Έντυπη Έκδοση

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Περιμένουν πρωτοβουλίες μελών του ΠΑΣΟΚ

Τις εξελίξεις στον χώρο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με την εφαρμογή του περίφημου Μνημονίου, αναμένουν στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ για να ανακοινώσουν τους υποψηφίους που θα στηρίξουν στις περιφέρειες. Εχοντας δώσει πολιτικό τόνο στις εκλογές του Νοεμβρίου στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν την αποδοκιμασία της πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την «αδιέξοδη και αντικοινωνική».

Ενα σοσιαλιστή όπως τον Α. Μητρόπουλο θέλουν στον ΣΥΝ, αλλά αν δεν βρεθεί, μπορεί να επιλέξουν τον Δ. Παπαδημούλη Ενα σοσιαλιστή όπως τον Α. Μητρόπουλο θέλουν στον ΣΥΝ, αλλά αν δεν βρεθεί, μπορεί να επιλέξουν τον Δ. Παπαδημούλη Σ' αυτό το πλαίσιο αναμένουν τις πρωτοβουλίες μελών του ΠΑΣΟΚ, που τις επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να προτείνουν την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, εάν δεν ευοδωθεί κάποια υποψηφιότητα από τον χώρο των διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη στην περίπτωση της Σοφίας Σακοράφα, τότε στην Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να υπάρξει υποψηφιότητα που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σ' αυτή την περίπτωση εκείνο που απομένει είναι να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί εάν θα είναι υποψήφιος κάποιος από τους Αλέκο Αλαβάνο ή Δημήτρη Παπαδημούλη, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη γίνει γνωστά. Εκείνο που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι στον ΣΥΝ δεν επιθυμούν την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου, θεωρώντας πιθανόν να αναζωπυρωθούν διαμάχες του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο στόχος

Εκείνο που ανησυχεί κάποια στελέχη του ΣΥΝ, είναι ότι έχουν πέσει έξω στο χρονοδιάγραμμα καθώς στόχος ήταν να ανακοινωθούν τα ονόματα τουλάχιστον των υποψηφίων σε μεγάλες περιφέρειες και δήμους έως το τέλος Ιουλίου. Αυτό όμως δεν συνέβη. Σε συνδυασμό με την άρνηση της Σοφίας Σακοράφα και του Διονύση Τσακνή να είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν ότι ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα. Ηδη κάποια από τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος εξετάζουν τη στάση τους απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΝ.

Χθες, στο μεταξύ, ανακοινώθηκε η ίδρυση της περιφερειακής αυτοδιοικητικής κίνησης νοτίου Αιγαίου «Πολίτες κόντρα στον καιρό». Προέρχεται από τη ένωση δύο παρατάξεων, της «12 συν 15» από τα Δωδεκάνησα και της «Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας». Επικεφαλής του νέου σχήματος είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, που προέρχεται από τον ΣΥΝ.

Δημοκρατική Αριστερά

Στην αντίπερα όχθη, εκείνη της Δημοκρατικής Αριστεράς, η συζήτηση για τους υποψηφίους στους δήμους και στις περιφέρειες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν επικοινωνίες στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων Πράσινων. Μεταξύ αυτών ο εκ των υπεύθυνων του γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης, επικοινώνησε με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων. Σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργου Καμίνη, η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν η πρόταση που έκανε ο Φώτης Κουβέλης και για την οποία μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης ευοδωθεί, τότε θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Στη Δημοκρατική Αριστερά πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για γενικότερες συνεργασίες στις περιφέρειες και στους δήμους μεταξύ του κόμματος της Αριστεράς και άλλων πολιτικών σχηματισμών, όπως ο ΣΥΝ, το ΠΑΣΟΚ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ν.Δ. ευλογεί δήμαρχο Μπακογιάννη
Κομματική πειθαρχία επιβάλλει ο Σαμαράς για περιφέρειες, μεγάλους δήμους
Αρχισαν τα όργανα...
Με «Μαρίνο Αντύπα» πάει για δήμαρχος Κιλελέρ ο Κοκκινούλης
«Ακηδεμόνευτη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ν.Δ. ευλογεί δήμαρχο Μπακογιάννη
Κομματική πειθαρχία επιβάλλει ο Σαμαράς για περιφέρειες, μεγάλους δήμους
Περιμένουν πρωτοβουλίες μελών του ΠΑΣΟΚ
Αρχισαν τα όργανα...
Με «Μαρίνο Αντύπα» πάει για δήμαρχος Κιλελέρ ο Κοκκινούλης
«Ακηδεμόνευτη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση»
Κυβέρνηση εν όψει ΔΕΘ
Μαγειρείο για περιφερειάρχες, ανασχηματισμό
Για το μνημόνιο
ΣΥΝ: Η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει
ΚΚΕ: Τα μέτρα δεν έχουν τέλος
Κύπρος
«Ο Σημίτης δεν ήθελε στην Κύπρο τους S-300»
Άλλες ειδήσεις
Γιώργος στο τηλέφωνο με Χριστόφια, Χαρίρι, Αλ Μαχμούντι
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φρίξος Ηλιάδης