Έντυπη Έκδοση

Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή

Αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα Ηλείας προκάλεσε η σύλληψη σε ώρα μαθήματος εκπαιδευτικού που κατηγορείται από τους γονείς ενός 8χρονου μαθητή ότι βιαιοπράγησε σε βάρος του.

Η σύλληψη του γυμναστή έγινε από την αστυνομία την Παρασκευή το μεσημέρι σε Δημοτικό σχολείο του Πύργου έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο εκπαιδευτικός χτύπησε το παιδί του. Μετά τη σύλληψή του ο 36χρονος γυμναστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηλείας, του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, έλαβε προθεσμία να απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού στα τοπικά ΜΜΕ, το παιδί γύρισε από το σχολείο το μεσημέρι της Πέμπτης και είπε στους γονείς πως ο γυμναστής το έσπρωξε και του έριξε σφαλιάρα. Οι γονείς είδαν σημάδια στο λαιμό του και μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ο γιατρός, που το εξέτασε, εντόπισε εκδορές και μώλωπες στον αυχένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας μιλώντας στο τοπικό κανάλι.

Ο πατέρας επικαλείται και ιατροδικαστική εξέταση από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Με αφορμή το περιστατικό η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ζωή Βορλούμη, διέταξε τη διερεύνηση του θέματος.

Ο πατέρας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας. Αν πράγματι ο εκπαιδευτικός χτύπησε το παιδί, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα. Θεωρούμε πάντως απαράδεκτο να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία την ώρα του μαθήματος, κάτι που προκαλεί αναστάστωση στην εκπαιδευτική κοινότητα» δήλωσε ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών περιφερειών Πύργου ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει τρίωρη στάσης εργασίας, ενώ όπως αναφέρει, «εκφράζει απερίφραστα την αγωνία του για τον τρόπο με τον οποίο το γεγονός αντιμετωπίστηκε από μερίδα των ΜΜΕ και τους θεσμοθετημένους φορείς».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»
Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
Το 95% των στελεχών ετοιμάζει χαρτοφύλακες για Αυστραλία
Εκπαίδευση
Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»
Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια
Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή
Πολεοδομία
10.000 οικοδομές μέσα σε δάση
Εκαναν λάθος, τον βάζουν να πληρώσει παράβολο!
Περιβάλλον
Εκδηλώσεις και ανησυχία για το περιβάλλον λόγω παγκόσμιων ημερών
«Freeday»
Ορθοπεταλιές Παρασκευόβραδο
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Αλλοδαπός έδωσε το κινητό»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Με πρόστιμα-μαμούθ ο Βούγιας θα πατάξει την παράνομη στάθμευση!
Υγεία
Οικογένεια στο νοσοκομείο με λέπρα
Τριπλή ένσταση και παραίτηση
Οι ανάπηροι πλήρωσαν τα σπασμένα της κομπίνας