Έντυπη Έκδοση

ΗΠΑ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΙΣΩΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ρεπουμπλικανικός τυφώνας

Εκείνοι οι ψηφοφόροι που έδωσαν τη μεγάλη νίκη το 2008 στον Ομπάμα, οι νέοι, οι Αφροαμερικανοί και οι γυναίκες, είναι αυτοί που υπέφεραν και υποφέρουν περισσότερο από την οικονομική κρίση και είναι αυτοί που τώρα του γυρίζουν την πλάτη... (φωτ. Ass. Press)
Η μεγάλη αντεπίθεση των Δημοκρατικών τον τελευταίο μήνα, που στόχο είχε να ανατραπεί η διαφορά που τους χώριζε από τους Ρεπουμπλικανούς, φαίνεται ότι απέτυχε. Οι Ρεπουμπλικανοί, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των NBC/Wall Street Journal, όχι μόνο κράτησαν ένα ασφαλές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (50% έναντι 43%) για τις ενδιάμεσες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, αλλά διεύρυναν κατά τρεις επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες την απόσταση που τους χώριζε από τους Δημοκρατικούς στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πλήρες θέμα...

 • ΗΠΑ

  • ΚΛΙΝΤΟΝ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ Οταν ο Μπιλ έχασε το «μπισκότο»
   Επί μήνες η ειδική πλαστική κάρτα με τους κωδικούς για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, η επονομαζόμενη και «μπισκότο», είχε χαθεί όσο κι αν την έψαχνε ο Μπιλ Κλίντον (φωτ. Ass. Press) Η προεδρία του Μπιλ Κλίντον κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν για τους δημοσιογράφους, αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, όχι μόνο από πολιτικής άποψης και... Λιουίνσκι. Ετσι, δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα «βγάζει» ειδήσεις. Η τελευταία έρχεται μέσα από τις αποκαλύψεις πρώην ανώτατου αξιωματικού, πως ο πρόεδρος Κλίντον είχε χάσει για μήνες τους μυστικούς κωδικούς που απαιτούνται για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων.
  • Οι αυτοκτονίες εφήβων ομοφυλόφιλων κινητοποιούν τον Ομπάμα
   Μήνυμα συμπαράστασης στους ομοφυλόφιλους εφήβους στέλνει με βίντεό του στο Ιντερνετ ο Μπαράκ Ομπάμα, ρίχνοντας το πολιτικό του βάρος σε μια διαδικτυακή εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε έπειτα από μια έξαρση αυτοκτονιών.
 • Γαλλία

  • ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Σαρκοζί εν καμίνω
   Η γαλλική κυβέρνηση προχωρεί στην εφαρμογή του σχεδίου άρσης αποκλεισμού διυλιστηρίων και δεξαμενών καυσίμων, έστω και διά της βίας, προκειμένου να επιτύχει την αποκατάσταση του ανεφοδιασμού καυσίμων στην αγορά.
 • Καρκίνος

  • Ασπιρίνη κατά καρκίνου εντέρου
   Μικρές καθημερινές δόσεις ασπιρίνης μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Lancet.
 • Διάστημα

 • Σπάνιες γαίες

  • Η ΚΙΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ Ο Δράκος φυλάει τα 17 σπάνια μέταλλα
   Δεκαεπτά «σκληρές μετοχές», έχει στα χέρια της η Κίνα, όπως ίνδιο, δημήτριο, πρασεοδύμιο, προμήθιο, ευρώπιο, νεοδύμιο, γαδολίνιο, τέρβιο, δυσπρόσιο, λανθάνιο, όλμιο, ύτριο, έρβιο, θούλιο, λουτέτσιο, υπέρβιο και σαμάριο (φωτ. Reuters) Η σύγκρουση του κινεζικού αλιευτικού με δύο ιαπωνικές ακταιωρούς τον περασμένο μήνα και τα γεγονότα που σημειώνονται έκτοτε, κυρίως γύρω από τις περιζήτητες σπάνιες γαίες που η Κίνα εξάγει σε όλο τον κόσμο, δείχνουν ακριβώς με τι διαθέσεις προσεγγίζει η Κίνα όλο τον κόσμο.
 • Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

 • Άλλες ειδήσεις