Έντυπη Έκδοση

ΣΥΝ: Η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει

Η εφαρμογή του Μνημονίου και τα έως τώρα αποτελέσματά του δείχνουν ότι η πολιτική του έχει αποτύχει πλήρως, σύμφωνα με τον ΣΥΝ, που τόσο σε ανακοίνωσή του όσο και με δηλώσεις στελεχών του προβλέπει ότι θα υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα.

Η αποτυχία της εφαρμογής του Μνημονίου αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΝ Πάνο Σκουρλέτη, «από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την υποχώρηση βασικών κλάδων της οικονομίας, τον υψηλό πληθωρισμό παρά τη βαθιά ύφεση, το κλείσιμο δεκάδων μικρομάγαζων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΝ «είτε νέο Μνημόνιο το ονομάσουμε είτε επικαιροποιημένο, η αλήθεια είναι μία και πολύ σκληρή για την τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού: κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στη φανερή αποτυχία της πολιτικής τους και αποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το διαβόητο Μνημόνιο. Αιχμή του και πάλι είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, οι επενδύσεις του Δημοσίου, οι δαπάνες του ισχνού κράτους πρόνοιας, οι ΔΕΚΟ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ, «αυτή η κυβέρνηση μόνο επικαιροποιημένα μνημόνια μπορεί να μας φέρνει. Γι' αυτό πρέπει να ηττηθεί» και γι' αυτό «ο στόχος της ανατροπής της πολιτικής των μνημονίων και η υιοθέτηση μιας πολιτικής αναπτυξιακής, αναδιανεμητικής, ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων και αναζήτησης συμμάχων δυνάμεων που θα ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν αφορά μόνο την Αριστερά. Να δραπετεύσουμε από την παγίδα που συνεχώς σφίγγει, αποτελεί στόχο ευρύτερο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Σχετικά θέματα: Για το μνημόνιο
ΚΚΕ: Τα μέτρα δεν έχουν τέλος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ν.Δ. ευλογεί δήμαρχο Μπακογιάννη
Κομματική πειθαρχία επιβάλλει ο Σαμαράς για περιφέρειες, μεγάλους δήμους
Περιμένουν πρωτοβουλίες μελών του ΠΑΣΟΚ
Αρχισαν τα όργανα...
Με «Μαρίνο Αντύπα» πάει για δήμαρχος Κιλελέρ ο Κοκκινούλης
«Ακηδεμόνευτη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση»
Κυβέρνηση εν όψει ΔΕΘ
Μαγειρείο για περιφερειάρχες, ανασχηματισμό
Για το μνημόνιο
ΣΥΝ: Η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει
ΚΚΕ: Τα μέτρα δεν έχουν τέλος
Κύπρος
«Ο Σημίτης δεν ήθελε στην Κύπρο τους S-300»
Άλλες ειδήσεις
Γιώργος στο τηλέφωνο με Χριστόφια, Χαρίρι, Αλ Μαχμούντι
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φρίξος Ηλιάδης