Έντυπη Έκδοση

ΣΤΕΛΕΧΗ Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ:

Κράτα την έδρα δώσε πίσω τα λεφτά

Στα χαρακώματα βρίσκονται πλέον Ρηγίλλης και Σκυλακάκης, για την έδρα του τελευταίου στην Ευρωβουλή, μετά τη διαγραφή του.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο ηθικό και πολιτικό θέμα με τον κ. Σκυλακάκη και την επιμονή του να κρατήσει την έδρα», δήλωναν χθες κύκλοι της Ρηγίλλης που βλέπουν σενάρια, εμπνεύσεως της Ντόρας Μπακογιάννη, για αποδόμηση του Αντ. Σαμαρά. «Οι ευρωβουλευτές διορίζονται, δεν εκλέγονται. Η έδρα ανήκει στη Ν.Δ. και ο κ. Σκυλακάκης πρέπει να την παραδώσει», έλεγαν.

Ο ευρωβουλευτής αρνείται κατηγορηματικά να παραιτηθεί. «Η πράξη της 20ής Σεπτεμβρίου 1976, που αναφέρεται στην εκλογή των ευρωβουλευτών, ξεκαθαρίζει ότι η εντολή είναι προσωπική και ο ευρωβουλευτής είναι ελεύθερος και δεν δέχεται καμία επιτακτική οδηγία», δήλωσε στην «Ε».

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ., του απαντούν: «Αφού το θέλει τόσο, ας κρατήσει την έδρα, αλλά να μην παρακρατά από τη Ν.Δ. τον παχυλό μισθό πολλών χιλιάδων ευρώ».

Δεν επιστρέφεται

Πάντως, διαδικασία για να επιστραφεί η έδρα στη Ν.Δ. χωρίς τη θέληση του ευρωβουλευτή δεν υπάρχει. Αν θελήσει να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τότε θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στο προεδρείο, να μπει το θέμα σε ψηφοφορία και να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής τα δύο τρίτα. Κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο έως απίθανο, αφού τα περισσότερα κόμματα που ανήκουν στους Ευρωλαϊκούς είναι υπέρ του Μνημονίου. «Αυτά είναι ζητήματα προσωπικής αντίληψης και συνείδησης», δήλωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου (στο «Βήμα 99,5»).

! Στο θέμα παρενέβη χθες και η Ντόρα Μπακογιάννη, στενός συνεργάτης της οποίας ήταν ο Θ. Σκυλακάκης, τόσο στον Δήμο Αθηναίων όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών. «Αυτό το οποίο είπε ο κ. Σκυλακάκης δεν έχει σχέση με μένα, δεν έχει σχέση με το αν εμείς υπήρξαμε συνεργάτες ή είμαστε συνεργάτες, έχει σχέση με την απλή λογική», δήλωσε (στον «Σκάι») η ανεξάρτητη βουλευτής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνικό
Προσγειώθηκαν πετροδολάρια
Επενδύσεις από το Harrold's μέχρι το Nasdaq
Τα σχέδια, ο διεθνής διαγωνισμός και το πάρκο
Υπουργείο Θαλλάσιων Υποθέσεων
Περιμένουν αρμοδιότητες στο ανελκυσθέν Ναυτιλίας
ΠΑΣΟΚ
Αποστάσεις, αλλά και κάλυψη σε Πάγκαλο
"Πόθεν έσχες"
Εξηγήσεις βουλευτών για το real estate: «Η Βουλή»
Υπόθεση Siemens
Ν.Δ.: Στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι για κλήση Σημίτη
Υπόθεση Βατοπεδίου
«Λακωνική» η επιστολή που ετοιμάζει ο Καραμανλής
Δομημένα ομόλογα
Προειδοποιήσαμε αλλά κώφευαν για τα δομημένα
Δημοτικές εκλογές
ΣΥΝ: μουρμούρες και για την Πορτάλιου
Μειονοτικός συνδυασμός σε Κομοτηνή
Νέα Δημοκρατία
Κράτα την έδρα δώσε πίσω τα λεφτά
ΚΚΕ
ΚΚΕ: «Στημένος καβγάς» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Ανησυχεί με Γιώργο και ΗΠΑ
Σκοπιανό
Φορτώνει στον Παπανδρέου την «αποτυχία» ο Γκρούεφσκι
Μνημόνιο
Ο Ρεν τα ρίχνει στην κυβέρνηση και αυτή στην τρόικα
Άλλες ειδήσεις
Ο Ελληνας που έσωσε τον Μαντέλα
Η ΠΟΕΣΥ για τον ΔΟΛ και τους εργαζομένους