Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας: Ερχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές

Τα γραφεία του ΙΚΑ στην Ομόνοια επισκέφτηκαν χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό: «Εξαγγέλλει αόριστες παροχές, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι έρχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πιο οξύμωρο όμως είναι ότι χθες ο πρωθυπουργός μάς είπε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι σωτηρία της χώρας ή χρεοκοπία. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, μας είπε ότι αν δεν ψηφίσουμε τον κ. Σγουρό, θα χρεοκοπήσει η χώρα. Είναι συνάμα αστείο και τραγικό.

»Η χώρα όντως χρειάζεται να σταθεί στα πόδια της. Οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Ενα μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής. Να πουν "όχι" στο Μνημόνιο, να αμφισβητήσουν την κυρίαρχη πολιτική, να στηρίξουν την υποψηφιότητα που φέρνει η συνάντηση των δυνάμεων της Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου».

Ο Αλ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του Μνημονίου καταστρέφει το κοινωνικό κράτος και αποσυνθέτει τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ υποβαθμίζει τα κοινωνικά προγράμματα».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στη συνέχεια επισκέφτηκε το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις που γίνονται στη Γαλλία. «Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και την δημόσια υγεία και παιδεία», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Ολες οι κοινωνίες βράζουν. Ιδιαίτερα στη Γαλλία, εργαζόμενοι και νεολαία δείχνουν τον περήφανο δρόμο της αντίστασης απέναντι στην κοινή επίθεση που δέχονται όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Θεωρούμε ότι οι λαοί θα πάρουν αμπάριζα και θα στείλουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τις συντηρητικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που έχουν βάλει τους λαούς στον τοίχο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΝ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Κοινή δράση για να μην πούμε το νερό νεράκι
Ερχονται καυτά καλοκαίρια, ενώ η Μεσόγειος «καταπίνει» τον Νείλο
Κυβέρνηση
Πρώτη συνεδρίαση έστω και χωρίς Αστακό
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αποφασιστικοί μεν, μικρό καλάθι δε
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Δήλωση μετάνοιας ή δήλωση εξαπάτησης;
Αγρότες
Επιστρέφουν λίγα απ' όσα πήραν
Αλέκος Αλαβάνος
Χρυσαυγίτες με γιαούρτια και πέτρες κατά Αλαβάνου
ΣΥΝ
Τσίπρας: Ερχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Πήραν την εκστρατεία λάθος
Μάχη στήθος με στήθος
Πληγή ο Ασωπός, εφιάλτης η ανεργία
Οι δημότες για την πόλη τους
Προηγούνται -λέει- Δημαράς, Κακλαμάνης και Μίχας
Η λίστα της «Αττικής γης», με Ψαριανό και 40% γυναίκες
Εξοπλισμοί
...δέκα μέρες κοσκινίζουν με τον «Παπανικολή»
Υπόθεση Siemens
Δεν θα κρατούν πρακτικά οι βουλευτές στο Μόναχο!..
Ελεύθερη η Μάρκου
Eurostat
Ελεγκτές στη Θεσσαλονίκη
Άλλες ειδήσεις
H Αλέκα Παπαρήγα χθες στον Γέρακα