Έντυπη Έκδοση

Αιχμές Μανασή κατά Βερελή για Siemens

Σαφείς υπαινιγμούς κατά τού τότε πολιτικού του προϊσταμένου, Χρ. Βερελή, άφησε, σύμφωνα με τους βουλευτές-μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Ν. Μανασής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανασής, πάντα κατά τους βουλευτές, φέρεται να υπαινίχθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ότι απομακρύνθηκε από τον ΟΤΕ όταν ενήργησε προς όφελος του Οργανισμού. Μάλιστα, ο ίδιος υπονόησε ότι έπειτα από συνάντηση που είχε με στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, κατάλαβε ότι δεν ήταν αρεστός για τις ενέργειές του.

Το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος την 1/6/2000 και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τις 13/3/2002, χρονικό διάστημα που ήδη υλοποιείτο η περιβόητη σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση των παροχών του Οργανισμού.

Ο κ. Μανασής άφησε να εννοηθεί, μιλώντας για τις τρεις ρήτρες «προστασίας» του ΟΤΕ που είχαν υπογραφεί μαζί με τη σύμβαση ψηφιοποίησης, πως δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια ενεργοποίησής τους.

Και αυτό γιατί η μεν πρώτη ρήτρα, περί καλύτερης τιμής χρέωσης των πελατών, ελεγχόταν από την εταιρεία συμβούλων Price Water House, η δε δεύτερη, που αφορούσε τον έλεγχο των τιμών, δεν μπορούσε να τροποποιηθεί, καθώς οι συμβάσεις ήταν εμπιστευτικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, ο ίδιος -κατά τους ισχυρισμούς του- πέτυχε να ενεργοποιήσει την τρίτη ρήτρα που σχετιζόταν με την ανταγωνιστικότητα των τιμών, πετυχαίνοντας μείωση κατά 50% επ' ωφελεία του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μανασής προχώρησε το 2002 σε έλεγχο των αποθεματικών των υλικών που είχε στις αποθήκες του ο ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να μειώσει τις προβλεπόμενες αγορές βάσει της προγραμματικής σύμβασης, από 250 δισ. δρχ. σε 125 δισ.

Οι προαναφερόμενες ενέργειες κατά τον μάρτυρα προκάλεσαν την αντίδραση του τότε υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, ο οποίος τον απέπεμψε από τις θέσεις που κατείχε, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Καμμένος υπενθύμισε ότι σε σχετική ερώτηση, που είχε καταθέσει το καλοκαίρι του 1998 για τις μίζες στον ΟΤΕ, υπήρξε διχογνωμία μεταξύ των υπουργών τής κυβέρνησης Σημίτη. Και αυτό διότι ο τότε υπουργός Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης μιλούσε για «επίτευξη επωφελών όρων προς τον ΟΤΕ», ενώ ο αείμνηστος υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος γνωστοποιούσε ότι του ζητήματος είχε επιληφθεί ήδη η Δικαιοσύνη.

Τέλος, την κλήση του επιχειρηματία Γ. Τσουκράνη, ο οποίος εμφανίζεται ως κάτοχος του λογαριασμού «Ρόκος», στον οποίο μπήκαν 250.000 γερμανικά μάρκα από τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι κουμπάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη και ότι από το συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν εξουσιοδότηση να σηκώνουν χρήματα συγγενικά πρόσωπα του κ. Μαντέλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΠΑΣΟΚ
Δεύτερο, μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης: Ντροπή το Διευθυντήριο
Εξεταστική επιτροπή για την οικονομία
Απάντηση Ν.Δ. με εξεταστική, για έρευνα από το '81
ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ
Γενική απεργία υπό το βλέμμα ελεγκτών
Χρηματιστήριο Αθηνών
Λειτουργία «εκτάκτου ανάγκης» λόγω ΠΑΜΕ
Υπόθεση Βατοπεδίου
Αρνείται το άνοιγμα λογαριασμών
Οικονομική πολιτική
«Κλειδώνουν» τα μέτρα
Συνέντευξη: Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου
«Δημιουργεί ερωτήματα η επιλογή Ζαγοριανού...»
Δημόσιο χρέος
Παρακολουθεί το ελληνικό χρέος ο Λευκός Οίκος
ΣΥΡΙΖΑ
Α. Τσίπρας: Αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης
Εξοπλισμοί
Οπλα και συμπάθεια...
Υπόθεση Siemens
Αιχμές Μανασή κατά Βερελή για Siemens