Έντυπη Έκδοση

ΜΝΗΜΟΝΙΟ νο2: Οκτώβριο θα κλειδώσει το νέο πακέτο της τρόικας

Ψιλά γράμματα για χοντρά μέτρα

Ενα μήνα περιθώριο δίνει η τρόικα στην κυβέρνηση για να αποτρέψει τα νέα μέτρα. Τελεσίδικη περικοπή δαπανών 3,9 δισ. ευρώ αποφασίστηκε στο αναθεωρημένο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για μεγάλη περικοπή των δημοσίων επενδύσεων αν δεν αποδώσει η είσπραξη εσόδων. Προς πώληση των μετοχών ΑΤΕ και Τ.Τ. με δημόσια προσφορά.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Επικαιροποιημένο μνημόνιο

  • ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Σπριντ εσόδων, αλλιώς κόβονται επενδύσεις
   Αγριο κυνήγι για εύρεση εσόδων, νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και σχέδιο συγκράτησης δαπανών σε ΟΤΑ, νοσοκομεία, Ταμεία και ΔΕΚΟ ξεκινά η κυβέρνηση για να αποφύγει το «μαχαίρι» στις επενδυτικές δαπάνες. Εχει στη διάθεσή της μόνο 1 μήνα για να αποδώσουν τα μέτρα.
  • Μαξιλάρι 3 δισ. ευρώ απομακρύνει κακές ιδέες για ΦΠΑ
   Και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις περιλαμβάνουν τα αναλυτικά κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αναθεωρημένο Μνημόνιο.
  • ΟΣΕ: στον Προκρούστη και συλλογικές συμβάσεις-κανονισμός εργασίας
   Σε σκοτσέζικο ντους για τους εργαζόμενους εξελίσσονται οι προαναγγελθείσες παρεμβάσεις στο σιδηρόδρομο, καθώς τη μία ημέρα ακούνε τις βασικές τους αποδοχές να περικόπτονται δραστικά κατά 1/5 και την επομένη για «εξορθολογισμό των δευτερευουσών απολαβών».
 • Τράπεζες

  • ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 27 ΔΙΣ., ΑΠΟ ΤΑ 281 ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΑ 254 ΦΕΤΟΣ * 10% ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» Τράπεζες: 3 δισ. ευρώ καταθέσεις αποσύρονται κάθε μήνα
   Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου Το «μαρτύριο της σταγόνας» υφίστανται, από τις αρχές του έτους τουλάχιστον, οι τράπεζες διαπιστώνοντας ότι οι καταθέσεις «φυλλορροούν» μήνα με τον μήνα, ενώ τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια σωρεύονται απειλητικά. Στο μέτωπο των καταθέσεων, η «αιμορραγία» συνεχίζεται με αμετάπτωτο ρυθμό καθώς κάθε μήνα το απόθεμά τους μειώνεται κατά περίπου 3 δισ. ευρώ.
  • ΗΠΑ Αλλες 8 μικρές τράπεζες βάρεσαν κανόνι
   Ακόμη 8 τράπεζες έβαλαν λουκέτο στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χρεοκοπιών τους φέτος στις 118.
 • Γαλλία

  • ΓΑΛΛΙΑ: ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ 2% ΑΝΤΙ 2,5% ΤΟ 2011 Προέχει το έλλειμμα, ας περιμένει η ανάπτυξη
   100 δισ. ευρώ θέλει ο Σαρκοζί για να μειώσει το έλλειμμα ώς το 2013. Στη φωτογραφία ο Γάλλος πρόεδρος σε πρόσφατη επίσκεψή του σε βιομηχανία Κατεβάζει τον πήχη της οικονομικής ανάπτυξης για το 2011 η γαλλική κυβέρνηση, θέτοντας βασικό της στόχο τη μείωση του ελλείμματος. Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης Σαρκοζί, η ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ζώνης του ευρώ θα προσεγγίσει την επόμενη χρονιά το 2% έναντι 2,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη.
 • Τακτοποίηση ημιυπαίθριων

  • ΠΟΜΙΔΑ Κάντε 6 αλλαγές αν θέλετε να εισπράξετε από ημιυπαίθριους
   Εξι «αναγκαίες και υπερεπείγουσες» αλλαγές στην ισχύουσα ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και γενικότερα για την αλλαγή χρήσης χώρων ζητεί η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ώστε να προσέλθουν μαζικά οι πολίτες και να μην καταλήξει η προσπάθεια σε δημοσιονομικό βατερλό.