Έντυπη Έκδοση

Θα ψηφίζουν μέτρα που δεν ξέρουν

ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο, που προωθούνται στη Βουλή με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», καλείται να δώσει στην κυβέρνηση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, χωρίς στην πραγματικότητα τα μέλη της να γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων που αναμένεται να επικυρώσουν.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, ο οποίος χθες, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΚΤΕ, εξηγούσε στους δημοσιογράφους πως «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι συνεχείς και έχουν δυνατότητα εξέλιξης μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, το πρωί, οπότε σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής θα διεξαχθεί η διαδικασία ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου-πλαίσιο.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διαβούλευση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος κατά το στάδιο της β' ανάγνωσης με την ψήφισή του από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί το απόγευμα της Τρίτης, ώστε να ψηφιστεί το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του ΜΠΔΣ, παρ' ότι δεν έχει ακόμη κατατεθεί στη Βουλή, προγραμματίζεται να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή την Τρίτη και στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την Τετάρτη το απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί.

Ο Αλ. Τσίπρας πάντως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη χθεσινή Ολομέλεια της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα κέντρα απεξάρτησης, απευθύνθηκε στην κοινοβουλευτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ ζητώντας «να το σκεφθούν δεύτερη και τρίτη φορά πριν βάλουν το όνομά τους στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της χώρας».

«Ο κ. Μπαρόζο και ο Ολι Ρεν είπαν προχθές ότι κάθε δέκα ημέρες θα ξουπουλιέται και ένας δημόσιος οργανισμός. Ωστε να προλάβουν Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, να τους έχουν ξεπουλήσει όλους και να μας οδηγήσουν στη χρεοκοπία. Και αυτό θα το ψηφίσετε, κύριοι της πλειοψηφίας; Θα συναινέσετε σ' αυτό το ιστορικό έγκλημα;» είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε χθες στη Βουλή, εις επήκοον Βενιζέλου:

«Να μειώσετε 50% τους μισθούς των βουλευτών αύριο το πρωί. Αφήστε τα κόλπα όμως, 5% έκτακτη εισφορά στους βουλευτές και να περάσετε και το 3%, 4% σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, στα μεσαία στρώματα που αυτή τη στιγμή ξεριζώνονται; Πηγαίνετε σ' αυτούς που έχουν πάνω από 150% εισόδημα και πείτε: 15% εισφορά. Εχετε τα κότσια;».

Και συνέχισε: «Πηγαίνετε στους μεγιστάνες των ΜΜΕ οι οποίοι παρουσιάζουν έλλειμμα. Πώς τα βγάζουν πέρα αφού παρουσιάζουν έλλειμμα, 1,5 δισ. χρωστάνε στις τράπεζες και διαχειρίζονται συχνότητες που είναι δημόσιο αγαθό χωρίς νομικό πλαίσιο.

»Γιατί αυτοί οι μάγκες να μην πληρώνουν μία και να πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Βουλή
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Πρόσκληση σε δείπνο με μενού την Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρόσκληση σε δείπνο με μενού την Ελλάδα
Νέο πακέτο μέτρων
Νέα τσεκουριά στα εισοδήματα με μέτρα-βρόχο για την αγορά
Βουλή
Θα ψηφίζουν μέτρα που δεν ξέρουν
Τρόικα
Ευρώ - ευρώ σχεδίαζε η τρόικα τις νέες θυσίες
Νέα Δημοκρατία
«Λαϊκό» πυρ ομαδόν εναντίον του Σαμαρά
Υπουργείο Οικονομικών
Ο Βενιζέλος αδειάζει τον προκάτοχό του: «Δεν κλείδωσε τίποτα»
Ενοπλες δυνάμεις
Ξεμένει από πετρέλαιο το Πολεμικό Ναυτικό
Άρειος Πάγος
Προσφυγή αρεοπαγίτη στο ΣτΕ κατά του νόμου Καστανίδη
ΚΚΕ
ΚΚΕ: Χρέος μας η επιτυχία της 48ωρης
ΣΥΝ
ΣΥΝ: Το κατεπείγον δείχνει πανικό
Δημοκρατική Αριστερά
ΔΗΜΑΡ: Οι εκλογές δεν είναι μακριά
ΠΓΔΜ
Γιώργος σε Γκρούεφσκι: Φρενάρουν τη λύση τα αγάλματα
Άλλες ειδήσεις
Το Μνημόνιο και οι πλατείες