Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Στοπ δικηγόρων σε κουκουλονόμους

«Σε θέση μάχης» για την έναρξη κινητοποιήσεων βρίσκεται η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ποινικοποίηση της κουκούλας και την επαναφορά της εξύβρισης κατά της αρχής.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Άλλες ειδήσεις

  • Δ. ΠΑΞΙΝΟΣ: Ποιος νους ευρισκόμενος σε κρίση προσπαθεί να επαναφέρει τέτοια νομοθετήματα;
   Από τη συνάντηση Παξινού - Μαρκογιαννάκη «Η υφιστάμενη νομοθεσία είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση και των πιο σοβαρών εγκλημάτων», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, που συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
  • Βιασμοί παιδιών on line - Δύο εμπλεκόμενοι και στην Ελλάδα
   «Παιδιά, το φως της ζωής μας» («Kids_The_Light_Of_Our_Lives»)... Κι όμως αυτές οι πέντε λέξεις, που μόνον όμορφες εικόνες σού φέρνουν στο μυαλό, έκρυβαν την απόλυτη φρίκη. Τον βιασμό ανήλικων παιδιών -ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση- υπό τον τίτλο αυτής της παραπλανητικής ονομασίας, που κάποια νοσηρά μυαλά... γέννησαν, προκειμένου να διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό, χωρίς να δίνουν στόχο.
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ 2.390 ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΝΩ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ 8.864 ΟΛΟ ΤΟ 2008 Ποινή θανάτου στον πολιτισμό μας
   Οτι η Κίνα παγίως διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία και στις εκτελέσεις και στην επιβολή της θανατικής ποινής κάθε χρόνο το γνωρίζουν πολλοί. Ομως, λιγότεροι γνωρίζουν ότι στην Ιαπωνία, όπου ουδείς μεν εκτελέστηκε μέσα στο 2008, αλλά 27 θανατικές καταδίκες επέβαλαν τα δικαστήρια της χώρας, επικρατεί η άκρως απάνθρωπη πρακτική να ειδοποιούνται οι κατάδικοι ότι θα απαγχονιστούν μόλις την ημέρα της εκτέλεσής τους, ενώ οι οικογένειές τους ειδοποιούνται μόνο μετά την εκτέλεση...
  • Ληστεία πίσω από τη δολοφονία ζεύγους ηλικιωμένων
   Η ληστεία εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι ήταν το κίνητρο του διπλού φονικού που αποκαλύφθηκε χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί, στη Δάφνη.
  • Πολλαπλά «όχι» στο χωροταξικό για τον τουρισμό
   Ακόμη και φορείς που είχαν επικροτήσει το σχέδιο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για το χωροταξικό του τουρισμού εξέφρασαν επιφυλάξεις στη χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας (ΕΣΧ). Επικεντρώθηκαν στα δύο επίμαχα άρθρα, με τα οποία θεσπίζονται τα λεγόμενα condo hotels, οι ανεξάρτητες εξοχικές κατοικίες που μπορεί να χτιστούν σε τουριστικά συγκροτήματα με τους αυξημένους όρους δόμησης που ισχύουν για ξενοδοχεία.
  • Παρέμβαση Σουφλιά για τα εμπορευματικά κέντρα
   Με μια αμφισβητούμενης συνταγματικότητας κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί ο κ. Σουφλιάς, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ παρεμβαίνει και καθορίζει όρους για την πολεοδομική οργάνωση των εμπορευματικών κέντρων.
  • ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΕΕ
   Εναλλακτική λύση για το μεγάλο οικόπεδο του Τεχνικού Επιμελητηρίου μεταξύ των οδών Χ. Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής αναζητεί ο δήμος της Αθήνας.
  • «Τέχνασμα» για τους ημιυπαίθριους
   Με το «τέχνασμα» του συντελεστή κατ' όγκον εκμετάλλευσης, προτείνει ο πρόεδρος του συλλόγου αρχιτεκτόνων να τακτοποιηθεί το μεγάλο θέμα των κλεισμένων ημιυπαίθριων χώρων.
  • !
   Πρόταση για ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα τη διάσωση του ιστορικού κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής η βουλευτής Α' Αθηνών της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή.
  • Στα μαχαίρια πάλι ΟΤΕ και Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών
   Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν οι σχέσεις του ΟΤΕ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), καθώς οι επικεφαλής των δύο πλευρών δεν αφήνουν κουβέντα να... πέσει κάτω.
  • 12.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ Επεσαν οι υπογραφές για τη νέα Ο.Α.
   Ανδρ. Βγενόπουλος και Γιάννης Παπαθανα-σίου τη στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας Στη Βουλή, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, κατατίθεται η συμφωνία Δημοσίου-MIG για την Ο.Α.
  • Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έκαψε τους υποψηφίους του ΑΣΕΠ
   Απέτυχαν στα εύκολα οι υποψήφιοι του τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ κι ας είχαν περίπου οι επτά στους δέκα πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής...
  • Παρέλαση... αναμνήσεων
   Η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνονται στις λίγες χώρες της Ε.Ε., στις οποίες εξακολουθούν να γίνονται στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, ενώ οι μεγαλύτερες σε όγκο πραγματοποιούνται στην Κίνα, την Τουρκία και σε αφρικανικές δημοκρατίες.
  • Φεστιβάλ μαθητών
   Με σύνθημα «Σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει», το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο φεστιβάλ στην πλατεία Αριστοτέλους και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στον διάλογο για το «εξεταστικό». «Δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο.
