Έντυπη Έκδοση

ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η «πτώση» των Βρυξελλών...

Ο πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ αναχωρεί μετά την υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησής του στον βασιλιά Αλβέρτο ΙΙ (φωτ. Reuters)
Στην κατάρρευση της βελγικής κυβέρνησης οδήγησε η αποχώρηση του φλαμανδικού φιλελεύθερου κόμματος Open VLD από τον κυβερνητικό συνασπισμό, σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία της χώρας και σχεδόν δύο μήνες προτού οι Βρυξέλλες αναλάβουν την προεδρία της Ε.Ε.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Αερομεταφορές

  • Ανοιξαν οι... ουρανοί της Ευρώπης, «ουρές» στις αναχωρήσεις
   Οι ουρανοί της Ευρώπης γέμισαν πάλι με χιλιάδες αεροσκάφη έπειτα από μια εβδομάδα σοβαρών δυσκολιών, οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν σε πολλές περιπτώσεις να συμβιβάσουν τα... ασυμβίβαστα, με περισσότερες πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη, το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ανέβαλε εκπαιδευτικές πτήσεις μαχητικών «Typhoon» και οι επιστήμονες λένε ότι η «ανάσα της απαγόρευσης» έδειξε ότι τα αεροδρόμια συμβάλλουν σημαντικά στη μόλυνση του περιβάλλοντος.
 • Βρετανία

  • Ανταλλαγή ευρω-πυρών επί βρετανικού εδάφους
   Μπράουν, Κάμερον, Κλεγκ στο 2ο ντιμπέιτ Οι 3 πολιτικοί αρχηγοί της Βρετανίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους κυρίως γύρω από το ευρωπαϊκό ζήτημα στη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση που διοργάνωσε ο σταθμός SKY.
 • Τουρκία

  • Συμβούλιο Ευρώπης: ανεξέλεγκτη η διαφθορά των πολιτικών στην Τουρκία
   Σοβαρές ελλείψεις στο νομικό πλαίσιο για την ποινικοποίηση της διαφθοράς και της δωροδοκίας, αλλά και εμφανείς αδυναμίες στον έλεγχο χρηματοδότησης υποψηφίων και πολιτικών κομμάτων αποκαλύπτει για την Τουρκία η τρίτη έκθεση της Ομάδας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
  • ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ Τα «μπαξίσια» της Siemens...
   Μπορεί να μην έχει προκύψει «σκάνδαλο Siemens» μέχρι σήμερα στην Τουρκία, αλλά πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά. Τουλάχιστον έτσι σκέφτεται ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο κατηγορεί για συγκάλυψη των δωροδοκιών της συγκεκριμένης εταιρείας και άλλων δύο στην Τουρκία.
  • Η Αρμενία πάγωσε την κύρωση του πρωτοκόλλου
   Σε βαθμό εκνευριστικό -προφανώς για την αρμενική πλευρά-, ήρεμη και μορφής «δεν τρέχει τίποτα» ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση της Αρμενίας να παγώσει τη διαδικασία κύρωσης του τουρκοαρμενικού πρωτοκόλλου.
 • ΗΠΑ

  • ΟΜΠΑΜΑ «ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΤΩΠΟ» ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΑΣ ΚΡΙΣΗΣ «Ανεβαίνουμε ή πέφτουμε μαζί»
   «Οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες σε άλλη μία χρηματοπιστωτική καταστροφή, αν η Γουόλ Στριτ δεν αντλήσει μαθήματα από την πρόσφατη κρίση...» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα (φωτ. Ass. Press) «Μαστίγιο και καρότο» επιφύλαξε ο Μπαράκ Ομπαμα για τη Γουόλ Στριτ σχετικά με τους νέους όρους λειτουργίας της που προωθεί στο Κογκρέσο, καθώς, αφού πρώτα την επέκρινε για τις ριψοκίνδυνες πρακτικές της, εν συνεχεία έκανε έκκληση προς τα στελέχη της να στηρίξουν τα σχέδια του Λευκού Οίκου για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
  • Επιστροφή Μίτσελ και «μυστήριες ρουκέτες»
   Δύο «μυστήριες ρουκέτες» στην ιορδανοϊσραηλινή μεθόριο στο μυχό του Κόλπου της Ακαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλούν εντάσεις, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ξαναστέλνει ως μεσολαβητή τον Τζορτζ Μίτσελ σε Τελ Αβίβ και Ραμάλα επιδιώκοντας επανέναρξη διαπραγματεύσεων.