Έντυπη Έκδοση

Εμπλοκή με την κατάθεση βασικού αυτόπτη μάρτυρα

Ο 17χρονος -σήμερα- νεαρός, στα χέρια του οποίου ξεψύχησε πριν από 14 μήνες ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, δεν αντέχει να αναπαραστήσει από το έδρανο του μάρτυρα τις τραγικές στιγμές που βίωσε και ενώ πίσω του θα κάθονται οι άνθρωποι που κατηγορούνται για τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. «Η συναισθηματική του φόρτιση είναι τέτοια που δεν μπορεί να τους βλέπει και να καταθέτει.

Το ξέρετε, το παιδί αυτό θα μπορούσε να είναι το θύμα. Το ξέρετε. Ο Αλέξανδρος ήταν ο καλύτερός του φίλος, τον σήκωσε στα χέρια, στην κυριολεξία, την ώρα που ξεψυχούσε», είπε χθες ο πατέρας του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας.

Γιατί το ψηλόλιγνο παιδί, που σε προηγούμενες δικασίμους είχε δώσει το «παρών» και περιμένοντας να καταθέσει βάδιζε όλη την ώρα νευρικά στον διάδρομο του δικαστηρίου, «ταλαιπωρώντας» ένα μικρό μπεγλέρι που κρατούσε συνεχώς στα χέρια του, δεν εμφανίστηκε χθες στο ακροατήριο. Αντ' αυτού παρουσιάστηκε ο πατέρας του, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του διακατέχεται από σύγχυση, σοκ και έντονο θυμό, που του προκαλούν μεγάλη συναισθηματική φόρτιση.

«Θέλει και ο ίδιος να έρθει, αυτή είναι και η δική μας θέληση, αλλά τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν μπορεί», υποστήριξε ο πατέρας του.

Πρόεδρος: «Αν δεν μπορεί να βλέπει τους κατηγορούμενους, υπάρχει σχετική διάταξη σύμφωνα με την οποία μπορεί να καταθέσει ενώ αυτοί θα έχουν απομακρυνθεί».

Εισαγγελέας: «Εχετε απευθυνθεί σε ειδικό για το είδος και τη μορφή της ψυχικής του έξαρσης; Είναι μόνιμη η δυσχέρεια; Πρέπει να το εξειδικεύσετε. Φαντάζομαι ως πατέρας του επιχειρήσατε να το ελέγξετε».

Πατέρας μάρτυρα: «Απευθυνθήκαμε σε παιδοψυχίατρο, το παιδί δεν έχει κάποια ψύχωση, αλλά δεν ξέρω αυτό που νιώθει πόσο θα κρατήσει».

Πρόεδρος: «Σεβόμαστε ως δεδομένα αυτά που μας γνωστοποιείτε, αλλά είναι ασαφή».

Εισαγγελέας: «Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ένας από τους κύριους μάρτυρες. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συμβαίνει, για να μην υποχρεωθώ στη βίαιη προσαγωγή του στο δικαστήριο».

Συνήγορος Κορκονέα (Αλ. Κούγιας): «Δεν αρκεί η ιδιωτική γνωμάτευση και ο Κορκονέας νοσηλεύτηκε, και μάλιστα σε δημόσιο ψυχιατρείο, αλλά φροντίσαμε να είναι παρών. Πρόκειται για τον σημαντικότερο μάρτυρα της υπόθεσης και επιθυμούμε διακαώς την παρουσία του».

Τελικά το δικαστήριο ζήτησε από τον πατέρα του 17χρονου να τους γνωστοποιηθεί επισήμως με ιατρική βεβαίωση η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προσαχθεί βιαίως, αν θα εξεταστεί αφού απομακρυνθούν οι κατηγορούμενοι από το ακροατήριο ή αν τελικά καθίσταται ανέφικτη η κατάθεσή του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Σχετικά θέματα: Δίκη για τη δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου
«Σημάδεψαν ευθεία μπροστά»
Για το ίδιο θέμα
«Ο Κούγιας είναι ο ηθικός δολοφόνος του παιδιού μου»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Olympic Air - Aegean
Ιανός η Ε.Ε. στις συγχωνεύσεις
Ναυτιλία
Ζητείται... τροχονόμος και για το Αιγαίο
Δίκη για τη δολοφονία Αλ. Γρηγορόπουλου
Εμπλοκή με την κατάθεση βασικού αυτόπτη μάρτυρα
«Σημάδεψαν ευθεία μπροστά»
Ζυθοποιία
Μπιρόνια εν οίκω
Ιστορία
Τα παιδιά του εμφυλίου με τα βουβά τραύματα
Νοσοκομεία
Πρωταθλητές σε μαγνητικούς τομογράφους
Το ΕΣΥ της εγκατάλειψης
«Οι χημειοθεραπείες γίνονται σε μπουντρούμι»
«Μετράμε χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς»
Τους υποχρεώνουν να χειρίζονται επικίνδυνα φάρμακα
Μετανάστες
«Στοιχεία» σκοπιμότητας
Εξι στα 10 παιδιά που γεννήθηκαν εδώ νιώθουν Ελληνες
Άλλες ειδήσεις
Εδρα UNESCO στον Μυστρά