Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Οι δημότες για την πόλη τους

Χρυσαυγή Ντάκουλια, επιδιορθώσεις ρούχων

«Το δάσος έγινε εμπορικό κέντρο»

«Η έλλειψη καθαριότητας και πρασίνου είναι από τα βασικά προβλήματα. Οταν ήρθα πριν από 30 χρόνια στην περιοχή, το πάρκο απέναντι, η "Βίλα Ζωγράφου", ήταν δάσος. Τώρα, βλέπετε και μόνοι σας, έχουν κόψει δέντρα και θέλουν να το κάνουν εμπορικό κέντρο. Είναι το τελευταίο πράσινο κομμάτι στο δήμο, δεν υπάρχει τίποτε άλλο και μη σας δείξουν τίποτα φυλλάδια με πράσινο, γιατί δεν υπάρχει παρά μόνο στα... φυλλάδια.

Αν γίνει εμπορικό κέντρο με πάρκινγκ και διάφορα άλλα που ετοιμάζουν, θα πεθάνουν τα μικρομάγαζα, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει και κλείνουν, και θ' αλλάξει το κλίμα της γειτονιάς με ένα τέτοιο μεγαθήριο. Το καλοκαίρι, όταν χτυπάει ο ήλιος στο μαγαζί, έχω 40 βαθμούς θερμοκρασία. Στο απέναντι ακριβώς πεζοδρόμιο, εκεί που είναι η "Βίλα", είναι αλλιώς.

Δεν μπορεί επίσης ο δήμαρχος κάθε φορά που βάζει υποψηφιότητα να γκρεμίζει όλου του Ζωγράφου. Αν ήρθατε από κάτω, από τη λεωφόρο Παπάγου, θα είδατε τι γίνεται. Εδώ και είκοσι ημέρες έχει σκάψει όλο τον τόπο μόνο και μόνο για να κάνει έργα της τελευταίας στιγμής. Τι να τα κάνω εγώ τα έργα, όταν γίνονται μόνο προεκλογικά και δεν γίνεται τίποτα όλον τον άλλο καιρό;

Επειτα είναι ο φωτισμός. Αν περάσετε βράδυ, είναι τελείως σκοτάδι. Δεν φτάνει που έχουν κλείσει ορισμένα μαγαζιά και δεν υπάρχουν φωτεινές πινακίδες, είναι και τα φώτα σβηστά. Στα στενά δεν μπορείς να περάσεις, φοβάσαι ποιος θα σου πεταχτεί μπροστά».

Ιορδάνης Τριανταφυλλίδης, κατάστημα ψιλικών

«Λείπουν πράσινο και καθαριότητα»

«Υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την καθαριότητα. Τους κάδους μπορεί να τους αδειάζουν αλλά είχαν σχεδόν δέκα ημέρες να περάσουν για να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια.

Ενα δεύτερο πρόβλημα είναι η κοροϊδία: έσκαψαν τώρα όλους τους δρόμους, δεν μπορείς καλά καλά να περάσεις, και κάνουν έργα επειδή έχουμε εκλογές. Το προηγούμενο διάστημα δεν έκαναν τίποτα - νέκρα.

Λείπει επίσης το πράσινο. Εδώ που είναι το σουπερμάρκετ πριν ήταν πάρκο. Είχαν γίνει αγώνες για να σωθεί, μα τελικά το ξήλωσαν και έκοψαν τα πεύκα. Ευτυχώς που έχουμε και τα πανεπιστήμια και πάει ο κόσμος το καλοκαίρι εκεί που έχει λίγο αεράκι και ξεσκάει. Αλλο πράσινο δεν έχουμε. Μόνο στα Ιλίσια, αλλά είναι πιο μακριά».

Υποψήφιοι δήμαρχοι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

(Ν.Δ.)

Νυν δήμαρχος. Δικηγόρος, σπούδασε Νομικά και Οικονομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ καθηγητής του Δικαίου σε Πανεπιστήμιο της Αζοφικής. Εχει διατελέσει για πολλά χρόνια δήμαρχος Ζωγράφου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

(ΠΑΣΟΚ)

Γιατρός πνευμονολόγος. Νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Αθήνας, υπεύθυνος για την Υγεία και την Πρόνοια, διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου. Αναπλ. μέλος της Κ.Ε. και μέλος της Γραμματείας του τομέα αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΕΤΖΙΟΥ

(ΚΚΕ)

Ψυχίατρος

(Η κ. Ρέτζιου δεν θέλησε - και η «Ε» το σέβεται απολύτως- να δώσει περισσότερα στοιχεία, ούτε να κάνει κάποια δήλωση σχετική με την υποψηφιότητά της).ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ

(Ανεξάρτητη, ΣΥΝ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι-Πράσινοι)

Οικονομολόγος. Εργάζεται στη Μονάδα Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημοτική σύμβουλος το 1990, πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου 1994-1998. Μέλος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ, από το 2006.

ΡΑΝΙΑ ΝΕΝΕΔΑΚΗ

(Συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανένταχτοι αριστεροί)

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Εργάστηκε για 20 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα. Επί σειρά ετών γραμματέας του Συλλόγου Προσωπικού Τραπεζικών Χρηματιστηριακών και Συναφών Επιχειρήσεων. Αναμείχθηκε ενεργά στα κινήματα της περιοχής, για ελεύθερους χώρους, περιβάλλον, κοινωνικά δικαιώματα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ

(Ανεξάρτητος)

Γεννήθηκε το 1953 στον Βόλο. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ταμίας και αργότερα γεν. γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Το 2006 ίδρυσε την Ακομμάτιστη Δημοτική Ενωση Ζωγράφου, με την οποία εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Μέλος στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ζωγράφου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Σχετικά θέματα: Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Πήραν την εκστρατεία λάθος
Μάχη στήθος με στήθος
Πληγή ο Ασωπός, εφιάλτης η ανεργία
Προηγούνται -λέει- Δημαράς, Κακλαμάνης και Μίχας
Η λίστα της «Αττικής γης», με Ψαριανό και 40% γυναίκες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Κοινή δράση για να μην πούμε το νερό νεράκι
Ερχονται καυτά καλοκαίρια, ενώ η Μεσόγειος «καταπίνει» τον Νείλο
Κυβέρνηση
Πρώτη συνεδρίαση έστω και χωρίς Αστακό
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Αποφασιστικοί μεν, μικρό καλάθι δε
Νέα Δημοκρατία
Σαμαράς: Δήλωση μετάνοιας ή δήλωση εξαπάτησης;
Αγρότες
Επιστρέφουν λίγα απ' όσα πήραν
Αλέκος Αλαβάνος
Χρυσαυγίτες με γιαούρτια και πέτρες κατά Αλαβάνου
ΣΥΝ
Τσίπρας: Ερχονται νέα μέτρα μετά τις εκλογές
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Πήραν την εκστρατεία λάθος
Μάχη στήθος με στήθος
Πληγή ο Ασωπός, εφιάλτης η ανεργία
Οι δημότες για την πόλη τους
Προηγούνται -λέει- Δημαράς, Κακλαμάνης και Μίχας
Η λίστα της «Αττικής γης», με Ψαριανό και 40% γυναίκες
Εξοπλισμοί
...δέκα μέρες κοσκινίζουν με τον «Παπανικολή»
Υπόθεση Siemens
Δεν θα κρατούν πρακτικά οι βουλευτές στο Μόναχο!..
Ελεύθερη η Μάρκου
Eurostat
Ελεγκτές στη Θεσσαλονίκη
Άλλες ειδήσεις
H Αλέκα Παπαρήγα χθες στον Γέρακα