Έντυπη Έκδοση

Ξέχασαν το τέλος του Μνημονίου και την ανάπτυξη, τρέχουν να προλάβουν τα ληξιπρόθεσμα και τα «κόκκινα» δάνεια

ΠΑΙΖΟΥΝ στις καθυστερήσεις

Ανακοινώνουν 72 έως 100 δόσεις για τις οφειλές ** Τους καίει νέο Ασφαλιστικό, Εργασιακό και Δημόσιο

«ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ πρύμναν» η κυβέρνηση στα μηνύματα των αγορών και της τρόικας και μετά τα μεγάλα λόγια, περί τέλους του Μνημονίου, τρέχει στις καθυστερήσεις του πολιτικού της βίου να προλάβει τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια. Την κυνηγά όμως η τρόικα για να ανοίξει τώρα το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Θέμα ωρών είναι να φτάσει στη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα προβλέπει από 72 ώς 100 δόσεις, ανάλογα με το ποσόν της οφειλής, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • ΑΟΖ

  • Προκαλεί η Αγκυρα, αφωνία η Αθήνα Νταβούτογλου: Δύο κράτη στην Κύπρο, θα κάνουμε έρευνες στην ΑΟΖ
   ΕΜΜΕΝΟΝΤΑΣ στην ύπαρξη «δύο ανεξάρτητων κρατών» ως μόνη δυνατή διέξοδο στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε προκλητικά χθες πως η Αγκυρα θα ολοκληρώσει τη διενέργεια υποθαλάσσιων ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αψηφώντας με τον τρόπο αυτό τις απειλές της Λευκωσίας, η οποία προειδοποίησε πως θα ανακόψει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Η Αθήνα άφησε αναπάντητη την πρόκληση. Η Τουρκία θέλει να είναι συνιδιοκτήτης στο φυσικό αέριο, σχολίασε ο Νίκος Αναστασιάδης.
  • Λευκωσία: Θέλουν την ένταση, γι' αυτό και προκαλούν
   Η Λευκωσία θεωρεί πως η Τουρκία με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της πρόκλησης έντασης με την αποστολή του πλοίου «Μπαρμπαρός» στην ΑΟΖ.
 • Βουλή

  • Τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κοστολόγησε το Γενικό Λογιστήριο
   Τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίου επίπεδα, αλλά και τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αξιολόγησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και απέστειλε τις σχετικές εκθέσεις στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, το ΓΛΚ εκτιμά ότι θα προκαλέσει:
 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ Ρίχνουν σκιές στη «Διαύγεια»
   Η «Διαύγεια» μπήκε για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με το υπουργείο Οικονομικών να φέρει το βάρος της... πατρότητας «αμαρτωλής» τροπολογίας, η οποία, σύμφωνα μάλιστα με δήλωση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, «θέτει εν αμφιβόλω το πρόγραμμα «Διαύγεια»».
  • Κ. Μητσοτάκης: Ηξεραν οι δήμαρχοι τις παρανομίες στους δήμους
   Ακόμη ένα επεισόδιο της προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Μητρόπουλου διαδραματίστηκε χθες στη Βουλή, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει από το Δημόσιο όσους εντοπίζονται να έχουν μετατραπεί παράνομα οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
 • Αρθρα/Σχολιασμοί

  • Ποιοι υπονομεύουν τον ΟΗΕ
   69 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Ο ΟΗΕ κλείνει τα 69 χρόνια του (24.10.2014), δεχόμενος «πυρά» από διάφορες κατευθύνσεις, ακόμα και από χώρους της Αριστεράς. Ωστόσο, πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αναγκαιότητα της ύπαρξής του και τον πλούσιο απολογισμό του έργου του. Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα θυμόμαστε τον ΟΗΕ μόνο όταν μιλάμε για τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο. Την ίδια ώρα, επιμένουμε ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να λυθεί το Κυπριακό.
 • IFΟ

  • Ο ΧΑΝΣ-ΒΕΡΝΕΡ ΖΙΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ IFO, ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ «Χωρίς κούρεμα δεν μπορούν ν' ανακάμψουν»
   Ετσι βλέπουν τα πράγματα οι Αυστριακοί Δραστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους προτείνει ο Χανς-Βέρνερ Ζιν, πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Ifo, αμφισβητώντας τη βιωσιμότητά του για την οποία επαίρονται οι αρχιτέκτονες του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, αλλά και οι Α. Σαμαράς-Ε. Βενιζέλος.
 • Κύπρος

  • Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους
   Συντρίμμια του αεροσκάφους που χάθηκε 40 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της Λάρνακας στην Κύπρο εντόπισε το ελληνικό πλοίο «Spirit of Pireaus». Είχε απογειωθεί από την Πάφο και κατευθυνόταν προς τη Βηρυτό, πετούσε στα 9.000 πόδια και σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από τη Λάρνακα έκανε αναστροφή.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ξέχασαν το τέλος του Mνημονίου και την ανάπτυξη, τρέχουν να προλάβουν τα ληξιπρόθεσμα και τα «κόκκινα» δάνεια ΠAIZOYN στις καθυστερήσεις
   Aνακοινώνουν 72 έως 100 δόσεις για τις οφειλές ** Tους καίει νέο Aσφαλιστικό, Eργασιακό και Δημόσιο «ΑNEKPOYΣE πρύμναν» η κυβέρνηση στα μηνύματα των αγορών και της τρόικας και μετά τα μεγάλα λόγια, περί τέλους του Mνημονίου, τρέχει στις καθυστερήσεις του πολιτικού της βίου να προλάβει τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια. Την κυνηγά όμως η τρόικα για να ανοίξει τώρα το Aσφαλιστικό, το Eργασιακό και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Θέμα ωρών είναι να φτάσει στη Bουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα προβλέπει από 72 ώς 100 δόσεις, ανάλογα με το ποσόν της οφειλής, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη.