Έντυπη Έκδοση

ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟ ΤΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΝΕΦΟΣ - ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ερχεται ασθενές νέφος απ' τη Φουκουσίμα

Από τη Φουκουσίμα ώς την Ελλάδα είναι μακρύς ο δρόμος και «η ανιχνεύσιμη ραδιενέργεια μειώνεται σημαντικά»
ΤΟ ραδιενεργό νέφος από τη Φουκουσίμα αναμένεται να φτάσει ίσως και σήμερα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας απολύτως κίνδυνος, οι ποσότητες ραδιενέργειας έχουν ήδη εξασθενήσει, τόνισαν χθες οι επιστήμονες Δημόκριτου και Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που ενημέρωσαν τη Βουλή. Οι εισαγωγές από την Ιαπωνία περνούν από ραδιολογικό έλεγχο. Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα πυρηνικά εργοστάσια.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Υπουργείο Παιδείας

  • Κινδυνεύουν με λουκέτο οι 28 παιδικές βιβλιοθήκες στην περιφέρεια
   Παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες -28 συνολικά- σε απομονωμένες και υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, από τις Φέρες του Εβρου μέχρι τον Πύργο Ηρακλείου Κρήτης, που εξυπηρετούν κατά μέσον όρο 2.400 παιδιά και εφήβους την ημέρα και δανείζουν περίπου 700 βιβλία ημερησίως, κινδυνεύουν να κλείσουν, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης τα τελευταία δυο χρόνια.
  • 65 εκατ. τα χρέη για τα συγγράμματα
   Σε 65 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές του υπουργείου Παιδείας προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επιστημονικού συγγράμματος.
  • ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ Συγχωνεύσεις - δεύτερες σκέψεις
   «Πράσινο» φως για επανεξέταση ορισμένων περιπτώσεων σχολείων που συγχωνεύονται, έδωσε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και εν όψει, βέβαια, των μαθητικών παρελάσεων, που θα γίνουν σήμερα και αύριο.
  • Με διαδικασίες εξπρές το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
   Ενα ακόμη πόρισμα, από ένα ακόμη Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, μέσα από διαδικασίες εξπρές ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό, με σκοπό «να βοηθήσει στην επεξεργασία του νόμου» για τα ΑΕΙ ο οποίος, πάντως, έχει πάρει τον δρόμο του και βρίσκεται λίγο προ της κατάθεσής του στη Βουλή.
 • Υγεία

  • Τους πάνε στην ουρά
   Από συγκεκριμένα φαρμακεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μπορούν προσωρινά να προμηθεύονται χωρίς δαπάνη τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ, έπειτα από συμφωνία των διοικήσεων του ιδρύματος και του οργανισμού λόγω της αναστολής τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής.
  • Δικαίωση για τους σταζιέρ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
   Οι εργαζόμενοι με καθεστώς stage στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου πρέπει να επιστρέψουν προσωρινά στις θέσεις τους, εφόσον υπάρχει η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είναι δεσμευτική για το νοσοκομείο.
  • Αδειάζει το ΕΣΥ από νοσηλευτές, 3.000 ήδη οι κενές θέσεις
   Στις 1.000 ανήλθαν οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μέσα στο 2010 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ υπολογίζεται ότι έφτασαν στις 2.500-3.000 σε όλη την Ελλάδα μέσα στο προηγούμενο χρόνο.
  • Βλέπουν λύση για «Ντυνάν», περικοπές στο «Ωνάσειο»
   Κοντά στη λύση φαίνεται πως βρίσκονται «Ντυνάν» και Marfin που επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου αποδέχτηκε τον όρο της τράπεζας για διαχειριστικό έλεγχο κατά τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, προκειμένου να συνεχίσει τη χρηματοδότησή του.
  • ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΛΟΓΩ ΟΛΙΓΩΡΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΗΝ «ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ» Το νοσοκομείο έμεινε φάντασμα
   Εντάχθηκε στη λίστα Ολυμπιακών Εργων το 2002 για να λειτουργήσει ως διαγνωστικό κέντρο Ηταν νοσοκομείο στο παρελθόν, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί. Εντάχθηκε στον κατάλογο των Ολυμπιακών Εργων για να γίνει διαγνωστικό κέντρο ή Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
  • Τους χρωστάνε 15 εκατ. €
   Οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις αποπληρωμής των οφειλομένων από τις διοικήσεις των νοσοκομείων (παλαιότερες και νέες) έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τη λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας καθώς και των μεταφορικών εταιρειών των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, καταγγέλλουν οι εταιρείες.
 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ-ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Ανοίγουν δρόμο στην καύση
   Ανοίγει ο δρόμος για την καύση των απορριμμάτων αλλά και την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισής τους, με το νομοσχέδιο-πλαίσιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο η Κοινοτική Οδηγία του 2008 και καλύπτει όλες τις κατηγορίες των αποβλήτων. Η συνοπτική παρουσίαση έγινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο από την Τίνα Μπιρμπίλη και σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση.
  • Ανοίγει το πρωί, κλείνει το βράδυ ο ΧΥΤΑ
   Αγνωστο παραμένει αν οι κάδοι των απορριμμάτων θα αρχίσουν να αδειάζουν, καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής «μισοανοίγει» μετά τα σοβαρά επεισόδια του περασμένου Σαββάτου και θα λειτουργεί μόνο «ανατολή με δύση», παρά τις υποτιθέμενες εγγυήσεις της Πολιτείας για την ασφάλεια των εργαζομένων.
 • Εμπόριο

