Έντυπη Έκδοση

ΣΥΡΙΑ: ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΗΕ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

ΟΗΕ: Τρία εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία

Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι πρόσφυγες στη χώρα τους, ενώ ένα εκατομμύριο έχει εγκαταλείψει τη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF
1.000.000 έχουν βγει από τη χώρα και άλλα δύο περιφέρονται στο εσωτερικό, ανακοίνωσε η Unicef. Τα περισσότερα έχουν βρει καταφύγιο στον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Ιράκ και την Αίγυπτο. Την ίδια ώρα δρομολογούνται έρευνες για το ποιος, πότε και αν έριξε χημικά σε αμάχους έξω από τη Δαμασκό.

Πλήρες θέμα...

 • Αίγυπτος

  • Δεκάδες νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τρίπολη του Λιβάνου
   Τα σουνιτικά τεμένη ήταν ο στόχος των βομβιστικών επιθέσεων Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν χθες σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Τρίπολη του Λιβάνου, οι οποίες αναδεικνύουν για άλλη μία φορά τον κίνδυνο διολίσθησης της χώρας στη συριακή εμφύλια σύγκρουση.
  • Αίγυπτος: Ο στρατός, οι ισλαμιστές και η Αραβική Ανοιξη
   «Ο Μόρσι κινήθηκε βιαστικά, με μονομέρεια, αψηφώντας τα μηνύματα που έρχονταν από κοσμικούς, φιλελεύθερους, αριστερούς, μετριοπαθείς μουσουλμάνους» «Αφήστε ελεύθερο τον Μόρσι, συλλάβετε εμένα». Από διαδήλωση των Αδελφών Μουσουλμάνων «Οποιος κι αν αναλάβει την εξουσία, ο αιγυπτιακός στρατός θα παρακολουθεί, θα συμβουλεύει και θα παρεμβαίνει στην εκτελεστική εξουσία όποτε το κρίνει απαραίτητο»
  • Εξουσία και αλαζονεία συμβαδίζουν
   Ο στρατός κάνει τα ίδια λάθη με τον Μόρσι Ο στρατός στήνει οδοφράγματα με συρματοπλέγματα. Ετσι αποκόπηκε και από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους αλλά και από τους διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ Ηαιματηρή καταστολή με τους εκατοντάδες νεκρούς στο Κάιρο σηματοδότησε την αρχή μιας νέας φάσης στην Αίγυπτο, στην οποία οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι περνούν καθαρά πια σε θέση άμυνας. Η ελίτ σωπαίνει, η πόλωση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μέσα από το αυλάκι του αίματος, η πολυπληθής χώρα γλιστρά, κινδυνεύοντας να φέρει το τέλος της Αραβικής Ανοιξης.
 • Τουρκία

  • Τα λέει ο Ερντογάν για το στρατό για να τα ακούν οι δικοί του
   Το ενδιαφέρον του Τούρκου πρωθυπουργού για την Αίγυπτο είναι ανάλογο με όσα φοβάται ότι μπορεί να συμβούν στη χώρα του Τα δάκρυα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς άκουγε την επιστολή που έγραψε ένα από τα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο για την κόρη του που σκοτώθηκε στα επεισόδια, μάλλον είναι η χαρακτηριστική εικόνα που αποδίδει το κλίμα στην Τουρκία αυτή την εποχή.
 • Ινδία

  • Ομαδικός βιασμός 20χρονης φωτορεπόρτερ στην Ινδία
   Διαδήλωση στην Ινδία κατά του νέου ομαδικού βιασμού Η μάστιγα του βιασμού, φαινόμενο που πληγώνει σχεδόν καθημερινά την Ινδία και έχει, όπως υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες, βαθιές ρίζες στην ανδροκρατούμενη κοινωνία της χώρας, επανέρχεται στο προσκήνιο με τον ομαδικό βιασμό 20χρονης φωτορεπόρτερ στη Μουμπάι, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.