Έντυπη Έκδοση

Χωρίς βραδινό δελτίο λόγω... πολιτισμού

Με τέσσερα ή πέντε από τα λεγόμενα «φλας νιουζ», ολιγόλεπτα δηλαδή δελτία ειδήσεων, πιθανότα και χωρίς παρουσιαστή ή παρουσιάστρια σχεδιάζεται να είναι εφοδιασμένο το πρόγραμμα της ΕΤ-1 για την επόμενη σεζόν.

Στον σχεδιασμό δεν περιλαμβάνεται το μεγάλο δελτίο ειδήσεων που μεταδίδεται στις 23.00 και το οποίο έχει αποκτήσει το δικό του κοινό. Στελέχη της ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στη διαφορετική φιλοσοφία που έχει αποφασιστεί να έχουν τα δύο κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Η ΝΕΤ θα είναι απολύτως ενημερωτική και η ΕΤ-1 αμιγώς πολιτιστική. Αυτό το... σενάριο βέβαια το έχουμε δει να ξαναπαίζεται χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης επιμένουν ότι αυτή τη φορά θα επιχειρηθεί ένα γενικό «ρετούς» της ΕΤ-1 ώστε να έχει αμιγώς τέτοιο προσανατολισμό. Και γι' αυτό υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρχει πλέον το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων και στο πρόγραμμα της ΕΤ-1 θα υπάρχουν διάσπαρτα τέσσερα ή πλέντε «φλας νιουζ».

Κάποιος όμως πρέπει να απαντήσει από πότε οι ειδήσεις, τα γεγονότα, η ενημέρωση δεν είναι πολιτισμός και γιατί ένα τέτοιο περιεχόμενο δεν ταιριάζει με την πολιτιστική φυσιογνωμία ενός καναλιού. Οπως επίσης γιατί ένα σχετικά επιτυχημένο κόνσεπτ αντί να επιχειρηθεί να βελτιωθεί αποφασίζεται να... αποψιλωθεί πλήρως. Κάπως «στραβά» φαίνεται να ξεκινά η ανασύνταξη της δημόσιας τηλεόρασης, και στη μικρή οθόνη παίζει σημαντικό ρόλο τι «ξηλώνεις», γιατί, πώς το αναπληρώνεις και τι σχεδιάζεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Εφτά βραβεία για τον «Ειρηνικό»
«Ριμέικ» σε μιούζικαλ αλλά και στην Αθήνα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Η Πέτρα έκρυβε ελληνιστικές ζωγραφιές
Η δικάταρτη σκούνα «Hulda»
Τέχνη και επιστήμη φουσκώνουν τα πανιά της
Χορός
Εξαγνισμός μέσω έκστασης
Κινηματογράφος
Το «καμάκι» μάς έβαλε πρώτο στην Ευρώπη
Αρχιτεκτονική
Το Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο, κτίριο της 30ετίας
Θέατρο
Με πολιτικά έργα απαντάμε στην κρίση
Τηλεόραση
Εφτά βραβεία για τον «Ειρηνικό»
Χωρίς βραδινό δελτίο λόγω... πολιτισμού
«Ριμέικ» σε μιούζικαλ αλλά και στην Αθήνα