Έντυπη Έκδοση

ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Ανησυχεί με Γιώργο και ΗΠΑ

Να προσέλθει ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή και να απαντήσει σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο Βετοπεδίου, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εξέφρασε ανησυχία για το περιεχόμενο των συζητήσεων του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Εφόσον έχουν προκύψει κάποια ζητήματα και πρέπει να δεχθεί ερωτήσεις, να προσέλθει, όπως ισχύει για όλους. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι προκαταβολικά τον κατηγορείς ούτε προκαταβολικά τον αθωώνεις. Πρέπει να πάρει θέση», είπε για τον Κ. Καραμανλή, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη.

Επισήμανε πως το ΚΚΕ έκανε αυτή την πρόταση στην Επιτροπή της Βουλής, όχι εκδικητικά, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν συμφώνησε, διότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Η Α. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη συζήτηση για το διάστημα που απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός και παρατήρησε πως δεν στέκεται σε αυτό, γιατί «είτε είναι εκτός Ελλάδας είτε εντός η πολιτική του είναι αντεργατική και αντιλαϊκή».

Αντιμετώπισε με σκωπτικό τρόπο τα εύσημα που απένειμε στον Γιώργο Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση, και σημείωσε: «Πήρε τα συγχαρητήρια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Οποία υπερηφάνεια πρέπει να νιώσει ο ελληνικός λαός!».

«Αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του όταν πήγε στη Γουόλ Στριτ», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι στις συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός πρόσφερε φθηνή εργατική δύναμη στην Ελλάδα και πήγε για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κεφαλαίου.

Η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ακόμα ότι στις ΗΠΑ ο Γ. Παπανδρέου συζητά θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας-FYROM, το Αιγαίο και την «προαποφασισμένη» εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στο ΝΑΤΟ και στην Τουρκία. Με αντιστάθμισμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιχειρείται να πέσει στα μαλακά η όποια συμφωνία «εκχώρησης» κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Σχετικά θέματα: ΚΚΕ
ΚΚΕ: «Στημένος καβγάς» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνικό
Προσγειώθηκαν πετροδολάρια
Επενδύσεις από το Harrold's μέχρι το Nasdaq
Τα σχέδια, ο διεθνής διαγωνισμός και το πάρκο
Υπουργείο Θαλλάσιων Υποθέσεων
Περιμένουν αρμοδιότητες στο ανελκυσθέν Ναυτιλίας
ΠΑΣΟΚ
Αποστάσεις, αλλά και κάλυψη σε Πάγκαλο
"Πόθεν έσχες"
Εξηγήσεις βουλευτών για το real estate: «Η Βουλή»
Υπόθεση Siemens
Ν.Δ.: Στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι για κλήση Σημίτη
Υπόθεση Βατοπεδίου
«Λακωνική» η επιστολή που ετοιμάζει ο Καραμανλής
Δομημένα ομόλογα
Προειδοποιήσαμε αλλά κώφευαν για τα δομημένα
Δημοτικές εκλογές
ΣΥΝ: μουρμούρες και για την Πορτάλιου
Μειονοτικός συνδυασμός σε Κομοτηνή
Νέα Δημοκρατία
Κράτα την έδρα δώσε πίσω τα λεφτά
ΚΚΕ
ΚΚΕ: «Στημένος καβγάς» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Ανησυχεί με Γιώργο και ΗΠΑ
Σκοπιανό
Φορτώνει στον Παπανδρέου την «αποτυχία» ο Γκρούεφσκι
Μνημόνιο
Ο Ρεν τα ρίχνει στην κυβέρνηση και αυτή στην τρόικα
Άλλες ειδήσεις
Ο Ελληνας που έσωσε τον Μαντέλα
Η ΠΟΕΣΥ για τον ΔΟΛ και τους εργαζομένους