  • ΜΙΚΡΗ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΑΓΓΕΙΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ Στο μικροσκόπιο φυτά, ελαστικά για το κουνούπι «τίγρης»
   Σε 866 χώρες ανά τον κόσμο έχει καταγραφεί η παρουσία του «Aedes albopictus», του κουνουπιού-τίγρη «Η πιθανότητα μετάδοσης του δάγγειου πυρετού με το κουνούπι τίγρης «Aedes αlbopictus» είναι πολύ μικρή, αρκεί να ληφθούν κάποια μέτρα, όπως ο προσεκτικός έλεγχος και ψεκασμός φυτών αλλά και ελαστικών που εισάγονται στη χώρα μας και η παρακολούθηση με τη βοήθεια κατάλληλων παγίδων της πιθανής παρουσίας του κουνουπιού αυτού σε περιοχές όπου γίνονται εισαγωγές φυτών ή ελαστικών».
  • Οπου ακούς για οικολογικές πλαστικές σακούλες κράτα... πάνινες
   «Φωτο-βιο-διασπώμενες», «ανακυκλώσιμες» και «οικολογικές». Τρεις ιδιότητες που αφορούν τις πλαστικές σακούλες οι οποίες κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ποια είναι όμως η αλήθεια;
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ Καταδίκη φυλακισμένου πυροδότησε επεισόδια
   Ανδρες των ΜΑΤ συλλαμβάνουν διαδηλωτές έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας Η ποινή τριών χρόνων στον Βαγγέλη Πάλλη και στον συγκρατούμενό του προκάλεσε την οργή των υποστηρικτών του, που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
  • ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ
   «Θερμό» χαιρετισμό στα «τσακάλια» της Σκότλαντ Γιαρντ" απέστειλε -με κείμενό της στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org- η ομάδα «Αναρχική Πρόσκρουση, Κομμάντο Ζυλ Μπονό», που ανέλαβε την ευθύνη για τον έναν από τους δύο εμπρησμούς που έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας.
  • Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία για τον θάνατο της Γκουλιώνη
   «Κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία τον θάνατο της φυλακισμένης Κατερίνας Γκουλιώνη στα χέρια των ελληνικών αρχών και ζητεί πλήρη διερεύνηση του θανάτου και των καταγγελιών που είχε υποβάλει.
  • «Δίκη ΕΛΑ»: Προθεσμία 48 ωρών στη διορισμένη συνήγορο
   Διήμερη προθεσμία έδωσε χθες το Εφετείο του Κορυδαλλού σε διορισμένη συνήγορο υπεράσπισης του Κ. Αγαπίου, που δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη δίκη, εκτιμώντας ότι μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα είναι δυνατόν ένας δικηγόρος να... καλύψει τα κενά του από τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και να εκπροσωπήσει στη συνέχεια επαρκώς έναν κατηγορούμενο, απόντα μάλιστα λόγω σοβαρής ασθένειας, σε τόσο σοβαρή υπόθεση όπως η πολιτογραφημένη ως «υπόθεση ΕΛΑ».
  • Βρετανικό ερευνητικό πρόγραμμα ξεκινά, για επείγουσες μεταγγίσεις χωρίς φόβο λοιμώξεων Πείραμα για αίμα από βλαστοκύτταρα
   Τεράστιο ερευνητικό πρόγραμμα ξεκινούν Βρετανοί επιστήμονες φιλοδοξώντας να γίνουν οι πρώτοι στον κόσμο που θα παρασκευάσουν απεριόριστες ποσότητες συνθετικού αίματος από εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα για επείγουσες μεταγγίσεις χωρίς τον φόβο λοιμώξεων.
  • Πρωτοποριακή επέμβαση στο «Αττικόν»
   Μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο «Αττικόν» από τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Λιάπη και την ομάδα του, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες αυτού του σπουδαίου νοσηλευτικού ιδρύματος, του οποίου οι λειτουργίες δοκιμάζονται και υποβαθμίζονται από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
  • ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΓΚΑ Εξι χρόνια παραπάνω στη φυλακή
   Με έξι χρόνια επιπλέον, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής που ομολόγησε πως πέταξε το πτώμα της γυναίκας του στον ποταμό Στρυμόνα.
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Στο τραπέζι θέματα συνεργασίας
   Την ώρα που εκκλησιαστικές πηγές επέμεναν ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιθυμούσε να θέσει στον πρωθυπουργό το θέμα της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ), τόσο από την Αρχιεπισκοπή όσο και από το μέγαρο Μαξίμου έλεγαν επίσημα ότι στη μισής ώρας συνάντηση που είχαν χθες οι Ιερώνυμος και Κώστας Καραμανλής συζήτησαν θέματα «κυρίως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών».
  • Στη Βουλή «ιερό» αυθαίρετο και διορισμός
   Στη Βουλή έφτασαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ δύο ρεπορτάζ της «Ε»: Το «ιερό» αυθαίρετο της Μητρόπολης Ηλείας στο Πελόπιο Ολυμπίας, που χτίζεται χωρίς οικοδομική άδεια, και ο προκλητικός διορισμός στην ακριβοπληρωμένη θέση διοικητή του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, του πρώην δημάρχου Βουπρασίας Σωτήρη Θανασούλα, ο οποίος με βάση την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ εμπλέκεται στο κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων εκατοντάδων αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα των αδιάφθορων.