Ελευθεροτυπία - 24/06/2009
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009
Καμία «σκούπα» από το Remap 2
Απάντηση στο σχόλιο της Μαρίας Μαραγκού με τίτλο «Η «σκούπα» της σύγχρονης τέχνης» («Ε» 19ης Ιουνίου) και αναφερόταν στην απομάκρυνση των αλλοδαπών της περιοχής του Μεταξουργείου, χάριν της τέχνης, έστειλαν οι οργανωτές της διεθνούς πλατφόρμας τέχνης «Remap 2».
«Από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο Remap 2 δεν έγινε ούτε ζητήθηκε ποτέ καμιά είδους επιχείρηση "σκούπα"», σημειώνουν. «Δεν υπήρξε καμία μεσολάβηση οποιουδήποτε μεσιτικού γραφείου για τη χρήση των εν λόγω χώρων, ούτε για οποιονδήποτε άλλο χώρο που φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις του "Remap 2", στο οποίο οι χώροι έχουν παραχωρηθεί από διάφορους ιδιοκτήτες».
Τονίζεται ακόμα ότι το «Remap 2» πραγματοποιείται σε σύμπνοια με «τους αληθινούς κατοίκους, μετανάστες ή μη, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή».
Οσο για τις αναφορές σε συγκεκριμένους χώρους, σημειώνουν: «Οι χώροι στην Ιάσονος 5 και στην Ιάσονος 8, που στο άρθρο αποκαλούνται "γνωστές διευθύνσεις κακομοιριάς", αποτελούν κενά ασκεπή οικόπεδα. Η εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Ιάσονος 26 αφορά αποκλειστικά την τοποθέτηση μιας πινακίδας νέον στην πρόσοψη ενός μισογκρεμισμένου κτιρίου. Η εξωτερική, επιτοίχια φωτεινή εγκατάσταση είναι έργο του Thomas Poulsen, που σχολιάζει την καθημερινότητα της περιοχής με τον εύλογο τίτλο "Ο τυφώνας δεν έχει περάσει"».