Έντυπη Έκδοση

Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια

Εγκριση για άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα περίπου 100 μαθητών της Γ' Λυκείου, που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα παραρτήματα συγκεκριμένου φροντιστηρίου, αναμένεται να ζητήσουν από την εισαγγελέα οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ερευνούν την υπόθεση με τα... ηλεκτρονικά σκονάκια.

Η δικογραφία

Η δικογραφία, την οποία συνέταξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής -για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στις 18 Μαΐου σε σχολείο του Γαλατσίου-, θα αποσταλεί εντός της ημέρας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Αφορά το γραπτό μήνυμα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο μαθητής, το οποίο έδινε απαντήσεις σε ερώτημα του μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων». Αποστολέας ήταν καθηγητής από το φροντιστήριό του.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξέτασαν και τους 13 καθηγητές του φροντιστηρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσαν ότι τρεις από αυτούς είχαν στείλει από τα κινητά τους τηλέφωνα τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνολικά 18 μαθητές του φροντιστηρίου.

«Οπως συνήθως»

Οι καθηγητές που φέρονται να έχουν στείλει τις «λύσεις» των θεμάτων, παραδέχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ότι έστειλαν με γραπτά μηνύματα τις απαντήσεις στους μαθητές τους, όπως συνηθίζουν να κάνουν κάθε φορά. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι πίστευαν ότι οι μαθητές θα είχαν τελειώσει και θα είχαν παραδώσει τα γραπτά τους.

Αξιωσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι στη δικογραφία οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν χαρακτηρίζουν αδικήματα σε βάρος κανενός και αφήνουν την απόφαση στην κρίση του εισαγγελέα. Και αυτό διότι δεν προέκυψε παράνομη εισβολή (χάκινγκ) στα συστήματα διανομής θεμάτων του υπουργείου Παιδείας.

Οπως διαπιστώθηκε, ο μαθητής από το Γαλάτσι έλαβε το μήνυμα με τις απαντήσεις στο κινητό του τηλέφωνο στις 10.04 το πρωί, δηλαδή περίπου μισή ώρα από τη στιγμή που αναρτήθηκαν τα θέματα στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου (09.35).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ηλεκτρονικό έγκλημα
Εκπαίδευση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»
Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
Το 95% των στελεχών ετοιμάζει χαρτοφύλακες για Αυστραλία
Εκπαίδευση
Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»
Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια
Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή
Πολεοδομία
10.000 οικοδομές μέσα σε δάση
Εκαναν λάθος, τον βάζουν να πληρώσει παράβολο!
Περιβάλλον
Εκδηλώσεις και ανησυχία για το περιβάλλον λόγω παγκόσμιων ημερών
«Freeday»
Ορθοπεταλιές Παρασκευόβραδο
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Αλλοδαπός έδωσε το κινητό»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Με πρόστιμα-μαμούθ ο Βούγιας θα πατάξει την παράνομη στάθμευση!
Υγεία
Οικογένεια στο νοσοκομείο με λέπρα
Τριπλή ένσταση και παραίτηση
Οι ανάπηροι πλήρωσαν τα σπασμένα της κομπίνας