Έντυπη Έκδοση

Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών

Ενας 8χρονος πολυτραυματίας, που νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε προϋποθέσεις περισσότερο εξειδικευμένης θεραπείας, επειδή οι γονείς του βρήκαν τρόπο να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στη Σουηδία, με το πρωθυπουργικό «Φάλκον».

Το αεροπλάνο ήταν προγραμματισμένο έτσι κι αλλιώς να πετάξει για τη Γερμανία μεταφέροντας ένα άλλο παιδί σε κάποιο άλλο ειδικό ιατρικό κέντρο για επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενής των γονιών, με τη βοήθεια γνωριμιών του σε εκκλησιαστικούς κύκλους, έμαθε για την προγραμματισμένη πτήση του «Φάλκον» και κατάφερε να βάλει στο αεροπλάνο και τον βαριά τραυματισμένο 8χρονο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία επίσημη επικοινωνία του υπουργείου Υγείας με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένεται να απογειωθεί το πρωί της Δευτέρας από την Αθήνα με το άλλο παιδί που θα ταξιδέψει για τη Γερμανία και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μίκρας για να παραλάβει και τον 8χρονο πολυτραυματία. Θα επιβιβαστούν, επίσης, οι γονείς του παιδιού και συνοδός γιατρός του νοσοκομείου.

Το παιδί, που ζει με την οικογένειά του στο Νομό Σερρών, νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» από τις αρχές Ιουνίου. Τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με σφοδρότητα με άλλο. Το παιδί καθόταν στη μέση του πίσω καθίσματος και ήταν δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας. Η οποία όμως πιάνει σε δύο σημεία και μόνο στην κοιλιά. Στη σφοδρή σύγκρουση, η ζώνη ασφαλείας συγκράτησε το σώμα του παιδιού, αλλά προξένησε σοβαρές βλάβες στα εσωτερικά όργανα της κοιλιακής χώρας και στη σπονδυλική στήλη.

Επί δύο και πλέον μήνες το παιδί, νοσηλευόμενο στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων, υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση των οργάνων της κοιλιακής χώρας. Μέχρι που έφτασε η στιγμή να χειρουργηθεί στη σπονδυλική στήλη. Μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική όπου, με την κατάλληλη αντιμετώπιση, οι γιατροί ανέμεναν να δυναμώσει ο οργανισμός του για να υποβληθεί στη δύσκολη επέμβαση. Ενα επιπλέον πρόβλημα που εμφανίστηκε, είναι και οι κατακλίσεις στο δέρμα από την πολυήμερη ακινητοποίηση στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νευροχειρουργοί του νοσοκομείου πρότειναν στους γονείς του μικρού ασθενούς τη χειρουργική αντιμετώπιση με τη διενέργεια μιας πολύ λεπτής, δύσκολης και υψηλού κινδύνου επέμβασης, μόλις το επιτρέψει η γενική του κατάσταση.

Οι γονείς αναζήτησαν τη λυσιτελή θεραπεία, με υψηλότερους χειρουργικούς στόχους, σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού, που να διαθέτει πλήρη επάρκεια των κατάλληλων επιστημονικών μέσων, τη δυνατότητα ολοκληρωμένης εφαρμογής των ενδεδειγμένων ιατρικών μεθόδων και τη δυνατότητα της πλήρους υποστήριξης που απαιτείται στις περιπτώσεις αυτές. Τη βρήκαν σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ουψάλα της Σουηδίας.

Ετσι, αποφάσισαν να πάρουν το παιδί τους από το «Ιπποκράτειο» με δική τους ευθύνη και να ταξιδέψουν αεροπορικώς στη Σουηδία. Επρεπε να ταξιδέψουν στην Αθήνα, και από εκεί με πολιτική πτήση στη Σουηδία μέσω ανταπόκρισης στη Γερμανία. Δεν έβρισκαν όμως αεροπορικά εισιτήρια πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τελικά μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο και ενημέρωσαν τους γιατρούς ότι βρήκαν τρόπο να ταξιδέψει το παιδί στη Σουηδία με το πρωθυπουργικό «Φάλκον», το οποίο θα πετούσε έτσι και αλλιώς για Γερμανία, μεταφέροντας ακόμη ένα παιδί που πρέπει να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί
Αεροδιακομιδή
Θεσσαλονίκη
Υγεία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νοσοκομεία
Υποσχέθηκαν ράμματα στη γούνα του Μνημονίου
Αναλύσεις
Στοιχεία της φύσης, στοιχειά της πολιτικής
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δικαιώνονται άλλοι 35 σχολικοί φύλακες
Ρατσισμός
Δίωξη γιατί δεν επέτρεψαν ρατσιστική αιμοδοσία!
Διμερείς σχέσεις
«Προεκλογική» βίζα δίνει η Αυστραλία σε νεαρούς Ελληνες
Πυρκαγιές
Εσβησαν τις φωτιές σε Ρόδο, Ασπροβάλτα
Θεσσαλονίκη
Απανωτές εκρήξεις φιαλών υγραερίου με δύο τραυματίες
Κρήτη
Αλλάζουν όψη τα Σφακιά
Νέοι Αγρότες
Διαδικτυακός καβγάς των Νέων Αγροτών
Αεροδιακομιδή
Το πρωθυπουργικό Falcon στην υπηρεσία δύο άρρωστων παιδιών
ΥΠΕΚΑ
Ιδιώτες θηροφύλακες δημοσίου δικαίου!
Σχολές/Πανεπίστημια
«Πλήττονται το Κρήτης και το Αριστοτέλειο»
«Δεν διαθέτουν όραμα Παιδείας»