Έντυπη Έκδοση

Εδρα UNESCO στον Μυστρά

Τη δημιουργία έδρας διαπολιτισμικού διαλόγου της UNESCO στους Δήμους Σπάρτης και Μυστρά ανακοίνωσαν το περασμένο Σάββατο εκπρόσωποι του Διεθνούς Επιστημονικού και Διαπολιτισμικού Κέντρου, εκπρόσωποι του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO και εκπρόσωποι της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Η έδρα της UNESCO θα είναι η πρώτη στη χώρα μας που θα αφορά τον διαπολιτισμικό διάλογο και η περιοχή της Σπάρτης-Μυστρά επιλέχθηκε λόγω του ιστορικού και πολιτισμικού χαρακτήρα της, αλλά και εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για την αναγγελία, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Σπέντζας, γ.γ. του Διαπολιτισμικού - Ευρωμεσογειακού Κέντρου και επιστημονικός γραμματέας της Ακαδημίας παρουσίασε τη δομή και τον χαρακτήρα της, καθώς και το όφελος που θα προκύψει από την εγκατάστασή της στον τόπο. Επίσης ανέφερε ότι στις 26-28 Μαρτίου θα οργανωθεί το 1ο συνέδριο της Ακαδημίας σε Σπάρτη - Μυστρά με θέμα «Energy Security and Sustainable Development Problems of the Euro Mediterranean Region».

Η αντιπρόεδρος του κέντρου, δρ Σούζη Μιχαηλίδη, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Indianapolis και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας, τόνισε την ιστορική σημασία για τα παγκόσμια προγράμματα και τις τέχνες τόσο της Σπάρτης όσο και του Μυστρά, που τις καθιστούν ιδανικές έδρες για την ακαδημία, η οποία θα πραγματεύεται θέματα του μεσογειακού βυζαντινού και Μεσαιωνικού Πολιτισμού.

Τους εκπροσώπους της ακαδημίας και του κέντρου καλωσόρισαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπαρτιατών Χρήστος Πλειώτας, ο αντιδήμαρχος Σπαρτιατών Παρασκευάς Καλομοίρης και ο δήμαρχος Μυστρά Δημήτρης Αποστολάκος, που τόνισαν τη σπουδαιότητα του κέντρου για τη Σπάρτη και τον Μυστρά, καθώς επίσης και την παγκόσμια προσφορά της UNESCO.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς Οργανισμοί
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Olympic Air - Aegean
Ιανός η Ε.Ε. στις συγχωνεύσεις
Ναυτιλία
Ζητείται... τροχονόμος και για το Αιγαίο
Δίκη για τη δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου
Εμπλοκή με την κατάθεση βασικού αυτόπτη μάρτυρα
«Σημάδεψαν ευθεία μπροστά»
Ζυθοποιία
Μπιρόνια εν οίκω
Ιστορία
Τα παιδιά του εμφυλίου με τα βουβά τραύματα
Νοσοκομεία
Πρωταθλητές σε μαγνητικούς τομογράφους
Το ΕΣΥ της εγκατάλειψης
«Οι χημειοθεραπείες γίνονται σε μπουντρούμι»
«Μετράμε χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς»
Τους υποχρεώνουν να χειρίζονται επικίνδυνα φάρμακα
Μετανάστες
«Στοιχεία» σκοπιμότητας
Εξι στα 10 παιδιά που γεννήθηκαν εδώ νιώθουν Ελληνες
Άλλες ειδήσεις
Εδρα UNESCO στον Μυστρά