  • 75.000 «μαϊμούδες»
   Η πρώτη ήταν 1.000 τετραγωνικών μέτρων και είχε 15.000 ζευγάρια παπούτσια... Η δεύτερη συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. και είχε 50.000 ρολόγια... Η τρίτη, 200 τετραγωνικών μέτρων και είχε 10.000 ζευγάρια παπούτσια.
 • Ματαιώσεις διαγωνισμών

  • ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Αποχή εργοληπτών από 28 Μαρτίου έως 12 Απριλίου
   Ματαιώσεις διαγωνισμών έργων του Δημοσίου, των δήμων και των περιφερειών θα προκαλέσει η αποχή που ξεκινούν από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι πέντε εργοληπτικοί φορείς (ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ και ΠΕΣΕΔΕ), οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το σύνολο του κατασκευαστικού δυναμικού της χώρας.
 • Οδικό δίκτυο

  • ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Καταγγέλλουν τους «εθνικούς εργολάβους»
   Σε σοβαρές καταγγελίες για τους «εθνικούς εργολάβους», τις απολύσεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας προέβη χθες το σωματείο των εργαζομένων «Η Γαλαρία», στην κατασκευή της Ιόνιας και της Ολύμπιας οδού. «Δουλέψαμε και δουλεύουμε στα μεγάλα έργα που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να θησαυρίζουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Δύο δικηγόροι για απάτη, εκβίαση και στο βάθος Βατοπέδι
   Στον απόηχο του σκανδάλου με τη μονή Βατοπεδίου, δύο δικηγόροι παραπέμπονται να δικαστούν, για εκβίαση και απάτη, στο Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
  • Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί
   Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των τεσσάρων αστυνομικών, δύο εν ενεργεία και δύο απότακτων, που μεταξύ άλλων κατήγγειλαν και συναδέλφους τους για «κατασκευή στοιχείων», μέτρησαν περισσότερο στη ζυγαριά των δικαστών από τις σε βάρος τους μαρτυρίες, ασαφείς και αντιφατικές πράγματι σε αρκετά σημεία, με βάση τις οποίες κατηγορήθηκαν για βαρύτατα κακουργήματα.
  • Είκοσι χρόνια σε πρώην τοξικομανή για φόνο
   Με κάθειρξη 20 χρόνων καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 27χρονο, πρώην τοξικομανή, ο οποίος στέρησε τη ζωή 24χρονης για μια δόση ηρωίνης.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Διαμαρτυρία ενστόλων
   Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας με κύριο αίτημά τους «την εξαίρεση της ΕΛ.ΑΣ. από την πολιτική των περικοπών, λόγω Μνημονίου».
  • Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς
   Στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες κατέληξαν τέσσερις αστυνομικοί από τα Εξάρχεια, όπου -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, στην οδό Τοσίτσα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης εμπορίας ναρκωτικών.
  • ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ * ΒΟΜΒΑ 2 ΚΙΛΩΝ «ΑΠΟ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΑΣΕ» Εκρηκτικά στην Εφορία
   Περίπου δύο κιλά ζελατοδυναμίτιδας περιείχε ο μηχανισμός που τοποθετήθηκε στην Εφορία του Νέου Κόσμου χθες το μεσημέρι, αλλά δεν εξερράγη για τεχνικούς λόγους.
  • Για επίθεση κατά μεταναστών οι δύο νεαροί της Νίκαιας
   Το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί Ελληνες, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Νίκαια, να εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών -εκτός από εκείνη που παραδέχτηκαν- εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.
  • 3 Πακιστανοί για αρπαγές, εκβίαση
   Τους ξυλοκοπούσαν συνεχώς, τους απειλούσαν ότι θα τους σκοτώσουν και τους κρατούσαν φυλακισμένους μέχρι να αναγκάσουν τους συγγενείς τους να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούσαν εκβιαστικά.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Κόντρες για το «πρώτο» γάλα
   Διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί για την εξαγγελία της πώλησης γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών) από σούπερ μάρκετ με στόχο να πέσει η τιμή του στο μισό.
  • 1 στους 4 δικυκλιστές χωρίς κράνος
   Τον... Χάρο προκαλεί καθημερινά το 25% των καβαλάρηδων της ασφάλτου. Ενας στους τέσσερις δεν φορά κράνος, τη στιγμή που το 1/3 των τροχαίων ατυχημάτων που γίνονται στη χώρα μας αφορά δικυκλιστές.