Έντυπη Έκδοση

Οι αυτοκτονίες εφήβων ομοφυλόφιλων κινητοποιούν τον Ομπάμα

Μήνυμα συμπαράστασης στους ομοφυλόφιλους εφήβους στέλνει με βίντεό του στο Ιντερνετ ο Μπαράκ Ομπάμα, ρίχνοντας το πολιτικό του βάρος σε μια διαδικτυακή εκστρατεία, η οποία ξεκίνησε έπειτα από μια έξαρση αυτοκτονιών.

«Δεν ξέρω πώς είναι να σε κοροϊδεύουν επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Ξέρω όμως πώς είναι να μεγαλώνεις νιώθοντας μερικές φορές ότι δεν ανήκεις πουθενά. Είναι σκληρό», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας τον εκφοβισμό και τη γελοιοποίηση των παιδιών μέσα στα ίδια τα σχολεία. Μιλώντας απευθείας στους νεαρούς ομοφυλόφιλους, τους θυμίζει ότι δεν είναι μόνοι, τους δίνει συμβουλές για το πού να στραφούν για βοήθεια και δίνει έμφαση στο κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας, ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα: «Με το πέρασμα του χρόνου, θα δείτε ότι οι διαφορές σας είναι πηγή περηφάνιας, πηγή δύναμης. (...) Ενας ολόκληρος κόσμος απλώνεται μπροστά σας».

Η κυκλοφορία αυτού του βίντεο έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τον Λευκό Οίκο, καθώς έχει εφεσιβάλει απόφαση δικαστηρίου της Καλιφόρνιας, η οποία διέτασσε την αναστολή της αμφιλεγόμενης πολιτικής του αμερικανικού στρατού, που δέχεται στις τάξεις του ομοφυλόφιλους μόνον εφόσον δεν δηλώνουν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Με δύο μόλις εβδομάδες μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές και τους Δημοκρατικούς να σημειώνουν μεγάλες απώλειες στις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση πρέπει να κατευνάσει το θυμό των φιλελεύθερων ψηφοφόρων της, πολλοί εκ των οποίων βλέπουν την έφεση ως προδοσία της προεκλογικής υπόσχεσης για αλλαγή πολιτικής στο στρατό. Η συμμετοχή του προέδρου στην εκστρατεία στήριξης των νεαρών ομοφυλόφιλων έγινε πάντως δεκτή με ικανοποίηση από τους ακτιβιστές, που ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια αντιδρώντας στην απότομη αύξηση των αυτοκτονιών ομοφυλόφιλων εφήβων το τελευταίο διάστημα.

Η καμπάνια στο σάιτ Youtube έχει προσελκύσει πάνω από 2.000 συμμετοχές μέσω βίντεο και 10 εκατομμύρια επισκέπτες. Βιντεο-μηνύματα έχουν αναρτήσει πολλές προσωπικότητες της αμερικανικής πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, μεταξύ των οποίων και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Σχετικά θέματα: ΗΠΑ
Ρεπουμπλικανικός τυφώνας
Οταν ο Μπιλ έχασε το «μπισκότο»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Ρεπουμπλικανικός τυφώνας
Οταν ο Μπιλ έχασε το «μπισκότο»
Οι αυτοκτονίες εφήβων ομοφυλόφιλων κινητοποιούν τον Ομπάμα
Γαλλία
Σαρκοζί εν καμίνω
Καρκίνος
Ασπιρίνη κατά καρκίνου εντέρου
Διάστημα
Σελήνη: νερό για το ποτήρι και για το ρεζερβουάρ...
Σπάνιες γαίες
Ο Δράκος φυλάει τα 17 σπάνια μέταλλα
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Φόβοι ΠΟΥ για τη χολέρα στην Αϊτή και την ελονοσία στην Ινδία
Άλλες ειδήσεις
Η γλώσσα κόκαλα τσακίζει