Έντυπη Έκδοση

ΕΣΡ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Οδηγία για τη γλώσσα

Πρόστιμα, μεταβιβάσεις και διευκρινίσεις σχετικά με την οδηγία που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας περιελάμβανε το μενού της χθεσινής συνεδρίασης των μελών του ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης, διευκρινίζει ότι όλοι οι ενημερωτικοί και γενικού περιεχομένου σταθμοί και όχι μόνο εθνικής εμβέλειας έχουν την υποχρέωση εκ του Συντάγματος (άρθρ. 15 παρ. 2) να μεταδίδουν προϊόντα Λόγου και Τέχνης.

Αλλά και ότι είναι υποχρεωμένοι να μεταδίδουν σειρά εκπομπών, τουλάχιστον 15 ανά εξάμηνο, διάρκειας 30 λεπτών η καθεμία, για την προβολή της ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και την εκμάθησή της από ξένους ή αναλφάβητους.

Αυτό είχε ζητήσει και πάλι το 2007 το ΕΣΡ, έπειτα από παρέμβαση του μέλους του συμβουλίου Γιάννη Παπακώστα.

Εγκρίθηκε η μεταβίβαση του «Ράδιο Βερόνικα» στον όμιλο Real Group Hellas που ανήκει στους Νίκο Χατζηνικολάου και Ανδρέα Κουρή. Στην ουσία ο όμιλος εξαγόρασε το «Ράδιο Βερόνικα» που ανήκε στον Γιάννη Σκουλετάκη (ο οποίος τώρα έχει δική του εκπομπή στον Real FM) έναντι του χρηματικού ποσού των 2.678.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η μεταβίβαση εγκρίθηκε ύστερα από 1 χρόνο και 10 μήνες που ο Real fm λειτουργεί.

Εγκρίθηκε, όμως, ακόμη μια μεταβίβαση, αυτή του Love Radio. Οπότε 32.066 ονομαστικών μετοχών του Love Radio μεταβιβάστηκαν από τη Μαρία χήρα του Βασίλειου Βανδώρου στον Ανδρέα Κουρή του Γεωργίου.

Ανάκληση του προστίμου των 15.000 ευρώ αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που είχε επιβληθεί στο «Κανάλι 6» του νομού Ξάνθης ενώ εμμένει στην απόφασή του ότι το «Space TV» του Νομού Ευβοίας λειτουργεί νόμιμα.

Η ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο «DCA Ενημέρωση» του νομού Δράμας και 15.000 ευρώ στο «Δίαυλο Ροδολίβους» νομού Σερρών επειδή δεν έστειλαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη μετοχική σύνθεση.

Οσον αφορά την απόφαση της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου να κλείσουν τον ραδιοφωνικό σταθμό City, ο πρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε ότι δεν τους έχει σταλεί καμία επίσημη ενημέρωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Εδωσε την αληθινή εικόνα της Αιγύπτου
Αφήστε την πόλη για το περιβόλι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
«Αόρατο Τσίρκο»
Τσίρκο με DNA του Σαρλό
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Το Μουσείο Ηρακλείου έμεινε από... ΥΠΠΟ
Θέατρο
Ο Χατζάκης πήρε το ΚΘΒΕ
Μουσική
Μουσικές δωματίου στον «Παρνασσό»
Νανουρίσματα υψηλής τέχνης
Θόρυβος από τις στάχτες του ποστ πανκ
Latin magic Santana
Συνέντευξη Αλέξανδρος Τομπάζης
Η αρχιτεκτονική θέλει χέρι και χαρτί
Συνέντευξη Ερβέ Ιμπέρ
Η έλλειψη είναι ο κινητήρας της επιθυμίας
Συνέντευξη Ντέιβιντ Οουεν
Μόνο πανευρωπαϊκή συμφωνία θα φέρει πίσω τα Μάρμαρα
Τηλεόραση
Οδηγία για τη γλώσσα
Εδωσε την αληθινή εικόνα της Αιγύπτου
Αφήστε την πόλη για το περιβόλι
Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Ελληνική νουβέλ-βαγκ στις «Νύχτες πρεμιέρας»
Άλλες ειδήσεις
Καμία «σκούπα» από το Remap 2
Το UFO παίρνει άριστα