Έντυπη Έκδοση

ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ: ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ, ΛΑ.ΟΣ: ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Ζητούν παραπομπή Παυλίδη

Χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης, η Ν.Δ. απομένει μόνη να μην παραπέμπει τον Αριστοτέλη Παυλίδη στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν αδικημάτων που έχει διαπράξει ως πρώην υπουργός Αιγαίου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα ζητήσει την παραπομπή του βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο ενδεχομένως στη συνέχεια θα τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο. Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Ωστόσο, σύσσωμη η επιτροπή, έχοντας ήδη στα χέρια της την κίνηση των λογαριασμών των οικογενειών Παυλίδη και Μανούση, αναμένει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Τραπέζης της Ελλάδος, προκειμένου τα κόμματα να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα.

Φαίνεται, όμως, μέχρι στιγμής ότι:

* Η Ν.Δ. θα εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα για τον πρώην υπουργό και σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις φωνές στο εσωτερικό της που καλούν τον Αριστοτέλη Παυλίδη να παραιτηθεί, θα τον μέμφεται για δύο λόγους. Διότι δεν απέπεμψε τον Παναγιώτη Ζαχαρίου και τον διατήρησε ως σύμβουλό του, δίχως μάλιστα να ενημερώσει το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά και επειδή απέκρυψε το ακριβές τίμημα της αγοράς του διαμερίσματος στην κόρη του κατά την κατάθεσή του στον ανακριτή, αναφέροντας μόνο το αναγραφόμενο στο συμβόλαιο τίμημα. Την πρόθεση αυτή άλλωστε αποτύπωσε στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Μαργαρίτης Τζίμας, επικρίνοντας το ύφος του πρώην υπουργού, όταν είχε τοποθετηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος.

**Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το κατηγορητήριό του στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν θα γίνεται σαφής αναφορά στην πορισματική έκθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, όπως είπε χθες στην επιτροπή ο Παναγιώτης Ρήγας, θα πρέπει να διερευνηθεί η διεύρυνση του κατηγορητηρίου με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της δωροδοκίας και της απιστίας.

**Πιθανή τέλεση και άλλων αδικημάτων διέβλεψε και η Βέρα Νικολαΐδου εκ μέρους του ΚΚΕ. Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση.

**Συναυτουργία και όχι ηθική αυτουργία θα έπρεπε να είναι το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τσούκαλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που θα ζητήσει ευθέως τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με τα τρία αυτά πρόσθετα αδικήματα. Αλλωστε ο Νίκος Τσούκαλης εκτίμησε ότι η πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, όπως συνετάχθη από το ΠΑΣΟΚ, περιόρισε το αντικείμενο έρευνας της επιτροπής.

**Στην εκτίμηση αυτή συμφώνησε και ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τον οποίον η κατηγορία θα πρέπει να μετατραπεί σε παθητική και ενεργητική δωροδοκία. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ
ΛΑΟΣ
ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αντιπολίτευση
Ζητούν παραπομπή Παυλίδη
Αριστοτέλης Παυλίδης
Τον πίεσαν να μην πάει σε εκδήλωση
Βατοπέδιο
...Αλλά ο Σανιδάς αρνείται και επιμένει στα περί «παραπλανηθέντων υπουργών»
Ποιά πολιτικά πρόσωπα έχουν εμπλακεί στις «ιερές ανταλλαγές»
Ε.Ε.
Εως και ημερομηνία για Σκόπια!
Κανονιοφόρος «Ναυμάχος»
Περιπολίες για... στήριξη
Καραμανλής - Χριστόφιας
Συντονισμένα βήματα
Κυπριακό
4 σενάρια για Κυπριακό
ΠΑΣΟΚ
Ενστάσεις για τις 55 προσλήψεις στο υπ. Αμυνας
Σκοπιανό
Χίλαρι: Αντιλαμβανόμαστε τις ελληνικές ευαισθησίες για την ονομασία
Υπόθεση Αριστοτέλη Παυλίδη
Μόνη η Ν.Δ. πρόβλημα τώρα το «δεκανίκι»
Στο φως οι λογαριασμοί, στο σκοτάδι η «γονική παροχή»
Άλλες ειδήσεις
Αμελλητί στη Βουλή ο φάκελος Βατοπεδίου, ζητούν εισαγγελείς
Από Μάιο η προσωποποίηση των διώξεων για Siemens - C4Ι
Τατούλης για το «αγροτικό κανάλι»