Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΦΓΑΝΟΥΣ

«Αλλοδαπός έδωσε το κινητό»

Αλλοδαποί είναι αυτοί που, σύμφωνα με τη δικογραφία, ευθύνονται για τη διάπραξη ενός από τα στυγερότερα εγκλήματα, τη δολοφονία ενός νέου άντρα που σφαγιάστηκε καταμεσής του δρόμου, για μια βιντεοκάμερα...

Αλλοδαποί είναι όμως και οι πολίτες που αποστρεφόμενοι το φοβερό έγκλημα αρνήθηκαν να τους συνδράμουν στη φύλαξη της λείας τους, και οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν στοιχεία στις Αρχές για τον εντοπισμό τους.

Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος των δύο Αφγανών που συνελήφθησαν και του Πακιστανού που αναζητείται, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν βγει στη γύρα για ν' αρπάξουν ό,τι βρουν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αμέσως μετά τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, οι δράστες πήγαν στο κατάστημα ενός αλλοδαπού το οποίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. Ο 27χρονος Αφγανός φέρεται ότι του ζήτησε να αφήσει την κάμερα προκειμένου αργότερα να περάσει να την πάρει κάποιος άλλος.

Ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος υποψιάστηκε αμέσως τον νεαρό, καθώς η είδηση της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου ήταν ήδη γνωστή.

- «Εσύ σκότωσες ρε... για μία κάμερα», φέρεται να του είπε.

- «Φώναζε πολύ, κλέφτης-κλέφτης. Τι να έκανα;» φέρεται να ομολόγησε ο 27χρονος, ο οποίος σήμερα που έχει συλληφθεί εμφανίζεται, όπως και ο 20χρονος συμπατριώτης του, να παραδέχεται μεν τη συμμετοχή του στη ληστεία, αλλά να ρίχνει τη διάπραξη της δολοφονίας στον ασύλληπτο Πακιστανό.

Καθοριστικό ρόλο πάντως, για να φτάσει η αστυνομία στα ίχνη των δραστών, εκτός από τις επτά κάμερες που είχαν καταγράψει καρέ-καρέ τη σκηνή του στυγερού εγκλήματος, έπαιξε και ένα τηλεφώνημα στις 16 Μαΐου 2011. Ο άγνωστος πληροφοριοδότης, ο οποίος ήταν αλλοδαπός και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους προστασίας, έδωσε στους αστυνομικούς ένα συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου λέγοντάς τους ότι ανήκει στον δράστη της δολοφονίας του Μ. Καντάρη.

Οι Αρχές προχώρησαν αμέσως στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και έχοντας πια στα χέρια τους και την ανάλυση των φωτογραφιών από τις κάμερες που είχαν καταγράψει το τραγικό περιστατικό έφτασαν στη σύλληψη των δυο Αφγανών.

Ακόμη η δικογραφία περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο τέλεσης της δολοφονίας. Συγκεκριμένα:

- Οπως φαίνεται από την αξιοποίηση του υλικού των επτά καμερών, οι δράστες ήταν στον τόπο του εγκλήματος τουλάχιστον μισή ώρα πριν και περιφέρονταν δείχνοντας -κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών- ότι αναζητούσαν υποψήφιο για ληστεία θύμα.

- Μόλις ο ανυποψίαστος Μανώλης Καντάρης βγήκε από το σπίτι του κρατώντας στα χέρια του την κάμερα με την οποία θα απαθανάτιζε τη γέννηση του παιδιού του τον έθεσαν υπό παρακολούθηση.

- Φέρεται μάλιστα ότι μετά τις δύο πρώτες μαχαιριές που του κατάφεραν, κι αφού είχαν πάρει την κάμερα, έψαξαν και για το πορτοφόλι του από το οποίο πήραν τα χρήματα.

* Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή την περασμένη Παρασκευή από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Μετανάστες και πρόσφυγες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Απασχόληση
Το 95% των στελεχών ετοιμάζει χαρτοφύλακες για Αυστραλία
Εκπαίδευση
Εδωσαν θέμα που είχε «παίξει»
Ζητούν άρση απορρήτου για τα ηλεκτρονικά σκονάκια
Γυμναστής για βία εναντίον μαθητή
Πολεοδομία
10.000 οικοδομές μέσα σε δάση
Εκαναν λάθος, τον βάζουν να πληρώσει παράβολο!
Περιβάλλον
Εκδηλώσεις και ανησυχία για το περιβάλλον λόγω παγκόσμιων ημερών
«Freeday»
Ορθοπεταλιές Παρασκευόβραδο
Δικαστικό ρεπορτάζ
«Αλλοδαπός έδωσε το κινητό»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Με πρόστιμα-μαμούθ ο Βούγιας θα πατάξει την παράνομη στάθμευση!
Υγεία
Οικογένεια στο νοσοκομείο με λέπρα
Τριπλή ένσταση και παραίτηση
Οι ανάπηροι πλήρωσαν τα σπασμένα της κομπίνας