Έντυπη Έκδοση

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΥΨΟΥΣ 7,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Εικονικές καταθέσεις...

Εικονικές καταθέσεις σε τράπεζες, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στα οικονομικά του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής.

Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά της οικονομικής επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 28 πλαστά γραμμάτια είσπραξης, από τα οποία φαίνεται ότι κατατέθηκε το παραπάνω ποσό σε 9 επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με τον Γυμναστικό Σύλλογο.

Οι 24 από τις πληρωμές-καταθέσεις χρημάτων προς τις επιχειρήσεις φέρονται ότι έγιναν μέσω της Εθνικής Τράπεζας και οι υπόλοιπες 4 μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Οι συγκεκριμένες τράπεζες βέβαια απάντησαν ότι δεν εξέδωσαν πότε τέτοια γραμμάτια είσπραξης, τα οποία είχαν καταχωριστεί στα έξοδα του συλλόγου για τα έτη 2002, 2003 και 2004.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγεωργίου προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται, εκτός από το αδίκημα της πλαστογραφίας, και τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απάτης. Θα ερευνηθούν τα ενδεχόμενα της συμπαιγνίας τού Γ.Σ. Ηρακλής με τις παραπάνω επιχειρήσεις για φορολογικούς λόγους, της υπεξαίρεσης χρημάτων από δωρεές και της απάτης από κάποιους που παραπλάνησαν το Δ.Σ. του συλλόγου.

Πραγματογνώμονας της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησε γραφολογική εξέταση και διαπίστωσε ότι τα 23 από τα 28 γραμμάτια φέρουν την υπογραφή του ίδιου υπαρκτού προσώπου. Η εμπλοκή του τελευταίου αποτελεί ερωτηματικό για την έρευνα, επειδή ο υπογράφων είναι εκπρόσωπος τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας που είχε δοσοληψίες με τον Γυμναστικό Σύλλογο, αλλά δεν έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τους παράγοντες του Ηρακλή. Ακόμη μένει να εξακριβωθεί πώς εμπλέκονται οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων εταιρειών, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στα γραμμάτια.

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Δημήτρης Τριανταφύλλου δήλωσε έκπληκτος για τη δικαστική εξέλιξη και ανέφερε ότι αναμένει να ενημερωθεί από τις αρχές, ώστε να προχωρήσει σε ενέργειες που θα διαφυλάξουν το κύρος του συλλόγου. «Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» είπε. Χθες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. του Γ.Σ. Ηρακλής και αναμενόταν η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

* Αθώους έκρινε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους 4 φιλάθλους του Ηρακλή που συνελήφθησαν πριν από τον κυριακάτικο ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Πανιώνιο έχοντας στην κατοχή τους μπουκάλια και κουτάκια που περιείχαν αλκοόλ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Παναθηναϊκός
Το «πράσινο» προβάδισμα
Ευρωβόλεϊ 2011
Κληρώνει στο βόλεϊ
ΑΕΚ
Ολα πήγαν στραβά κι ανάποδα
ΠΑΟΚ
Μετράει «θύματα» ο Σάντος
Europa League
Ξέσπασε η Μπενφίκα
Ολυμπιακός
«Δείξαμε χαρακτήρα»
Γ.Σ. Ηρακλής
Εικονικές καταθέσεις...
Ηρακλής
Εφυγε αλλά... έμεινε!
Μπάσκετ
Τζάμπολ το Σάββατο
Δυστύχημα
Τραγωδία με 16χρονο
Ευρωλίγκα
Η Χίμκι πήρε το ντέρμπι
Ιδανικό ποδαρικό
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες
Φλόγα στο Βανκούβερ
Εργοτέλης
«Μπορούμε αποτέλεσμα»
Άλλες ειδήσεις
Εμπιστοσύνη στον Πίτου
«Επεισόδια» στη Λάρισα