Έντυπη Έκδοση

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Περιμένουν αρμοδιότητες στο ανελκυσθέν Ναυτιλίας

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ένα υπουργείο παραμένει (τυπικά τουλάχιστον) ακέφαλο, αφού ο υπουργός και η υφυπουργός του δεν έχουν ακόμη ορκιστεί.

Ο λόγος για το νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, το οποίο «ταλαιπωρείται» από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν ο Γ. Παπανδρέου και οι σύμβουλοί του είχαν τη φαεινή ιδέα να καταργήσουν το τότε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και να το συγχωνεύσουν με άλλα υπουργεία, δημιουργώντας το Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

«Κάναμε μια προσπάθεια αλλαγών στο Ναυτιλίας, είδαμε ότι υπήρχαν αδυναμίες και κάναμε μια νέα δομή που ήταν βασισμένη και στην ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, γιατί εμείς έχουμε ιδιαίτερη ανάπτυξη στον ναυτιλιακό τομέα. Και θεωρούμε ότι είναι πολύ καλύτερη αυτή η δομή», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγες μέρες στη ΔΕΘ, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Πάντως μέχρι και σήμερα, ο νέος υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης και η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή όχι μόνο δεν έχουν ορκιστεί για να αναλάβουν καθήκοντα, αλλά δεν γνωρίζουν και ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητές τους, αφού το Προεδρικό Διάταγμα που τις καθορίζει βρίσκεται (σύμφωνα με πληροφορίες) από την προηγούμενη Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, αναμένεται τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας ο κ. Διαμαντίδης και η κ. Τσουρή να ορκιστούν και να εγκατασταθούν και επίσημα στο υπουργείο.

Προς το παρόν πάντως, αναστάτωση και εκνευρισμός επικρατεί σε διάφορους τομείς, πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για «προχειρότητα της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της ναυτιλίας», ενώ άλλοι κάνουν λόγο «για κενό εξουσίας στην ελληνική ναυτιλία».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσαρέσκειας είναι η ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε πριν από μερικές μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της. Να σημειωθεί ότι μετά τη συγχώνευση του υπουργείου, πέρυσι τον Οκτώβριο, το Λιμενικό Σώμα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα παράπονα όμως δεν σταματούν στους λιμενικούς. Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσαν πριν από λίγες μέρες και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών. Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπαγωγή ολόκληρης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, με ενισχυμένες αρμοδιότητες και αυτοτελή προϋπολογισμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνικό
Προσγειώθηκαν πετροδολάρια
Επενδύσεις από το Harrold's μέχρι το Nasdaq
Τα σχέδια, ο διεθνής διαγωνισμός και το πάρκο
Υπουργείο Θαλλάσιων Υποθέσεων
Περιμένουν αρμοδιότητες στο ανελκυσθέν Ναυτιλίας
ΠΑΣΟΚ
Αποστάσεις, αλλά και κάλυψη σε Πάγκαλο
"Πόθεν έσχες"
Εξηγήσεις βουλευτών για το real estate: «Η Βουλή»
Υπόθεση Siemens
Ν.Δ.: Στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι για κλήση Σημίτη
Υπόθεση Βατοπεδίου
«Λακωνική» η επιστολή που ετοιμάζει ο Καραμανλής
Δομημένα ομόλογα
Προειδοποιήσαμε αλλά κώφευαν για τα δομημένα
Δημοτικές εκλογές
ΣΥΝ: μουρμούρες και για την Πορτάλιου
Μειονοτικός συνδυασμός σε Κομοτηνή
Νέα Δημοκρατία
Κράτα την έδρα δώσε πίσω τα λεφτά
ΚΚΕ
ΚΚΕ: «Στημένος καβγάς» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Ανησυχεί με Γιώργο και ΗΠΑ
Σκοπιανό
Φορτώνει στον Παπανδρέου την «αποτυχία» ο Γκρούεφσκι
Μνημόνιο
Ο Ρεν τα ρίχνει στην κυβέρνηση και αυτή στην τρόικα
Άλλες ειδήσεις
Ο Ελληνας που έσωσε τον Μαντέλα
Η ΠΟΕΣΥ για τον ΔΟΛ και τους εργαζομένους