Έντυπη Έκδοση

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ Α. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ

«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά»

Στην επιστολή-απάντησή του προς τον Α. Βγενόπουλο σχετικά με την πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βαρδινογιάννης, αναφέρει τα εξής:

Τζίγγερ: Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη... Τζίγγερ: Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη... «Ανδρέα,

Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από τη σύγκληση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση και ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν. Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί πλέον υπεύθυνες πράξεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Εχει ήδη γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου, η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ. Η αποτίμηση αυτή έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτή, συμφωνήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ ύστερα από πρόταση του Νίκου Πατέρα.

Είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης και ειδικά στην περίπτωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να εμπίπτει στα στενά όρια των λογιστικών προτύπων.

Ωστόσο, θεωρώ ότι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού τη στιγμή που είσαι μέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο Ν. Πατέρα που γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και διαχειριζόταν την ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου, αναμένω μέχρι την 25η Ιουνίου στις 4 μ.μ. κατάθεση πρότασης με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στην οικογένειά μου. Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας.

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης

ΥΓ. Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία, υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειάς μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα».*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Σχετικά θέματα: Παναθηναϊκός
Καύσωνας στο «τριφύλλι»
«Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου»
Επίσημα ο Φρέιτας τεχνικός διευθυντής
Για το ίδιο θέμα
Καύσωνας στο «τριφύλλι»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Μουντιάλ 2010
Αντίο Οτο, καλημέρα Φερνάντο!
Βρήκε τον λόγο...
Με τη σφραγίδα του αρχηγού!
Επαιξε με τη φωτιά, αλλά πέρασε
Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν Μαραντόνα και Μέσι
Αγαπημένο μου «Χ»
«Κατάφερε» ν' αποκλειστεί
Ολοι ευχαριστημένοι
Παναθηναϊκός
Καύσωνας στο «τριφύλλι»
«Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου»
«Περιμένω συγκεκριμένη πρόταση για την αγορά»
Επίσημα ο Φρέιτας τεχνικός διευθυντής
Ολυμπιακός
Σε πολλά ταμπλό
Μπάσκετ
Σκέφτονται την ομάδα... χωρίς Σπανούλη
Άλλες ειδήσεις
Τσέζαρεκ αντί Κάμπορα
Δεν κουνιέται φύλλο στην ΑΕΚ
Η ώρα της αλήθειας για τον Ηρακλή
«Θα βοηθήσει ο «Σάλπι»»