Έντυπη Έκδοση

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ - ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ»

Αλληλοκατηγορούνται οι πρώην «τσάροι»

Αλληλοκατηγορούνται οι δύο υπουργοί Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κρίση στην οικονομία, την ώρα που ο νέος αρχηγός του κόμματος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ δύο γραμμών και να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την αρχή έκανε ο τελευταίος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος στην προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό είπε ότι «δεν τολμήσαμε στην αρχή της κυβερνητικής μας θητείας -έπρεπε να ήμασταν περισσότερο αποφασιστικοί». Η αποστροφή αυτή της ομιλίας του ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τον προκάτοχό του, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε υιοθετήσει την πολιτικής της «ήπιας προσαρμογής», αποφεύγοντας να πάρει μέτρα που θα περιόριζαν το έλλειμμα και το χρέος.

«Κεντρική επιλογή»

Μόλις διάβασε όσα είπε ο διάδοχός του στο υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης «έσπασε» τη σιωπή του (δεν έχει μιλήσει μετά τις εκλογές και την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής) και, μέσω συνεργατών του, υπερασπίστηκε την πολιτική του, λέγοντας ότι «η ήπια προσαρμογή ήταν κεντρική κυβερνητική επιλογή, με την έγκριση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, και δικαιώθηκε στις εκλογές του 2007». Ο κ. Αλογοσκούφης προχωρεί ένα βήμα παραπάνω, με μια «δηλητηριώδη» αιχμή για τον κ. Παπαθανασίου, τον οποίο κάλεσε να εξηγήσει «πώς το έλλειμμα από 6% το ανέβασε στο 12% μέσα σε μόλις οκτώ μήνες».

Μάλιστα, συνεργάτες του πρώτου «τσάρου» των κυβερνήσεων Καραμανλή πρόσθεταν ότι, μόλις περάσει η εορταστική περίοδος, ο κ. Αλογοσκούφης θα μιλήσει για να υπερασπιστεί την πολιτική που άσκησε, καθώς διαβλέπει ότι κάποια στελέχη της Ν.Δ. θα επιχειρήσουν να την απαξιώσουν για να καλύψουν δικά τους λάθη.

Σε μια προσπάθεια να «υπερβεί» αυτή τη διαφαινόμενη αναζωπύρωση της εσωστρέφειας στη Ν.Δ., ο νέος αρχηγός Αντ. Σαμαράς αναμένεται, στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, να πάρει κάποιες αποστάσεις από την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά και να στρέψει τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επικρίνοντας τον Γ. Παπανδρέου για «ατολμία» και «αναβλητικότητα» στη λήψη των αναγκαίων «ρεαλιστικών αποφάσεων».

Χθες διεφάνη μια πρώτη «στροφή» της Ν.Δ. στο θέμα, των εξεταστικών επιτροπών που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος αντέδρασε έντονα στη νέα πρόταση να γίνει επιτροπή για την υπόθεση «Γερμανός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ν.Δ. δεν θα την αποδεχθεί. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς είχε πει «ναι» στη σχετική πρόταση του πρωθυπουργού. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ιθαγένεια-ψήφος σε μετανάστες
«Βελτίωση» βλέπει ο Χρυσοχοΐδης
Κυβέρνηση
Προσπαθούν να συντονιστούν με νέο όργανο
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Κλείνει ένας κύκλος αρνητικών αξιολογήσεων»
Εξεταστικές επιτροπές
Εξεταστική και για τον «Γερμανό» ζητά το ΠΑΣΟΚ
Νεα Δημοκρατία
Αλληλοκατηγορούνται οι πρώην «τσάροι»
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Αυτοτελής η φορολόγηση επιδομάτων
Οικολόγοι Πράσινοι
«Διαψεύδει τις προσδοκίες ο προϋπολογισμός 2010»
ΕΣΡ
Πρόστιμα σε κανάλια για «γκρίζα» διαφήμιση
ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Πεταλωτής: Ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας από τον Σαμαρά
Επιστολή
Περί εθελούσιας
Τουρκία
Θετικά σχόλια για το ξέσπασμα Βαρθολομαίου
ΠΓΔΜ
Παπούλιας: Πρώτα το όνομα, μετά η επίσκεψη
Ευρωπαϊκή Ενωση
Αντιδήλωση Μ. Βρετανίας για τα ενταξιακά
Άλλες ειδήσεις
Συνάντηση Προβόπουλου με Παπούλια
Παραιτήσεις
Απαιτούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις