• Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

  • Νομοσχέδιο... μπουλντόζα για τον αθλητισμό
   Ο Ιωαννίδης έχει το νομοσχέδιο στο συρτάρι του, ο Σαρρής έχει ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου... Αναβάθμιση της ΓΓΑ, κατάργηση θεσμικών οργάνων όπως η ΕΕΑ, επέκταση αυτοδιοικήτου, κόψιμο τακτικών δικαστών και άλλα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που είναι έτοιμο να κατατεθεί, αλλά ήδη προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
 • Ποδόσφαιρο

  • «Πρώτα πατεράδες, μετά προπονητές»
   Ο Πάντιτς ασχολείται με νέα παιδιά και αποκαλύπτει: Τα παρακολουθεί ομάδα ψυχολόγων, να πάρουν τις σωστές βάσεις... Ο ΜΙΛΙΝΚΟ ΠΑΝΤΙΤΣ δούλεψε πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης και έχει δική του σχολή. Αναλύει στην «Κ.Ε.» πώς εκεί μαθαίνουν στα νέα παιδιά να έχουν σεβασμό, πειθαρχία, να διαβάζουν και να ξέρουν την ιστορία της ομάδας
 • Ρατσισμός

  • Θα τρίζουν τα κόκαλα Ιβάνωφ και Κατσάνη...
   Οταν οι αθλητές έπεφταν μαχόμενοι κατά διαφόρων κατακτητών, δεν ήξεραν τι θα συνέβαινε το 2013 Δεξιά, ο Γεώργιος Κατσάνης με τη στολή του αξιωματικού. Αριστερά, ο Γεώργιος Ιβάνωφ. Πιο Ελληνας από τους Ελληνες... Δεν έπρεπε να γίνει ποδοσφαιριστής ο Γιώργος Κατίδης, αλλά μπασκετμπολίστας. Οχι στην ΑΕΚ, ούτε στον Αρη, αλλά στον Ηρακλή. Οχι μόνο θα απέφευγε πολλές από τις κακές παρέες της ασπρόμαυρης μπάλας, αλλά θα είχε και την τιμή να παίξει με την πορτοκαλί στο «Ιβανώφειο». Αν πάλι επέλεγε το βόλεϊ, θα τον έφερναν οι άνεμοι στο «Κατσάνειο». Εκεί όπου προσκυνάς πριν μπεις.
  • «Απαγορευμένες ουσίες, απαγορευμένες εξουσίες»
   Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ προσεγγίζει το θέμα Κατίδη ως αθλητής και ως παιδαγωγός: Πίσω από το ντόπινγκ κρύβεται «η νίκη με κάθε τίμημα», πίσω από το φασισμό «η υπεροχή με κάθε τίμημα» «Αν ένας μαθητής μου μιμούνταν τον Κατίδη, θα του έβαζα μια εργασία, να βρει πληροφορίες για το ναζισμό και τα εγκλήματά του...» λέει ο Γιώργος Μαυρωτάς Είχαμε αποφασίσει να επικοινωνήσουμε με τον Γιώργο Μαυρωτά με αφορμή την προχθεσινή επέτειο των 16 ετών απ' τη νίκη της Βουλιαγμένης επί της Ρόμα και την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τροπαίου για το ελληνικό πόλο. Η υπόθεση Κατίδη τροποποίησε το πλάνο.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ο Σπύρος Λούης δεν χαιρέτισε...
   Μόνο μια χούφτα αποστολές καταδέχτηκαν να χαιρετίσουν ναζιστικά τον Αδόλφο Χίτλερ στην -βυθισμένη σε εθνικιστικό παραλήρημα- τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο: η ιταλική, η γαλλική, η αυστριακή, φυσικά η γερμανική και, ναι, η... ελληνική!