γονική δωρεά στην Αγγελική για επισκευές του διαμερίσματός της.

Στοιχείο τέταρτο, η κόρη του πρώην υπουργού φέρεται στις 13/01/2009 να έχει στον λογαριασμό της, με κωδικό 426 κ: 50003025025/001, το ποσό των 60.000. Την ίδια ημερομηνία ο Αριστοτέλης Παυλίδης με τη σύζυγο του Κατερίνα Νασιάκου «κλείνουν» σε προθεσμιακό λογαριασμό ενός έτους ίδιο ποσό.

Από το περιβάλλον του βουλευτή της Ν.Δ. λεγόταν χθες ότι το ποσό αυτό είχε σταλεί με έμβασμα στην Αγγελική, από την έτερη κόρη του Μαρία, που ζει στις ΗΠΑ.

Στοιχείο πέμπτο: στους λογαριασμούς της οικογένειας Μανούση σε διάφορες τράπεζες έχουν απομείνει μικροποσά κάτω των χιλίων ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται σε λογαριασμό της εταιρείας του πλοιοκτήτη «Νίκη Σαμοθράκης» και είναι δεσμευμένο από χορηγήσεις.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο εφοπλιστής πήρε δάνειο και δεν το έχει αγγίξει, καθώς η ημερομηνία ανοίγματος και η τελευταία κίνηση του λογαριασμού αυτού είναι ταυτόσημες (26/04/07).

Κατά τα λοιπά, ο πρώην υπουργός μαζί με τη σύζυγό του διατηρούν από κοινού τουλάχιστον δώδεκα λογαριασμούς, ενώ και η κόρη του Αγγελική, αν και εργαζόμενη στον ΕΟΤ με χαμηλές απολαβές, διατηρεί τέσσερις λογαριασμούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Για το ίδιο θέμα
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αντιπολίτευση
Ζητούν παραπομπή Παυλίδη
Αριστοτέλης Παυλίδης
Τον πίεσαν να μην πάει σε εκδήλωση
Βατοπέδιο
...Αλλά ο Σανιδάς αρνείται και επιμένει στα περί «παραπλανηθέντων υπουργών»
Ποιά πολιτικά πρόσωπα έχουν εμπλακεί στις «ιερές ανταλλαγές»
Ε.Ε.
Εως και ημερομηνία για Σκόπια!
Κανονιοφόρος «Ναυμάχος»
Περιπολίες για... στήριξη
Καραμανλής - Χριστόφιας
Συντονισμένα βήματα
Κυπριακό
4 σενάρια για Κυπριακό
ΠΑΣΟΚ
Ενστάσεις για τις 55 προσλήψεις στο υπ. Αμυνας
Σκοπιανό
Χίλαρι: Αντιλαμβανόμαστε τις ελληνικές ευαισθησίες για την ονομασία
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»
Άλλες ειδήσεις
Αμελλητί στη Βουλή ο φάκελος Βατοπεδίου, ζητούν εισαγγελείς
Από Μάιο η προσωποποίηση των διώξεων για Siemens - C4Ι
Τατούλης για το «αγροτικό κανάλι»