Έντυπη Έκδοση

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»

Από το Ροστόφ με (καθόλου) αγάπη

Μέσα από μόλις μία πρόταση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποτύπωσε με τον πλέον σαφή τρόπο την οπτική με την οποία βλέπει η Μόσχα την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα άφησε και πολλά ερωτήματα για τις υπερδιαφημισμένες δουλειές του Ιβάν Σαββίδη στη χώρα μας.

Η χθεσινή «ρουκέτα» Πούτιν δεν ήταν η πρώτη. Ηταν όμως η πιο δυνατή Η χθεσινή «ρουκέτα» Πούτιν δεν ήταν η πρώτη. Ηταν όμως η πιο δυνατή Στο περιθώριο περιοδείας του σε μια περιφέρεια με έντονο και πολυπληθές ελληνικό στοιχείο, όπως είναι αυτή του Ροστόφ, ο Ρώσος πρόεδρος προήδρευσε σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξή της. Φωτογραφίζοντας, αλλά χωρίς να κατονομάσει το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατάγεται αλλά έκανε και την περιουσία του στη συγκεκριμένη περιοχή, υποστήριξε πως «πρέπει να διερευνήσουμε γιατί επενδυτές, τόσο δικοί μας όσο και ξένοι, επενδύουν αρκετά μεγάλα κεφάλαια στο εξωτερικό, από τη στιγμή που διαθέτουν τη δυνατότητα να το κάνουν εδώ. Ορισμένοι, μάλιστα, οι οποίοι δεν είναι σήμερα παρόντες, το πράττουν, αλλά δεν γνωρίζω εάν παρόντες είναι και εκείνοι (φωτογράφισε τον Ιβάν Σαββίδη) που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό... Με έκπληξή μου ανακάλυψα πως μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί».

Συνεχίζοντας, τόσο τις αιχμές του για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας όσο και τις ενστάσεις του για τις δουλειές του Ιβάν Σαββίδη, συμπλήρωσε πως «εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;».

Υστερα από μια περίοδο νεκρικής σιγής στις ελληνορωσικές σχέσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε καθόλου τυχαία μια ρωσική περιφέρεια με τόσο έντονο ελληνικό στοιχείο για να στείλει ένα ακόμα μήνυμα στη χώρα μας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Επενδύσεις
Σχετικά θέματα: Ρωσία
Είχε προειδοποιήσει η Μόσχα
Τη σιωπή επέλεξε το Μαξίμου
Ευθύ μήνυμα δυσαρέσκειας
Για το ίδιο θέμα
Είχε προειδοποιήσει η Μόσχα
Ευθύ μήνυμα δυσαρέσκειας
Τη σιωπή επέλεξε το Μαξίμου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ρωσία
Από το Ροστόφ με (καθόλου) αγάπη
Είχε προειδοποιήσει η Μόσχα
Τη σιωπή επέλεξε το Μαξίμου
Ευθύ μήνυμα δυσαρέσκειας
Κύπρος
«Ανάποδα από την Ε.Ε. πήγαινε ο Χριστόφιας»
ΠΑΣΟΚ
Σε ομόλογο με εγγύηση ΕΚΤ το 2014 στοχεύει η κυβέρνηση
Ασάφεια για τους πλειστηριασμούς
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Επιμήκυνση» ο Ιταλός, «διαγραφή» ο Φινλανδός
ΣΥΡΙΖΑ
Να 'ρθουν όλα τούμπα
ΚΚΕ
Μην «τσιμπάτε» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΚΚΕ
Γερμανία
Σρέντερ: Λέει ψέματα η Μέρκελ για την Ελλάδα
«Ατύχημα» φοβάται ο Σαμαράς
Επενδυτικά κεφάλαια
Με τη θηλιά των δανείων για άλλο μισό αιώνα
Άλλες ειδήσεις
Το πρωτοσέλιδο 24 Αυγούστου