Έντυπη Έκδοση

«Παράνομες» οι απεργίες σε «Πήγασο», Alter * Στάσεις στο ΑΠΕ

Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τόσο η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες του ομίλου «Πήγασος Εκδοτική» όσο και η 48ωρη στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Το δικαστήριο δεν μπήκε ως συνήθως στην ουσία των υποθέσεων, καθώς τις έκρινε παράνομες για τυπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει στην αναστολή και των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει: «Η εργοδοσία του "Πήγασου" επιχειρεί να επιβάλει το μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις. Καταργεί τις ημέρες της κυριακάτικης εργασίας, μειώνει παράνομα τις αποδοχές και παραβιάζει τις διατάξεις της ΣΣΕ. Η αυθαιρεσία και η αυταρχικότητα της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη. Η αναστολή της απεργίας δεν σημαίνει υποστολή του αγώνα... Η απάντηση στην ιδιοκτησία του "Πήγασου", σε όλους τους εργοδότες και στην κυβέρνηση θα δοθεί με τις 48ωρες απεργίες που η ΕΣΗΕΑ μαζί με τη Διασωματειακή Επιτροπή προγραμματίζει για το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου».

Χθες, πάντως, παραιτήθηκε από μέλος της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής του «Εθνους» Θανάσης Τσεκούρας, που με επιστολή του επιτέθηκε σφοδρότατα στο Δ.Σ. της Ενωσης, το οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ υποστήριξε ότι στη συνέλευση που έγινε στον «Πήγασο» η πλειοψηφία των εργαζομένων ήταν αντίθετη με την απεργία. Τον διέψευσαν όμως οι εκπρόσωποι των συντακτών στις εφημερίδες «Εθνος» (Ιωάννα Ηλιάδη) και «Ημερησία» (Γιώργος Παυλόπουλος) που με επιστολή τους στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σημείωναν ότι έχει πέσει «θύμα πλάνης», αφού η συντριπτική πλειοψηφία «των συναδέλφων -παρά τις ενστάσεις που εκφράστηκαν για τους χειρισμούς του Δ.Σ.- δεν αμφισβήτησε την κήρυξη της 24ωρης απεργίας στον "Πήγασο"». Τονίζουν μάλιστα ότι όφειλε «να έχει καταθέσει την ταυτότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ από τη στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του "Εθνους" και έχει προχωρήσει ήδη σε απολύσεις -αν μη τι άλλο, για λόγους ηθικής τάξης...».

* Την κήρυξη επαναλαμβανόμενων τρίωρων στάσεων εργασίας των συντακτών που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάθε ημέρα από σήμερα έως και τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 και κατά τις ώρες: 9.00 έως 12.00, 14.00 έως 17.00 και 21.00 έως 24.00, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Ζητεί να μη μετατραπεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ΔΕΚΟ και να μην πραγματοποιηθεί η νέα περικοπή κατά 10% στους μισθούς των συναδέλφων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Διεύθυνση γένους αρσενικού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Κλαιωπάτρα
(Ρ)όλος ο κόσμος δικός της
Θέατρο
Στην αρένα του σήμερα
«Υπομονή, πίστη, στόχοι»
Νέες ταινίες
Συντροφικότητα αριστούργημα, φιλία για Οσκαρ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Διεύθυνση γένους αρσενικού
«Παράνομες» οι απεργίες σε «Πήγασο», Alter * Στάσεις στο ΑΠΕ