Έντυπη Έκδοση

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οπλα και συμπάθεια...

Με «όπλο» τα όπλα προσπαθεί η κυβέρνηση να δελεάσει Ευρωπαίους και όχι μόνο για να δημιουργήσει οικονομικές συμμαχίες τέτοιες που θα τη βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο λεγόμενος εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών και η μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, έχει δύο δρόμους. Ο πρώτος είναι η μείωση των δαπανών, είτε αυτή αφορά το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων είτε τους εξοπλισμούς, και ο δεύτερος είναι η, στον μέγιστο βαθμό, πολιτική αξιοποίηση των όποιων εξοπλιστικών προγραμμάτων που κρίνονται αναγκαία από την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας για τη δημιουργία συμμαχιών.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με τους ιδίους κύκλους, κινείται παράλληλα και στους δύο δρόμους. Χθες στο Μαξίμου συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με θέμα τον εξορθολογισμό των δαπανών του προϋπολογισμού, εστιάζοντας στον περιορισμό των αμυντικών δαπανών.

Λίγο πριν από τη συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλο και τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα ήταν το σημερινό έκτακτο ταξίδι του κ. Παμπούκη στη Γαλλία και τα εξοπλιστικά, που θα μπορούσαν να μπουν στο τραπέζι υπό την έννοια της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Είναι γνωστό ότι η Γαλλία ενδιαφέρεται να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η υπόθεση της προμήθειας έξι νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό. Ηδη στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών γίνονται διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους.

Αντίστοιχο ταξίδι του κ. Παμπούκη και της κ. Κατσέλη είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες στο Αμπού Ντάμπι. Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν οι επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά και το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της αγοράς τους από όμιλο εταιρειών του Αμπού Ντάμπι.

Οσον αφόρα τον ανορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, στο υπουργείο Αμυνας εξετάζονται οι προτάσεις των επιτελείων για τη νέα δομή δυνάμεων, που προβλέπει 30% μείωση μονάδων. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Δεύτερο, μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης: Ντροπή το Διευθυντήριο
Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία
Απάντηση Ν.Δ. με εξεταστική, για έρευνα από το '81
ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ
Γενική απεργία υπό το βλέμμα ελεγκτών
Χρηματιστήριο Αθηνών
Λειτουργία «εκτάκτου ανάγκης» λόγω ΠΑΜΕ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Αρνείται το άνοιγμα λογαριασμών
Οικονομική πολιτική
«Κλειδώνουν» τα μέτρα
Συνέντευξη: Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου
«Δημιουργεί ερωτήματα η επιλογή Ζαγοριανού...»
Δημόσιο χρέος
Παρακολουθεί το ελληνικό χρέος ο Λευκός Οίκος
ΣΥΡΙΖΑ
Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης
Εξοπλισμοί
Οπλα και συμπάθεια...
Υπόθεση Siemens
Αιχμές Μανασή κατά Βερελή για Siemens