Έντυπη Έκδοση

«Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου»

Στην επιστολή που έστειλε χθες το μεσημέρι στον Γ. Βαρδινογιάννη, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει:

Βγενόπουλος: Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου... Βγενόπουλος: Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου... «Γιάννη,

Παρ' όλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματιστεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1 Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιοριστεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη λειτουργία της ομάδας.

2 Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειαστούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται, το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4 Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&Ρ (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μου γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5 Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010.

Με τιμή, Ανδρέας Βγενόπουλος».

Ο επιχειρηματίας σε μήνυμα που απευθύνει στον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος της επιστολής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν από δύο περίπου χρόνια. Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ' αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Σχετικά θέματα: Παναθηναϊκός
Καύσωνας στο «τριφύλλι»
«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά»
Επίσημα ο Φρέιτας τεχνικός διευθυντής
Για το ίδιο θέμα
Καύσωνας στο «τριφύλλι»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Μουντιάλ 2010
Αντίο Οτο, καλημέρα Φερνάντο!
Βρήκε τον λόγο...
Με τη σφραγίδα του αρχηγού!
Επαιξε με τη φωτιά, αλλά πέρασε
Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν Μαραντόνα και Μέσι
Αγαπημένο μου «Χ»
«Κατάφερε» ν' αποκλειστεί
Ολοι ευχαριστημένοι
Παναθηναϊκός
Καύσωνας στο «τριφύλλι»
«Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου»
«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά»
Επίσημα ο Φρέιτας τεχνικός διευθυντής
Ολυμπιακός
Σε πολλά ταμπλό
Μπάσκετ
Σκέφτονται την ομάδα... χωρίς Σπανούλη
Άλλες ειδήσεις
Τσέζαρεκ αντί Κάμπορα
Δεν κουνιέται φύλλο στην ΑΕΚ
Η ώρα της αλήθειας για τον Ηρακλή
«Θα βοηθήσει ο «Σάλπι»»