Έντυπη Έκδοση

Η Μόσχα βλέπει χερσαία επίθεση

Για συνωμοσία της Δύσης με στόχο τα πετρέλαια της Λιβύης μιλούν τα κρατικά κινεζικά μέσα, καταγγέλλοντας τη «δυτική υποκρισία» σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προειδοποιώντας για «δυτική εμμονή» με την εξουσία.

Η στοχευμένη επίθεση των κινεζικών μέσων αποτελεί, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, την ισχυρότερη ένδειξη ανησυχίας του Πεκίνου για τις εξεγέρσεις με αιτήματα πολιτικές ελευθερίας και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον ίδιο άξονα με την Κίνα κινείται πλέον και η Ταζμανία χαρακτηρίζοντας «βαρβάρους» τις ΗΠΑ και τους εταίρους τους. Το μουσουλμανικό συμβούλιο της χώρας κάλεσε τις αφρικανικές χώρες να στηρίξουν τον Καντάφι, υπογραμμίζοντας ότι στο παρελθόν ο Λίβυος ηγέτης είχε σταθεί στο πλευρό τους. Την «επιθετικότητα» της Δύσης καταδίκασε και η Αίγυπτος δηλώνοντας πάντως διά στόματος του ανώτατου αξιωματούχου της Αλ Αζχάρ ότι στηρίζει τα αιτήματα του λιβυκού λαού.

Σε παράλληλες εξελίξεις, εκπρόσωπος της Ρυθμιστικής Αρχής της Οικονομίας της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι η χώρα «πάγωσε» περιουσιακά στοιχεία (1,6 δισ. δολάρια) του καθεστώτος Καντάφι, ενώ η υπουργός Αμυνας της Νορβηγίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή της μπορεί να καθηλώσει στο έδαφος τα έξι μαχητικά F-16, τα οποία έχει διαθέσει για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, σε περίπτωση που οι αποστολές τους κριθούν πολύ επικίνδυνες για τους αμάχους.

Για την πιθανή ανάγκη και χερσαίας επιχείρησης στη Λιβύη μίλησε, χθες αργά, ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Σεργκέι Πρίχοντο, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία «ήξερε τι έκανε» όταν επέλεξε να μην ασκήσει το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας, ο Πρίχοντο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συντονισμένο σχέδιο και η επιχείρηση ενδέχεται να κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Κατανοούμε όλοι ότι αργά ή γρήγορα, εάν οι αεροπορικές επιδρομές παραταθούν επ' αόριστο, δεν θα μπορεί να αποφευχθεί μια χερσαία επιχείρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Λιβύη
Σχετικά θέματα: Λιβύη
Το καθεστώς βρυχάται
Η «Αυγή» θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια
Τρομοκρατικά χτυπήματα βλέπει η Βρετανία
ΑδύΝΑΤΟ έως λίγο
«Οχι στο χώμα»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Λιβύη
Το καθεστώς βρυχάται
Η «Αυγή» θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια
Τρομοκρατικά χτυπήματα βλέπει η Βρετανία
ΑδύΝΑΤΟ έως λίγο
«Οχι στο χώμα»
Η Μόσχα βλέπει χερσαία επίθεση
Συρία
Η αστυνομία έπνιξε στο αίμα τη διαδήλωση
Υεμένη
Η Υεμένη στο γύψο, αλλά χωρίς στρατό
Ισραήλ
Αίμα στην Ιερουσαλήμ από βόμβα σε στάση λεωφορείου
Ιαπωνία
Ακατάλληλο το νερό για βρέφη
«Ενεση» με δύο τρισ. γεν
Πυρηνικό απεταξάμην από Μέρκελ
Πορτογαλία
Ο Σόκρατες ήπιε το κώνειο
Κούβα
Ελεύθεροι και οι τελευταίοι των 75 αντιφρονούντων
Άλλες ειδήσεις
Παραπέμπεται για φόνους
Συγκρούσεις στο Αλγέρι
Στο φως τα αίτια του μυελώματος
Προσοχή σε ήλιο και σολάριουμ
Το άλλο νησί