Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Στο ντουλάπι η αύξηση στις συντάξεις βουλευτών, δημάρχων

Αμεση ήταν η κυβερνητική ανταπόκριση στην αποκάλυψη της «Ε», η οποία προχώρησε χθες στην κατάργηση με τροπολογία στη Βουλή της σκανδαλώδους ρύθμισης που έδινε το δικαίωμα σε συνταξιούχους βουλευτές και αιρετούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κ.ά.) να μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, ενώ βρίσκονται σε σύνταξη προκειμένου να την αυξήσουν.

Πλήρες θέμα...

 • Κτηματολόγιο

  • 440.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Αν δεν το διορθώσεις μπορεί να το χάσεις!
   Την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στις πόλεις Εδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Πολύγυρο, Φλώρινα Χτυπάει καμπανάκι για 440.000 δικαιούχους από 6 περιοχές της βόρειας Ελλάδας, που δήλωσαν το 2008 στο Κτηματολόγιο συνολικά 1.050.000 δικαιώματα για κάθε είδους ακίνητα, από διαμερίσματα και αδόμητες εκτάσεις μέχρι ειδικά κτήρια.
  • Τι ισχύει για τα ακίνητα που βάζει στο χέρι το Δημόσιο
   Οσοι ιδιοκτήτες δεν ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες κτηματογράφησης, σύμφωνα με το νόμο αντιμετωπίζουν στο βάθος τον κίνδυνο να χάσουν το ακίνητό τους, καθώς μετά τη λήξη της πενταετούς προθεσμίας οι αρχικές εγγραφές του Κτηματολογίου γίνονται οριστικές και δεν μπορεί πλέον να ασκηθεί αγωγή διόρθωσης.
  • ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: 6 ΝΟΜΟΙ Εγγράψτε τα ακίνητα, αλλιώς δήμευση
   ΓΙΑ 440.000 ιδιοκτήτες σε Εδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Πολύγυρο, Φλώρινα από την ερχόμενη Δευτέρα και στη Θεσσαλονίκη από τις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει να τρέχει η 2μηνη προθεσμία. Ρεπορτάζ: Α. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
 • Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική

  • ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ * ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ Εκβιάζουν για να μείνουν οι ξένοι επενδυτές...
   Η κεντρική τράπεζα της Ινδίας σε μία απέλπιδα προσπάθεια μιμείται τη Fed, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα Περαιτέρω υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης θα είναι λάδι στη φωτιά των ανερχόμενων τάξεων, οι οποίες διεκδικούν πλέον πολλά παραπάνω απ' τη μοίρα των φθηνών εργατικών χεριών Από την Τουρκία μέχρι την Ινδία, η περιφέρεια των αναπτυσσομένων ματώνει. Το προηγούμενο έτος, και υπό την απειλή των πανταχού παρόντων οίκων αξιολόγησης, οι κυβερνήσεις της περιφέρειας εφάρμοσαν light μεταρρυθμίσεις λιτότητας για να μειώσουν τα ελλείμματά τους αλλά και για να ανοίξουν περισσότερο τις αγορές τους στο διεθνές κεφάλαιο, βάζοντας σε κίνδυνο τους ρυθμούς ανάπτυξης που ήδη είχαν δείξει σημάδια κάμψης.
  • Θηλιά για τις μεσαίες τάξεις η υποχώρηση της ανάπτυξης
   Οι κυβερνήσεις της περιφέρειας δηλώνουν με κάθε επισημότητα πως εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή τους για ανάπτυξη και πως ο περιορισμός της νομισματικής επέκτασης είναι ένα συγκυριακό μέτρο για να αντιμετωπιστεί η αστάθεια των αγορών και να στηριχθεί το εθνικό τους νόμισμα.
 • Ασφαλιστικές Εταιρείες

 • Γερμανία

 • Δημόσια Έργα

  • Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΑΕΙ ΙΟΥΛΙΟ 2014-ΙΟΥΝΙΟ 2015 Σίριαλ Αμβρακία-Ακτιο
   Το έργο Αμβρακία-Ακτιο έχει κολλήσει σε εργολαβικές εμπλοκές και προβλήματα Με καθυστέρηση ενάμισι έως δύο ετών σταδιακά από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 προβλέπει τώρα το υπουργείο Υποδομών να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αμβρακία-Ακτιο, ένα έργο συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων που θα βγάλει από την απομόνωση περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της δυτικής Ελλάδας, σε σύνδεση με την επίσης υπό προβληματική κατασκευή Ιόνια Οδό.