Έντυπη Έκδοση

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ»

Δεύτερο, μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ

Μπορεί ο πρωθυπουργός να υποστηρίζει στις συνεντεύξεις του ότι η πολιτική του έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, όμως στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουν ήδη να σκέφτονται τη στιγμή που θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα αυτή η στήριξη.

«Η περικοπή των επιδομάτων πρέπει να γίνει ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, σε όλους τους υπαλλήλους» τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου στη σύσκεψη στο Μαξίμου «Η περικοπή των επιδομάτων πρέπει να γίνει ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, σε όλους τους υπαλλήλους» τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου στη σύσκεψη στο Μαξίμου Κομματικά στελέχη μάς έλεγαν χθες ότι η μεγάλη σημερινή απεργία, που είναι η πρώτη οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων στα μέτρα της κυβέρνησης, ήταν αναμενόμενη και δεν προκαλεί πρόβλημα. Ομως εξέφραζαν φόβους ότι το δεύτερο κύμα αντίδρασης εντός της άνοιξης ίσως να είναι ακόμα πιο μεγάλο και δυναμικό, όταν ληφθούν νέα μέτρα και οι πολίτες νιώσουν... στην τσέπη τους τις περικοπές.

«Οχι μόνον οι εκπαιδευτικοί»

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της κυβέρνησης αρχίζουν ήδη να εκδηλώνονται αντιδράσεις υπουργών που διαμηνύουν ότι τα μέτρα, κυρίως οι μισθολογικές περικοπές, θα πρέπει εφαρμοστούν ισότιμα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς εξαιρέσεις.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στην προχθεσινή σύσκεψη στο μέγαρο Μαξιμου είπε στον πρωθυπουργό ότι η περικοπή των επιδομάτων πρέπει να γίνει ισότιμα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς διακρίσεις. Επί της ουσίας, εννοούσε ότι δεν πρέπει να πληρώσουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, που ανήκουν στη δική της ευθύνη, αλλά και οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί. Η παρατήρηση της υπουργού δεν ήταν τυχαία, έγινε σε μια περίοδο που ψιθυρίζεται ότι οι πιο πάνω κατηγορίες υπαλλήλων έχουν πάρει υποσχέσεις κάτω από το τραπέζι για κάποιες εξαιρέσεις στα μισθολογικά τους και γι' αυτό ανέστειλαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες παρεμβάσεις σαν αυτή της κ. Διαμαντοπουλου κάνουν και άλλοι υπουργοί...

Είναι, επομένως, ένα πρόβλημα που αν δεν λυθεί θα πυροδοτήσει, όπως μας έλεγαν χθες κομματικά στελέχη, περαιτέρω τις κινητοποιήσεις και την κοινωνική ανισότητα.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ακόμα ότι οι κινητοποιήσεις ενδεχομένως να πυροδοτηθούν, όταν τα μέτρα που έχουν ληφθεί φτάσουν στην τσέπη των εργαζομένων. Οταν, δηλαδή, εισπράξουν τους πρώτους μισθούς με τις περικοπές και διαπιστώσουν πόσα χάνουν. Κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει, γιατί τα μέτρα δεν έχουν ακόμα νομική υπόσταση.

Προϊδεάζει για νέα μέτρα

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αναμένεται ανακοίνωση νέων μέτρων ακόμα πιο επώδυνων μέχρι τον Μάρτιο. Χθες, ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος, ύστερα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, προϊδέασε για τα πρόσθετα μέτρα, καθώς δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ξεφύγει η χώρα από την περιδίνηση. Οι πολίτες, είπε, είναι πρόθυμοι να προσφέρουν, αλλά θέλουν ταυτόχρονα προοπτική και ασφάλεια. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Δεύτερο, μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης: Ντροπή το Διευθυντήριο
Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία
Απάντηση Ν.Δ. με εξεταστική, για έρευνα από το '81
ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ
Γενική απεργία υπό το βλέμμα ελεγκτών
Χρηματιστήριο Αθηνών
Λειτουργία «εκτάκτου ανάγκης» λόγω ΠΑΜΕ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Αρνείται το άνοιγμα λογαριασμών
Οικονομική πολιτική
«Κλειδώνουν» τα μέτρα
Συνέντευξη: Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου
«Δημιουργεί ερωτήματα η επιλογή Ζαγοριανού...»
Δημόσιο χρέος
Παρακολουθεί το ελληνικό χρέος ο Λευκός Οίκος
ΣΥΡΙΖΑ
Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης
Εξοπλισμοί
Οπλα και συμπάθεια...
Υπόθεση Siemens
Αιχμές Μανασή κατά Βερελή για Siemens