Έντυπη Έκδοση

ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ, ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΘΕΜΑ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»

Λάθος θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας έδωσαν σε υποψήφιους Εσπερινού Λυκείου, που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το περιστατικό συνέβη την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο της Βοιωτίας, στην Αλίαρτο.

Σε εξεταστικό κέντρο της Βοιωτίας συνέβη το καινούργιο, «άπαιχτο» περιστατικό Σε εξεταστικό κέντρο της Βοιωτίας συνέβη το καινούργιο, «άπαιχτο» περιστατικό Οι υποψήφιοι του Εσπερινού Λυκείου μπήκαν στην αίθουσα του σχολείου, πήραν τα θέματα και διαγωνίστηκαν κανονικά. Το προς εξέταση θέμα ήταν για τη χρήση του Διαδικτύου, βασισμένο σε κείμενο του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη.

Οι μαθητές παρέδωσαν τα γραπτά τους και βγήκαν από το εξεταστικό κέντρο, χωρίς να έχουν αντιληφθεί φυσικά ότι τα θέματα ήταν λάθος. Συνομιλώντας με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους, διαπίστωσαν ότι στο ίδιο θέμα είχαν διαγωνιστεί και οι υποψήφιοι από το Γενικό Λύκειο.

Αντιθέτως, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων ήταν για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, βασισμένο σε κείμενο της Μαριάννας Τζιαντζή.

Ενορκη Διοικητική Εξέταση

Προκλήθηκε πανικός, υπήρξαν διαμαρτυρίες στο εξεταστικό κέντρο και ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως κράτησε το θέμα κρυφό. Στους γονείς είπαν ότι τα παιδιά τους θα ξαναδώσουν εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Πρόκειται για το τέταρτο και σοβαρότερο από τα περιστατικά που σημειώθηκαν από την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και προκάλεσαν αναστάτωση στους υποψηφίους.

1 Το πρώτο, ήταν με τα θέματα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας, που ανακλήθηκαν, για να δοθούν ύστερα από μία ώρα νέα θέματα, τα οποία ήταν τα ίδια, απλώς με την προσθήκη μιας παρένθεσης.

2Το δεύτερο, είχε σχέση με ένα θέμα των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, υπήρχε αυτούσιο σε φυλλάδιο που εξέδωσαν δύο μαθηματικοί, ο ένας διδάσκει στην Ευαγγελική Σχολή και ο άλλος σε δημόσιο Λύκειο της Καλλιθέας, προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές τους στην προετοιμασία των Μαθηματικών. Το φυλλάδιο αυτό μάλιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ενός σχολείου και διακινήθηκε σε μεγαλύτερο κύκλο υποψηφίων καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο.

3 Το τρίτο κρούσμα, που αρχικά εμφανίστηκε ως διαρροή, έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή. Φροντιστήριο που λειτουργεί στο Γαλάτσι έστειλε μαζικό sms στους μαθητές του με την απάντηση τύπου «σωστό ή λάθος» σε ένα από τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Προανάκριση

Το μήνυμα εστάλη στις 10 η ώρα το πρωί, αφού τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τις 9.30. Ο μαθητής εντοπίστηκε στις τουαλέτες με το κινητό του τηλέφωνο και το γραπτό του μηδενίστηκε. Για το θέμα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Υπουργείο Παιδείας
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια
Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
Το 95% των στελεχών ετοιμάζει χαρτοφύλακες για Αυστραλία
Εκπαίδευση
Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»
Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια
Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή
Πολεοδομία
10.000 οικοδομές μέσα σε δάση
Εκαναν λάθος, τον βάζουν να πληρώσει παράβολο!
Περιβάλλον
Εκδηλώσεις και ανησυχία για το περιβάλλον λόγω παγκόσμιων ημερών
«Freeday»
Ορθοπεταλιές Παρασκευόβραδο
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Αλλοδαπός έδωσε το κινητό»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Με πρόστιμα-μαμούθ ο Βούγιας θα πατάξει την παράνομη στάθμευση!
Υγεία
Οικογένεια στο νοσοκομείο με λέπρα
Τριπλή ένσταση και παραίτηση
Οι ανάπηροι πλήρωσαν τα σπασμένα της κομπίνας