Έντυπη Έκδοση

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ «Ε»

Ομπάμα: Παγκόσμια δράση για την κρίση

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνει την ανάγκη στήριξης των χωρών εκείνων που αντιμετωπίζουν οξύτερα προβλήματα.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Βασανιστήρια επί προεδρίας Μπους δίνει στη δημοσιότητα ο Ομπάμα
   Την έγκρισή του για να δοθούν στη δημοσιότητα τρία εσωτερικά μνημόνια, τα οποία συντάχθηκαν επί προεδρίας Μπους και σε αυτά περιγράφονται λεπτομερώς οι μέθοδοι βασανισμού που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία, θα δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
  • Αφγανιστάν: «άνθρωπό» τους θέλουν να τοποθετήσουν στην κυβέρνηση ΗΠΑ και Ε.Ε...
   Την τοποθέτηση αξιωματούχου, ενδεχομένως και δυτικού, στην καρδιά της κυβέρνησης της Καμπούλ προωθούν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να ελέγξουν το καθεστώς Καρζάι, τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά για «ολοκληρωμένη στρατηγική εξόδου» από το Αφγανιστάν στο πλαίσιο της νέας πολιτικής για τη χώρα.
  • Ο Γκιουλ στο Ιράκ για «στρατηγική συνεργασία»
   Στο κλίμα των καιρών και με σημαία τον όρο «στρατηγική συνεργασία», που το τελευταίο διάστημα ακούγεται συνεχώς στην Τουρκία, συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ Αγκυρας και Βαγδάτης, με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ να είναι ο πρώτος, έπειτα από 33 χρόνια, πρόεδρος της Τουρκίας που επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Ιράκ. «Είμαστε έτοιμοι για στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία», δήλωσε ο Ιρακινός πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί υποδεχόμενος χθες τον Τούρκο ομόλογό του.
  • ΠΓΔΜ ΙΒΑΝΟΦ-ΦΡΤΣΚΟΦΣΚΙ ΣΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ Ε.Επιφυλάξεις
   Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, στις προεδρικές εκλογές, Γκιόργκι Ιβάνοφ αναδείχθηκε νικητής στον α' γύρο με 33,94%. Παρά την ειρηνική διεξαγωγή των εκλογών, η Ε.Ε. δήλωσε επιφυλακτική, τονίζοντας ότι η πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη εξαρτάται από τη διεξαγωγή και του β' γύρου των εκλογών (φωτ. Reuter) Στον δεύτερο γύρο θα λύσουν τις διαφορές τους οι δύο επικρατέστεροι για την προεδρία της ΠΓΔΜ, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο Λιούμπομιρ Φρτσκόφσκι, ενώ η Ε.Ε., παρά τον ειρηνικό τρόπο διεξαγωγής των εκλογών παραμένει επιφυλακτική και ζητεί και η δεύτερη ψηφοφορία να είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα.
  • ΟΗΕ Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα είχαν ως «ασπίδα» 11χρονο Παλαιστίνιο
   «Ενδεκάχρονος Παλαιστίνιος χρησιμοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό ως ανθρώπινη ασπίδα» στην επιχείρηση της Γάζας. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες «παραβίασαν τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας γιατί όχι μόνο δεν βοήθησαν να διακομιστούν τραυματίες αλλά εμπόδισαν και Παλαιστίνιους γιατρούς να τους βοηθήσουν». Επίσης, «χτύπησαν 34 κέντρα παροχής ιατρικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων οκτώ νοσοκομεία».
  • Νεκρός ο υπαρχηγός της παλαιστινιακής ΟΑΠ στον Λίβανο από έκρηξη βόμβας
   Ο υπαρχηγός της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στον Λίβανο και τρεις σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν χθες από την έκρηξη βόμβας κατά το πέρασμα της αυτοκινητοπομπής που τους μετέφερε σε καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στο νότιο τμήμα της χώρας.