Έντυπη Έκδοση

Οι 9 μεγαλύτεροι σύλλογοι των επαγγελματιών τα ψέλνουν στον Παπανδρέου - Ο υπουργός Οικονομικών ζητάει κόψιμο μισθών σε άλλες 8 ΔΕΚΟ

Δύο επιστολές βάζουν φωτιές

Πρόσωπο των επιστολών ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι επιστήμονες τον εγκαλούν πως παρέδωσε την εθνική κυριαρχία και αυτός απαιτεί από εταιρείες να κόψουν μισθούς
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ διαφορετικούς παραλήπτες αλλά και αποδέκτες, δύο επιστολές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσουν ιδιαίτερη ένταση. Με την πρώτη, οι πρόεδροι των εννέα μεγαλύτερων επαγγελματικών ομάδων (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί κ.ά.) απευθύνονται στον πρωθυπουργό και με έντονο ύφος τον καταγγέλλουν για θεσμική εκτροπή, επειδή αρνείται να τους συναντήσει. Με τη δεύτερη, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ζητεί από τις διοικήσεις των οκτώ εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ να περικόψουν τις απολαβές των εργαζομένων σε αυτές, όπως συνέβη και με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • «Ανοιγμα» κλειστών επαγγελμάτων

  • Πώς «απελευθερώνονται» τα κλειστά επαγγέλματα
   Με συγκεκριμένες διατάξεις θα «απελευθερώνονται» τα κλειστά επαγγέλματα του νομικού, του φαρμακοποιού, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του αρχιτέκτονα και του ορκωτού λογιστή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 • Προϋπολογισμός 2011

  • Παπανδρέου: Παλεύω για την πατρίδα, ποντάρετε στην αποτυχία
   «Πάλεψα και παλεύω για την πατρίδα μας χωρίς να υπολογίζω προσωπικό κόστος», είπε ο Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε μια χώρα με προοπτική που δεν βασίζεται σε δάνειες δυνάμεις, χωρίς προστασία από κανένα και χωρίς Μνημόνια και επιτηρήσεις.
  • ΣΑΜΑΡΑΣ Αλλάξτε πολιτική τώρα
   Προϋπολογισμό «υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε το κορυφαίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ν.Δ.
  • ΠΑΠΑΡΗΓΑ Δεν θα αποφύγετε χρεοκοπία
   Εμφανίζοντας την κρίση ως φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και όχι ως έκτακτη εθνική συνθήκη, η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε «πορεία χρεοκοπίας» και κάλεσε τους εργαζομένους σε «πόλεμο για την ανατροπή της εξουσίας».
  • ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 156 «ΝΑΙ» Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ψήφος εμπιστοσύνης χωρίς εμπιστοσύνη
   Κόσμος πάει κι έρχεται στο μονόδρομο ΜΕ ΠΛΗΡΗ ασυμφωνία των κομμάτων και με έντονη κριτική από κυβερνητικούς βουλευτές, ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Στοίχημα για τις νέες γενιές χαρακτήρισε την πολιτική του ο Γ. Παπανδρέου, για προϋπολογισμό που ψηφίζεται «υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας», μίλησε ο Α. Σαμαράς, «η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πορεία χρεοκοπίας», είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στους αεριτζήδες. «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα τη γλιτώσουμε», είπε ο Γ. Καρατζαφέρης.
  • * ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2010 * ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ * ΟΙ «ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ» Στόχοι, χτισμένοι στην άμμο
   Η απάντηση στο ερώτημα για το αν τελικά επιτευχθούν οι στόχοι του πρώτου προϋπολογισμού made by ΔΝΤ για το 2011 θα εξαρτηθεί από την τύχη του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος.
  • ΤΣΙΠΡΑΣ Διακομματική για το Μνημόνιο
   Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει τους φακέλους των χρεών και των δανείων για τον εντοπισμό παρανομιών και υπερβάσεων κατά τη διαπραγμάτευση, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για το 2011 ως «έτος μηδέν» με τα 2/3 της κοινωνίας αποκλεισμένα.
  • Κριτική εκ των έσω και ανεξαρτήτως
   Η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο προβληματισμός για την επίτευξη των στόχων τού προϋπολογισμού για το 2011 και η κριτική στους χειρισμούς κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, ιδίως του υπουργού Οικονομικών, αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες τις εσωκομματικής αντιπαράθεσης.
  • ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Παράταση μία δεκαετία
   Με μια χρυσή λίρα στο χέρι, δώρο για τον εγγονό του, επιχείρησε να καταδείξει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την καθοδική πορεία της χώρας προς την καταστροφή.
 • Εταιρείες με μέτοχο το Δημόσιο

  • ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ «Κόψτε από τους μισθούς»
   Νέες περικοπές μισθών και από τις εισηγμένες επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο έχει σημαντική συμμετοχή, αλλά εξαιρέθηκαν από την οριζόντια μείωση που επιβλήθηκε με τον τελευταίο νόμο στις ΔΕΚΟ, ζήτησε με επιστολές προς τις διοικήσεις των εταιρειών ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 • Κυβέρνηση

  • ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Σε ιδιότυπη ομηρία ο Γιώργος
   Πριν από ένα χρόνο τα ανέβαινε δυο-δυο Με τέσσερις βουλευτές λιγότερους από αυτούς που εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ (156 από 160) και με αρκετούς άλλους να αμφισβητούν ευθέως κορυφαίες κυβερνητικές επιλογές με αποκορύφωμα τον προϋπολογισμό, για τον οποίο η Βάσω Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι αξιόπιστος, η κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου μοιάζει στην έξοδο του 2010 και στο κατώφλι του 2011 να βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας.
 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • ΠΑΠΑΡΗΓΑ Να δώσουν χρήματα που χρωστούν στους ΟΤΑ
   «Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει τα χρήματα που χρωστάει και να μην υπάρξουν περικοπές σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη συντήρηση σχολείων, με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ.
  • ΤΣΙΠΡΑΣ Πολιτική ασφυξίας στους δήμους
   Για «πολιτική ασφυξίας» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ, χθες το μεσημέρι.
  • ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ Συμφωνία Μπουτάρη-Ανθιμου
   Η ελεημοσύνη είναι θέμα της Εκκλησίας, συμφώνησαν Ελιωσαν οι πάγοι στις σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη με το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και ξεκίνησε μια νέα εποχή, καθώς οι δυο τους συμφώνησαν να συνεργαστούν σε θεσμικό επίπεδο με κύριο στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου στήριξης των απόρων και άλλων ατόμων που έχουν ανάγκες, με τη συνεργασία του δήμου και της Εκκλησίας.
  • ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Ορκωμοσία α λα καρτ
   Στο Ευαγγέλιο, στον λαό, στην τιμή τους, κατά συνείδηση ο όρκος. Κι όποιος τον τιμήσει... Με πέντε διαφορετικούς τρόπους ορκίστηκαν χθες οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αττικής. Με θρησκευτικό τυπικό και παρουσία του Αρχιεπισκόπου, οι σύμβουλοι των συνδυασμών Ι. Σγουρού, Β. Κικίλια και Αδώνιδος Γεωργιάδη.
  • Μπέρδεμα προκάλεσε η απόφαση επικύρωσης
   Πρωτοφανές και απίστευτο μπέρδεμα προκάλεσε η δικαστική απόφαση με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα στο Δήμο Αθηναίων και ανακηρύχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ πιθανολογείται έκδοση διορθωτικής απόφασης.
  • Διαμερισματικοί Αθήνας - Πειραιά
   Μετά τη δικαστική επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, τα επτά κοινοτικά (πρώην διαμερισματικά) συμβούλια στην Αθήνα και τα πέντε στον Πειραιά στελεχώνονται ως εξής.
 • Επεισόδια στην Πάτρα

  • «Δεν είναι Παλαιστίνιοι»
   «Κανείς απολύτως από τους δεκάδες συλληφθέντες στα επεισόδια αυτά, αλλά και από τους εκατοντάδες εμπλεκόμενους, δεν είναι Παλαιστίνιος.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Αύριο «Κυριακάτικη», τη Δευτέρα η «Ε»
   Λόγω των αργιών των Χριστουγέννων στον Τύπο, αύριο Παρασκευή κυκλοφορεί η «Κυριακάτικη Ε», όπως και οι άλλες κυριακάτικες εφημερίδες.
  • Εβαλαν πλάτη οι υπουργοί
   Στον αντίποδα της μερίδας του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε διαμαρτυρόμενη, οι κορυφαίοι υπουργοί, που τοποθετήθηκαν χθες στην εκπνοή της συζήτησης του προϋπολογισμού, στήριξαν ως μοναδική ελπίδα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, τις σκληρές κυβερνητικές αποφάσεις.
  • Βόλτες Τούρκων στο Αιγαίο
   Βόλτα σε διεθνή και ελληνικά χωρικά ύδατα ξαναβγήκε ύστερα από μία εβδομάδα τουρκικό πολεμικό πλοίο, αυτή τη φορά στο Κεντρικό Αιγαίο.
  • Δέκα μήνες φυλακή σε Βατοπεδινούς
   Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Ροδόπης στον ηγούμενο Εφραίμ, το μοναχό Αρσένιο και την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης Μαρία Ψάλτη, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή.