Έντυπη Έκδοση

Τα «μαγικά κουτιά» της Βέροιας

Μια hight tech παιδική χαρά είναι πλέον το παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, που ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και εγκαινιάζεται την Κυριακή (26 Απριλίου, 6.30 μ.μ.) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Εκτός από βιβλία, τα παιδιά της Βέροιας έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές και ηχοσυστήματα για ν' ακούνε παραμύθια Εκτός από βιβλία, τα παιδιά της Βέροιας έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές και ηχοσυστήματα για ν' ακούνε παραμύθια Το νέο παιδικό τμήμα, ή αλλιώς «Τα Μαγικά Κουτιά», διαθέτει, εκτός από βιβλία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές για παιδιά του Δημοτικού, τη νέα παιχνιδομηχανή Wii, ηχοσυστήματα για να ακούνε μουσική και παραμύθια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση νέων, πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας, υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών και σε συνεργασία με ειδικούς.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας ιδρύθηκε το 1953, με την αναβάθμιση της τότε δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης. Παρέχει υπηρεσίες στο κεντρικό της κτίριο, σε ένα παράρτημα και δύο κινητές βιβλιοθήκες. Από το 1993 έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές δημόσιες βιβλιοθήκες. Επιπλέον εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό Impac, ο οποίος απονέμει το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος -γραμμένο ή μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα. Σε εθνικό επίπεδο, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης για όλες τις δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας, πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ελληνικό κράτος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αύρα Σιδηροπούλου
Ζηλεύω την οργάνωση των Τούρκων
Βασ. Πετράκος
Αρχαιολόγος εναντίον «αδηφάγου» Βατοπεδίου
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη
Τα «μαγικά κουτιά» της Βέροιας
Ες Ντέβλιν
«Είμαι μια σκηνογράφος που σκέφτεται μουσικά»
Ιωάννα Κραουνάκη
Οι βίδες και τα αγγεία μού λένε ιστορίες
Νέες ταινίες
Υπαρξιακές και ερωτικές εξομολογήσεις
Άλλες ειδήσεις
Η γκαλερί Ζουμπουλάκη πάει Λονδίνο
Ο Ιησούς καθηλώνει και... τηλεοπτικά
Κι άλλες μειώσεις κόστους στο BBC
Από τη Μαύρη Θάλασσα στον Μέλανα Δρυμό