Έντυπη Έκδοση

Νέο μουσείο 150 χρόνων

Το εξωτερικό του μουσείου έμεινε ανέπαφο. Το εσωτερικό, όμως, εκσυγχρονίστηκε πλήρως από τον Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ. Εγινε, έτσι, ιδανικό σκηνικό για θέαμα της Σάσα Βαλτς, που ξεδίπλωσε τους χορευτές της στις άδειες, για την ώρα, αίθουσές του
Κάθε μουσείο στον κόσμο θα ζήλευε το ρεκόρ που έκανε τις ημέρες αυτές το Neues Museum (Νέο Μουσείο) του Βερολίνου.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Επιστρέψαμε στους Ιταλούς τα κλεμμένα της Σχοινούσσας
   Ο Ιταλός πρέσβης Τζιανπάολο Σκαράντε σε χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά και οι τοιχογραφίες (ένας άγγελος κι ένας άγιος) που βρέθηκαν στη βίλα Παπαδημητρίου Αν και η πολύκροτη υπόθεση της βίλας Παπαδημητρίου στη Σχοινούσσα δεν βρήκε ακόμη τον δρόμο της προς την ελληνική Δικαιοσύνη, χθες παραδόθηκαν στους Ιταλούς δύο τμήματα κλεμμένων τοιχογραφιών από την εκκλησία Grotta dei Fornele, που βρέθηκαν το 2006 από την ξαφνική έφοδο της Αστυνομίας στο νησί, μαζί με ένα πλήθος άλλων αδήλωτων αρχαιοτήτων.
  • Μουσείο, σαν σκοτεινή αίθουσα σινεμά
   Υστερα από εργασίες που διήρκεσαν 1,5 χρόνο, το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βγαίνει στο φως.
  • 40 χρόνια «Ζ» με δόξα και τιμή
   Ο Σαρλ Ντενέρ σε μια σκηνή από την ταινία, που ξαναβγαίνει στις αίθουσες στις 2 Απριλίου «Εβρισκα πως από τον ελληνικό κινηματογράφο έλειπε μια διάσταση σαν εκείνη που συναντάμε στην ελληνική τραγωδία, η σχέση του θεάματος με την Αρχή και τους μηχανισμούς της Αρχής και της Εξουσίας.
  • Στην υπηρεσία του Αυγούστου
   Πριν από τριάντα χρόνια έπρεπε να χωθείς στην οργιώδη βλάστηση, να ανεβείς ψηλά στον λόφο για να διακρίνεις κάποια ερείπια πνιγμένα στα αγκάθια και τα βάτα.
  • ΚΡΙΤΙΚΗ Χορού Φωτίζοντας την Ντάνκαν με αρωγό την τεχνολογία
   **Το Royal Ballet στο Covent Garden, «Isadora» και «Dances at a Gathering» Από την παράσταση της Ντέμπορα ΜακΜίλαν με το μπαλέτο «Isadora» Το 1981, ο τότε διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου της Βρετανίας και μόνιμος χορογράφος του, Κένεθ ΜακΜίλαν, γνωστός για τις προτιμήσεις του σε έργα ιστορικών προσώπων με έντονες συγκινησιακές αντιθέσεις, όπως τα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μανόν», «Αναστασία», «Μάγιερλινγκ» κ.ά., αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την πολυτάραχη προσωπικότητα της Ιζαντόρα Ντάνκαν, μίας από τις τρεις Αμερικανίδες των αρχών του περασμένου αιώνα που -μαζί με τις Lois Fuller, Ruth St. Denis- έφεραν την επανάσταση στον κλασικό χορό.
  • Ο 47χρονος Νίκολας Χιουζ, που έπασχε από κατάθλιψη, κρεμάστηκε Αυτοκτόνησε ο γιος της Πλαθ
   Η Σίλβια Πλαθ με τα δύο μωρά της στην αγκαλιά. Μία ακόμη αυτοκτονία προστέθηκε στην τραγική ιστορία των ποιητών Σίλβια Πλαθ - Τεντ Χιουζ.
  • «Κάθε έκθεση είναι σαν ζαριά»
   «Τι διάολο θέλει κι άλλες εκθέσεις ο Κώστας Τσόκλης; Τόσα χρόνια μάς έχει πρήξει. Οι Γάλλοι λένε «Le nom d' un fou se trouve partout» (το όνομα του τρελού βρίσκεται παντού). Σιχαίνομαι τον εαυτό μου...», έλεγε χθες ο διεθνής Ελληνας εικαστικός για τον εαυτό του.
  • Γκρεμίζουν προσφυγικά για τα βυζαντινά τείχη
   Ενα από τα 16 καστρόσπιτα, που θα διατηρηθούν και θα αξιοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις. Αλλο πρόβλημα κι αυτό. Θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν οι κάτοικοί τους Εμποδίζουν την ανάδειξη των τειχών, λέει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Συμφωνεί η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Η απόφαση προβλέπει να γκρεμιστούν τέσσερα από τα είκοσι καστρόσπιτα, που έχουν απομείνει.
  • Ο Ροΐδης έκανε τον έξυπνο για να εντυπωσιάσει
   Ο Εμμ. Ροΐδης πίστευε ότι ένα έργο έπρεπε «να αρέσκη εις τους πολλούς και συγχρόνως εις τους ολίγους, ήτοι τους ειδήμονας» Τον παιγνιώδη και παιχνιδιάρη Εμμανουήλ Ροΐδη της «Πάπισσας Ιωάννας» διαβάζει τελείως σοβαρά ο συγγραφέας, που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Σταύρος Κρητιώτης.