Έντυπη Έκδοση

Βουλγαρία

Nέο «μπλόκο» στον αγωγό με πρόσχημα το περιβάλλον

Τελευταίος κρίκος στη μακρά αλυσίδα τριβών και ενοχλήσεων αποδείχθηκε η προθυμία της Βουλγαρίας να εγκαταστήσει στο έδαφός της στοιχεία της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας και η ομολογία ότι «παρόμοιες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει».

Πλήρες θέμα...

 • Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρόυπολη

 • Ρωσία - Τουρκία

  • Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ Οι αταίριαστοι...
   Πούτιν-Ερντογάν, μετά τη συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Σαμψούντας- Τζεϊχάν, ο οποίος θα περνάει αποκλειστικά μέσω τουρκικού εδάφους (φωτ. ΑΠΕ) Εγκυροι αναλυτές αμφισβητούν τη δυνατότητα μετουσίωσης της ρωσο-τουρκικής προσέγγισης σε ουσιαστική στρατηγική συνεργασία και την εντάσσουν, πρωτίστως, στη σκοπιμότητα της Μόσχας να ελέγξει το περιβάλλον της από κάθε δυτική επιρροή.
 • Συνέντευξη: Γιούργκεν Σταρκ

  • ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΣΤΑΡΚ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «Η χώρα σας απώλεσε την ανταγωνιστικότητά της»
   Ελευθεροτυπία - Der Spiegel «Η αλληλεγγύη είναι βασική αρχή της Νομισματικής Ενωσης, αλλά δεν πρέπει να εκληφθεί εσφαλμένα ως μονόδρομος» λέει ο Γιούργκεν Σταρκ Ο Γιούργκεν Σταρκ είναι από το 2006 διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) όπου υποστηρίζει τη γραμμή ενός ισχυρού ευρώ και μάχεται κατά των προγραμμάτων υπερβολικών δαπανών των χωρών-μελών της Κοινότητας. Στη δεκαετία του '90 έδινε μάχες ως υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας για τη διαμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας του ευρώ, ενώ στο διάστημα 2002-2006 χρημάτισε αντιπρόεδρος της Μπούντεσμπανκ.